OpEdNews: Целта на САЩ е да насъска Европа срещу Русия

пол крейг робъртс_articleЗападната пропаганда постигна целта си – американците повярваха на вашингтонските изявления за „руската заплаха“, а ЕВропа дори вече иска помощ от САЩ срещу Русия. Според авторът от OpEdNews Пол Крейг Робъртс, цената за войната на САЩ за световна хегемония ще бъде платена от американските данъкоплатци и европейците.

„Могат ли западните пропагандатори да излъжат който и да е, освен себе си!“, – пита Пол Крейг Робъртс на страниците на OpEdNews. Последното от поредицата абсурдни изявления е това, че хуманитарната помощ, която Русия изпраща към Украйна – е само хитрост и повод за руско нахлуване. Пропагандаторите, както е видно, мислят хората от Запада за кретени, прави изводите си авторът.

„Дори всеки глупак разбира, че ако Русия искаше да насочи войските си навътре в Украйна, нямаше да търси какъвто и да е повод, а особено пък чрез мероприятие заедно с „Червения кръст“. Източна Украйна веднага след Крим гласува за независимост от Киев и за присъединяването си към Русия, така че ако на Русия й трябва повод, то тя отдавна би решила въпроса с източните украинци.

„На Русия не й трябва повод, за да спаси руснаците от изтребване от марионетките на Вашингтон, като палестинците в Газа“. С бездействието си руската власт дава на „васалните на Вашингтон държави в Европа“ време, за да осъзнаят, че главният проблем не е Русия, а Вашингтон. Да осъзнаят, че „Вашингтон искат отговорността за конфликта с Русия да падне върху европейците“.

„Вашингтон, неговите васали в ЕС и неговите марионетки в Киев“ са против хуманитарния конвой, защото отчаяно се опитват да попречат на света да разбере „каква катастрофа е налице в руските територии от действията на екстремистите-русофоби, издигнати на власт в Киев“. „Западните медии са престъпни“ и не съобщават нищо за човешките жертви в региона, пише Пол Крейг Робъртс.

НАТО-вските генерали, шефът на Пентагона и американските сенатори сеят истерия, твърдейки, че Русия скоро ще нахлуе не само в Украйна, но и в Прибалтика, в Полша, а „и в цяла Европа“. „Тази истерия поглъща Запада, въпреки пълното отсъствие на каквито и да са признаци Русия да се готви за нахлуване, та тя дори няма мотив да направи това“. Вашингтон „лъже, че Путин има намерение да възстанови Съветската империя“. Да, този същият Путин, който държеше Грузия в ръцете си, но я пусна.

„Вашингтонската пропаганда работи“, – прави изводите си авторът. Американците, които трябваше да се събудят след лъжите в Афганистан, Ирак, Сомалия, Либия, Сирия и Иран, сега смятат Русия за заплаха. А корумпираният режим на Обама отново ги подготвя за война.

Надеждата за света е в „контрасанкциите“ на руснаците. Те в края на краищата ще легнат на плещите на американските данъкоплатци. Полската власт вече изиска Вашингтон да купи техните ябълки. Доколкото САЩ имат намерение да разположат ракети срещу Русия в Полша, то това дава на Вашингтон педал за натиск, отбелязва авторът. А щом Вашингтон отстъпи пред Полша, подобни изисквания ще издигнат Гърция, Австрия и цяла Европа.

Това подлярско мошеничество, по което тръгна САЩ по отношение на света в 21 век, няма исторически аналози, сигурен е Пол Крейг Робъртс. И това се отнася не само за „лъжливите войни“, но и за финансовите машинации на Уол-Стрийт. Европейците все някога ще се събудят и ще разберат, че Вашингтон ги защитава само от несъществувата „руска заплаха“, причинявайки им гигантски загуби за американските войни, които Щатите води, за да остане световен хегемон. Ще разберат, че действията на САщ не са в интерес на Европа и водят само към Трета световна война, в която европейците ще бъдат първите жертви.

4 отговора на “OpEdNews: Целта на САЩ е да насъска Европа срещу Русия

  1. Пол Крейг Робъртс отново прави добър анализ на световната политика.Трябва наще политици да се вслушват в неговото мнение.

  2. treba da zapochnem da se bezpokoim i za balgarite,koito se navrqxa m/u shamarite na amerika i RUSIA.ot sankziite nie zagubixme parvi,poneje iznosa beshe minimalen ;samo 16 miliona godishno,ma nie kleknaxme v samoto nachalo,,tazi zima ke se greem na sveshti!!!super!

  3. Много ми се иска повечето българи да разберат тази истина, защото нашата икономика ще е изключително потърпевша от ситуацията. Това е така не защото имаме много износ, а защото нямаме действаща икономика. Искам да знам като Русия ни спре кранчето на газта или ни увеличи цените, какво ще предложат американците? – на 100% шистов газ – това е крайната цел! Намаляване на техния външен дълг, увеличени цени в Европа.
    Тази долна манипулация със Сирия е същата като в Украйна. Унищожават държавата, заради техния интерес. На никой не му пука за хората

  4. Много говори, може да го ликвидират…

    В „страната на свободата, демокрацията, правата на човека и т.н. и пр. и пр.“ (краставици на търкалета) реално няма никаква свобода на словото. Правителството във Вашингтон не понася да се говори истината и изобщо каквото и да е, което не е предварително съгласувано с тях или поръчано от тях. Медийната система в САЩ е всъщност един много сложен, много добре обмислен и конструиран, много ефективен механизъм за правителствена пропаганда. Той във всяко отношение многократно превъзхожда Гьобелсовите импровизации.

    Щом в САЩ някой започне да говори твърде „шумно“ истини, неудобни за Вашингтон, и още по-важното, щом започнат да му обръщат внимание – веднага се включва държавната система за репресии. Така че, започвам да се безпокоя за живота и здравето на г-н Пол Крейг Робъртс.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s