Евродепутати от ГЕРБ хулят Русия

Евро Герб nczПризоваваме руските власти незабавно да освободят украинската военнослужеща Надя Савченко, отвлечена от Украйна и задържана в Руската федерация. Това заявяват в обща позиция евродепутатите от ГЕРБ. „Смятаме, че в двадесет и първи век е недопустимо военнослужещ да бъде отвличан от територията на собствената си страна за да бъде арестуван и обвинен в тежки престъпления в друга държава. Този акт не може да не е извършен без знанието и съдействието на руските служби и представлява опасен прецедент“, допълват те.„Властите в Кремъл носят основната отговорност за ескалацията на напрежението в Източна Украйна чрез действия в остро противоречие с международните правни норми, както и с незаконното анексиране на Крим. Категорично се противопоставяме на продължаващата практика за изпращане на униформени без идентификационни знаци, които ръководят действия, дестабилизиращи Украйна“, смятат европейските депутати.

„Освобождаването на Надя Савченко е необходима стъпка за подобряването на отношенията между Украйна и Руската федерация в навечерието на срещата между президентите Порошенко и Путин на 26 август в Минск. Очакваме категорични действия за прекратяване на кръвопролитието, нормализиране на обстановката и възстановяване на конституционния контрол над цялата територия на Украйна. Глобалните предизвикателства, пред които сме изправени – тероризъм, радикални движения, хуманитарни катастрофи и др., още веднъж ни задължават да търсим сътрудничество в международен план, а не противопоставяне“, се казва в позицията на евродепутатите от ГЕРБ.
Надя Савченко е задържана на 17 юни в Украйна и е предадена на руските власти, които я обвиняват в съучастие в убийството на двама руски журналисти в Украйна.

Един отговор на “Евродепутати от ГЕРБ хулят Русия

 1. Ами така е то, вие какво си мислите? Няма нищо по-долно, по-продажно и по-антибългарско от герберасти, и особено ако при това са еврейодупетати. Вие си мислите, че Боко Тиквата и Роско Плевнята са цвета на този отровен мицел? Лъжете се, ето ТЕЗИ тук са най-отровните и най-опасните:

  Андрей Андреев Ковачев
  Владимир Андреев Уручев
  Емил Стефанов Стоянов
  Илиана Найденова Иванова
  Мария Иванова Неделчева
  Моника Панайотова
  Преслав Борисов
  Румяна Русева Желева

  Това е петата колона на българските национални предатели, безгръбначни чуждопоклонни ибрикчии. Днес те лижат с наслада задника – не на Русия, а на Фашингтон, – по една единствена причина: струва им се, че САЩ са водещата сила в света, единственият център на власт в еднополярния англосаксонски свят. И следователно (естествено!) именно под него трябва да легнат и неговата свирка да надуват, пардон, да играят по нея.

  Лъжат се, естествено… Но това не им пречи да ни предават и да подлагат на геноцид българите, за жалка лична изгода. Хубаво ги вижте и ги запомнете! Па после ако искате, може на изборите бързичко да изтърчете до урните, да гласувате пак за тях! Па да „таковате таковато“ на България, че да се свърши – да дойде най-сетне края и на народа ни, и на мъките му.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s