Business Insider: Американците смятат Москва за „недружелюбен“ град

туристи 9981Руската столица се оказа трета в рейтинга на „най-недружелюбните градове“ на планетата, съставен от читатели на американското списание Condé Nast Travellers’, пише Business Insider. Москва попаднала в рейтинга на „най-неприветливите“ жители, които не говорят чужди езици.

Читателите на американското списание  Condé Nast Travelers’ нерекоха Москва един от най-„недружелюбните“ градове в света, съобщи Business Insider. Според допитването до аудиторията на изданието, което се организира ежегодно на сайта му, руската столица е трета в рейтинга на най-неприветливите места на планетата.

Както се отбелязва, „дружелюбността“ на градовете се оценявала от читателите на Condé Nast Travelers’  по няколко критерия, включително вежливост на местните жители, ниво на престъпност, проблеми с езиковата бариера и др. Москва се озовала на трето място в рейтинга за недружелюбност, защото руснаците „не говорят на никакви езици, освен на руски“.

Най-недружелюбен град, според аудиторията на списанието е Йоханесбург (ЮАР), където процъфтява уличната престъпност. На второ място е френският Кан, който списанието нарича „посредствен“ „европейски Вегас“ с „неприветливи жители“. В списъка са и Париж, Марсилия, Пекин, Франкфурт, Милано, Монте-Карло и Насау.

туристи 7туристи 47

2 отговора на “Business Insider: Американците смятат Москва за „недружелюбен“ град

  1. Пропагандни лъжци! Напротив, Москва е един съвсем нормален град, мирен и безопасен. Изключенията, доколкото ги има, са напълно в нормата и са много по-изолирани, отколкото да речем, в техния бандитски Ню-Йорк.

    Впрочем, ако Москва е „недружелюбен“ град, то какво да кажем за Кабул, Дамаск или Багдад? Или за Кайро? Или за Белград? Отношението към щатците е такова, каквото си го направят те самите. Интересно защо специално към тях отношението става все по-лошо, във все повече страни по света. Скоро май няма да има нито една страна или столица, която да не е повече или по-малко „недружелюбна“ към тях. Тогава класацията на тяхната „недружелюбност“ може да стане много важен ориентир, ако искат да оцелеят в чужбина. На този фон Москва, както и руският народ като цяло, действително има „ангелско търпение“ – цитирам една друга статия на този сайт.

    Нищо, нека да продължават щатците да са тъпи и агресивни! Който не разбира от дума, от тояга сигурно ще разбере.

  2. Само защото не са интересували от английски и били значи груби! Ами защо не не са ги попитали на руски, като по-„знаещи“. Пък да покажат и колко англичани, германци, французи и не руските американци знаят РУСКИ? Ако представят реално, говорещите само на руски, са много повече от говорещите само на английски. Пък колко са още КИТАЙЦИ, ИНДИЙЦИ И МНОГО ДРУГИ ПО СВЕТА, КОИТО НИКАК НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА английски.
    Целта на такава анкета е ДЕМАГОГСКА И ПРОВОКАТИВНА!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s