«Contra-Magazin»: Путин е достаен за Нобелова награда за „ангелското си търпение“

Путин 316«Contra-Magazin», Австрия

Путин е по-достоен претендент за Нобеловата премия от Обама, пише австрийското издание «Contra-Magazin». Авторът на статията Андре Ерик Кеплер смята, че руският президент е заслужил наградата в резултат на своето „деликатно и дипломатично поведение“, а също и с „ангелското търпение“, което проявява при необоснованите нападки от страна на Запада.

В статията си за австрийското издание «Contra-Magazin» Ерик Кеплер предлага на читателите да се запознаят със списъка от лауреати на Нобеловата награда за мир, в който списък могат да се открият хора, съпричастни към терористични действия, а също политици, които по никакъв начин на са съдействали за мира на планетата. Авторът дава пример с президента на САЩ Барак Обама, който получи наградата заради „красивите си обещания“, а впоследствие се превърна в „организатор на тероризъм и държавни преврати, дестабилизирайки цялото източно полукълбо“.

Впускайки се във философски разсъждения, Кеплер пише, че мирът може да се постигне само чрез война, защото тези две явления са здраво свързани, както „любовта и омразата“, „живота и смъртта“. В тази битка примирието е краткотрайно. Авторът с недоверие се отнася към различните световни съюзи, които макар да не водят военни действия на собствена територия, зад пределите си насаждат демокрация по насилствен начин.

Гореспоменатата война може да се води не само с помощта на оръжие, но и чрез пропаганда, което, според мнението на Кеплер, правят европейските средства за масова информация. Средствата за борба в тази война са дезинформацията, дискредитацията и идеологическата обработка, разчитайки на невежеството и неосведомеността на хората. Според автора, подобна словестна баталия може да бъде само предвестник на истинска война. Може да се смекчи, разбира се, тонът на дипломацията и да се избегне конфронтацията, но да се смегчат последствията от въоръжения конфликт е значително по-трудно, пише той. Затова често се налага някой да бъде „принуждаван към мир“, за пример, миротворческият контингент на ООН, пояснява авторът.

Кеплер смята, че има по-достойни претенденти за Нобеловата награда за мир, които притежават деликатно и дипломатично поведение. И един от тях, според него, е Владимир Путин, който проявява „ангелско търпение“ пред необоснованите нападки от страна на Запада. Та Русия не носи отговорност за сепаратистките настроения от страна на рускоезичното население в Украйна, пише авторът. При истински военни действия между Украйна и Русия, Украйна е обречена на сгромолясващо поражение, твърди Андре Ерик Кеплер.

Един отговор на “«Contra-Magazin»: Путин е достаен за Нобелова награда за „ангелското си търпение“

  1. Открил Америка, браво… Не, наистина, поздрави! По-добре късно да я открие, отколкото никога.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s