CNN: Русия да не се прави на миротворец в Украйна

John_F._KerryКакто заяви Джон Кери, Русия не трябва да се намесва в ситуацията в Украйна, прикривайки се под хуманитарни конвои или под какъвто и да е друг „миротворчески“ предлог. Така държавният секретар на САЩ реагира на предложението на Русия за организиране на хуманитарна помощ на населението. Водещите се бойни действия там не пречат само на холандските експерти, които бяха принудени да напуснат мястото на крушението на малайзийския самолет МН17, съобщава CNN.

Около контролирания от въстаниците Донецк в Украйна нараства напрежението. Той е обкръжен от украинската армия. Върховният командващ  силите на въстаниците, както се съобщава, обеща сраженията да бъдат не на живот, а на смърт, ако украинската армия влезе в града.

Неотдавна артилерийските обстели принудиха местните жители да се укриват в погреби и в недокрай построени окопи на административни сгради. Боевете принудиха и холандските експерти да напуснат мястото на самолетната катастрофа на малайзийския авиолайнер.

Питър Яап Алберсберг, шеф на мисията на Холандия: В сряда, само на 150 метна от екипа от Холандия започна престрелка. Членовете на екипа не са въоръжение и не могат да се защитяват. Това първо. Второ, в последните дни нашият достъп до тези места, които бихме искали да посетим, беше все по-ограничен.

Русия предложи хуманитарна мисия в Украйна. Но държавният секретар Джон Кери предупреди Русия „да не се намесва в ситуацията в Украйна под формата на хуманитарни конвои или какъвто и да е друг „хуманитарен“ предлог“.

В ефир на 10 август 2014 г.

Един отговор на “CNN: Русия да не се прави на миротворец в Украйна

  1. Тъй-тъй… Да не смее да се меси и даже през ум да не й минава на Русия, да спасява хората, които Вашингтон се стреми да изтреби! А-ма-ха! – нахалници! – как не ги е срам да пречат на хубавия геноцид, дето Вашингтон го е спретнал на руснаците от Украйна, сиреч, на техните сънародници!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s