Time: С мирен ход Путин разобличи лицемерния Запад

хуманитарна помощ l_1Решението да изпрати в източна Украйна хуманитарна мисия е много умен ход от страна на Путин, казват експерти за Time.

Преувеличено паникьорската реакция на Запада и Украйна около мирната инициатива разобличава тяхната лицемерна позиция по отношение на Русия, всички действия на която се възприемат като агресивни.

Русия положи немалко усилия при изпащането на хуманитарната помощ в Украйна, за да изглежда всичко напълно безобидно – бели чистички камиони и шофьори в еднакви дрехи, приличащи на „пощенски куриери“, пише Саймън Шустер на страниците на Time. Независимо от това, САЩ и техните съюзници обявиха хуманитарната мисия за „троянски кон“.

По време на конфликта в Украйна от началото на март до днес Русия наистина се държа агресивно, пише авторът. Нито Украйна, нито Западът не повярваха на руските благи намерения – но напразно.

Целта на този конвой е само хуманитарна помощ, добавя Шустер. 90 процента от хората в региона подкрепят хуманитарната помощ, подчертава изданието.

Макар Путин да не се е отказал от своите военни планове, той прекрасно разбира, че хуманитарният конвой едва ли ще му помогне да ги осъществи. Ако той е решил да нападне Украйна, то няма да се налага да прибягва до лъжи. Съсредоточаването на руски войски на границата с Украйна и контролианите от опълченците участъци от границата биха му позволили да премине в настъпление за няколко часа, при това да го направи внезапно, продължава Шустер.
хуманитарна помощ
Реакцията на Запада е преувеличена, продължава изданието. Американските и украинските чиновници един след друг изказваха опасенията и предупрежденията си по отношение на Русия, а също и заплахи да не допуснат камионите. Ако задържането на хуманитарния конвой стане факт и руската помощ за пострадалите от войната се блокира на границата от украинските сили, цялата предпазливост на Запада ще изглеждала достатъчно истерична и параноидна, отбелязва авторът от Time.

„Това е много умен ход от страна на Путин, – смята експертът по Русия и Украйна от вашингтонския Wilson Center Матю Рожански. – Така Путин успява да разобличи маневрите на Запада. Това е един вид совеобразен вик на Путин за хиперболизираната позиция,според която всичко, което прави Русия е агресивно и контрапродуктивно.

Най-често тази позиця се потвърждава, отбелязва Шустер.
Но хуманитарният конвой в Източна Украйна, както е видно, е изключение от правилата, продължава Шустер. Ако Путин искаше само да подобри имиджа си, отзовавайки се на призивите на руснаците за помощ на източна Украйна, сега, заради недоверието на Запада, той се оказа по-близо до сценария с употреба на военна сила.

6 отговора на “Time: С мирен ход Путин разобличи лицемерния Запад

 1. Валентин Митев.Защо им обръщаш внимание на хора който като каже САЩ нещо и те веднага тръбят че това е най-добото и най-хубавото на света.Правилно им каза и за Ирак, и за Либия и за Сирия.Но аз очаквам да ти отговорят, че и за тези конфликти Путин е виновен.Добре е наистина такива хора да не слушат само едно радио/още повече проамериканско/ а да гледат повече телевизия – за предпочитане различни канали, и ако имат достатъчно сиво вещество ще отсеят истината сами.А Ако не могат сами – и Господ няма да им помогне щом нямат сиво вещество в черепната кутия/нарича се мозък/

 2. анонимен явно , че мислиш с гъза си вместо с това на раменете или си некоя дрогирана отрепка която се продава за кинти за дрога

 3. Или преводът е лош, или авторът е писал статията още снощен.
  Пример: „Ако Путин искаше само да подобри имиджа си, отзовавайки се на призивите на руснаците за помощ на източна Украйна, сега, заради недоверието на Запада, той се оказа по-близо до сценария с употреба на военна сила.“ – какво бълнуване, какви абсолютни краставици на търкалета. Нобелова награда – за този, който схване смисъла на горния тъпизъм!
  ………………………………………………………………..
  Кажете си го направо бе, идиоти! Кажете, че Путин ви се подиграва направо в лицето. Понеже няма как да ви обясни с думи, че сте олигофрени, – обяснява ви го нагледно, с театрална постановка. Един вид – „Бомба падна – Путин виновен, война се води – Путин виновен, прецакахме се със собствените си санкции – Путин виновен; искаме да унищожим Русия и да поробим света, обаче Путин ни пречи – значи, Путин е виновен; а, и ей го пак – кравата на двора пръдна – и за това Путин е виновен!…“

  И ето, че Путин прави нещо, което вече просто НЯМА КАК да бъде квалифицирано като „лошо“ – освен, естествено, от някой дебилясал лоботомиран шизофрено-параноиден олигофрен. И въпреки това отново автоматично го обвиняват, че прави нещо лошо и че е „виновен“ за нещо си. Изводът?… Мммм?…

  Ха сега, РАЗБРАХТЕ ЛИ?… Стана ли ви ясно? Сега поне схванахте ли? Ако нещо най-после ви е проблеснало в празните черепни кутии – значи, Путин е постигнал целта си. Защото той прекрасно е знаел каква ще бъде реакцията на запада. Но за да лъсне ясно лъжата, подлостта и лицемерието на Вашингтон, си струва да се прахосат пари за един пропаднал конвой с недоставени помощи.

  • Казва се класификация, а не квалификация. Много пропаганди четеш и не отсяваш информацията. Забравяш ли, аджеба че Путин АНЕКСИРА част от територията на Украйна, което моментално го направи по правно отношение-престъпник срещу човечеството. Ясно е, че западът е виновен, но не те анексираха Крим и престъпиха всички съглашения, и межд.договори. Нужно е да разсъждаваш, но ти е трудно да го правиш правилно, поддавайки се на емоцията и афинитета ти към Русия! Ако има трета свет. именно Путин ще сложи нейното начало. Тогава ти ще си бръкнеш с пръстче в дупето, ще си изясниш много неща и после ще си хапнеш собственото чревно съдържание.

   • А ти защо пропускаш един ФАКТ – референдумът. Хората казаха- ИСКАМЕ ДА СМЕ ЧАСТ оТ РУСИЯ ! Или е вярно само каквото кажат по btv

   • Определение – навсякъде е достъпно в мрежата:
    „квалифицираш“, несв. и св.; какво/кого.
    1. Давам оценка, определям качествата.
    (и т.н., има и др. значения.)
    Не се излагай, а прочети нещо за ефекта Дънинг-Крюгер, полуграмотно човече.

    Путин нищо не е анексирал, а само е приел обратно това, което още от 1774 г. е руско. И то, по молба на кримския народ, който сам е определил съдбата си. Всичко друго е лъжа, клевета и долнопробна щатска пропаганда. Впрочем, „бай Хой“ вече ти отговори.

    Русия не е престъпила нито едно международно „съглашение“ или „договор“ – защо не цитираш, дай ни пример? Ами защото и ти сам не знаеш какво дрънкаш. Няма такова нещо. Но просто повтаряш соросоидните пропагандни идиотизми, предназначени за глупави неграмотници, които си чул по радио „Свободна Европа“… пу, пардон – „Хоризонт – преди всички“ (то е все едно и също)…

    Путин бил „престъпник против човечеството“. Идиоте лоботомиран, Путин ли срина и разруши Ирак, той ли изгори с фосфор мирните жители на Фалуджа, той ли разрушка Афганистан, той ли финансира терористичните ислямски банди от главорези в Сирия, той ли унищожи и срина Либия, той ли разби Югославия и я обрече на постоянни войни и смърт, той ли разруши Сърбия и я отрови с обеднен уран, той ли организира поредица бунтове и преврати в арабските страни, той ли спретна въоръжен преврат в Киев и инсталира там фашистка хунта? Той ли избива в момента мирни невинни граждани в Донецк и Луганск? Правилно пишат хората: Путин има „ангелско търпение“ пред лицето на наглите ви лъжи и вашата агресивна вашингтонска пропаганда.

    Всички злодеяния, вършени по света, се вършат от правителството на САЩ. И нито едно, където и да е било по света, няма нищо общо с Русия. Всичко друго е подла лъжа, клевета и инсценировка, като случая сваления малайзийски самолет. Дето се изясни, че е свален от украинската хунта – но още щом това изплува, всички по команда млъкнаха и „забравиха“ за този случай.

    Путин не е престъпник – напротив, той е честен патриот и бунтар против колониалната диктатура на САЩ. В това е единственият му „грях“ пред подлеците като вас. Последното нещо, което Путин иска е война. Само един кретенясал дебил не би видял, че постоянните груби и нагли провокации, двойните стандарти, дрънкането на оръжие, агресивната пропаганда – всичко това идва днес от Вашингтон и от НАТО. Вашингтон има остра нужда от война и само дебилите все още не знаят ЗАЩО. Най-малко пък Русия има нужда от война. Именно затова тя търпи провокациите и издевателствата, на които е подложена, за да не даде повод за нова война – въпреки, че НАТО постоянно я тласка към това.

    Афинитет имам не само към Русия, а към всичко честно и справедливо, и към всяка истина. Не съм виновен, че тези неща все по-често се откриват именно в Русия. Прави си изводите сам…

    Позор за уеб-троловете, провокаторите и продажните подлеци, които за мизерни левчета мърсят информационното пространство в интернет и обслужват вашингтонския фашизъм. Позор за малоумните и тъпаците, които не се стесняват от простотията си и щедро ни я демонстрират. Позор за бесовете, които от чиста злоба и съзнателно наричат черното бяло, а бялото – черно, просто защото обичат да мразят и да лъжат. Вижда Бог, и ще ви въздаде един ден. И на нас също, – ако не ви се опънем и ви оставим да си разигравате коня.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s