Sky News: Войната в Украйна ще приключи след две седмици

92007-90374-skynews-16-9Срещата между президентите на Русия и Украйна е първата стъпка към приключваве на кризата в Украйна, смята гостът на US телевизията експертът Харлан Улман. Според думите му, след срещата на НАТО лидерите на двете страни ще се договорят около взаимоизгодни позиции. Украйна ще съхрани своите настоящи граници, а в замяна ще обещае да не влиза в НАТО и ЕС.

Президентите на Украйна и Русия ще се срещнат тази седмица в Белорусия с надежда да стабилизират ситуацията в зоната на конфликта, а и за да подобрят хуманитарната обстановка в заетите от въстаниците територии, които са обкръжени от правителствени войски. Това в силна степен се отнася за Донецк и околностите.

По-рано говорихме на тази тема с господин Харлан Улман, съветник по международната сигурност в Brent Scowcroft Center, намиращ се във Вашингтон. Той е сигурен, че изходът от кризата вече се очертава на небосклона.

Харлан Улман: Мисля, по-точно, надявам се, че в момента сме свидетели на края на кризата. При това и двете страни могат да се обявят за победители.

Допускам, че президентът Путин разбира, че той вече отиде твърде далече: това, че той анексира Крим ще му коства много. Тази стъпка застави НАТО и западните държави да предприемат мерки срещу руския президент, в това число санкции, които не са изгодни за Русия.

По този начин, предполагам, че това ще се превърне в последния болт от развитието на кризата, след което и двете страни ще мотат да обявят победата си и да кажат, добре, ние постигнехме това и това, дайте да седнем и да преговаряме.

В резултат на преговорите Русия ще запази контрола си над Крим. Украйна ще запази контрола над границите си, но ще се съгласи да не се присъединява към НАТО или ЕС за определено време или докато по-голямата част от обществото не са съгласни на това. Западът ще започне да премахва санкциите.

6 отговора на “Sky News: Войната в Украйна ще приключи след две седмици

 1. МНОГО ЛОГИЧНО ОБЯСНЕНИЕ НА СЦЕНАРИЯ ЗА МАРИОНЕТКИТЕ: ТЕЗИ КОИТО ИСКАХА И Я ЗАПОЧНАХА, ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ И КАК И КОГА ДА СЕ СВЪРШИ! МАРИОНЕТКАТА САМО ИЗПЪЛНЯВА.

  • Нали виждаш разликата между зависимост и пълна марионетност? Например, Новоросия е зависима от Русия. Но тя не е директно командвана от Кремъл. Докато хунтата в Киев не е нищо повече от купчина „говорещи глави“ – куклено шоу за наивници.
   В Киев всъщност „управлява“ директно Фашингтон. Там няма нито един местен политически субект, който да предприема някакви самостоятелни или даже, що-годе логични действия. Тоест, чрез марионетките си Фашингтон системно и безжалостно разсипва, унищожава страната и избива народа, като насъсква различни групи една срещу друга. Впрочем, типично за тях – това е за Фашингтон абсолютно нормална политика.
   Докато Новоросия има голяма автономност и ред важни решения приема самостоятелно, като често даже се опъва на руските планове и ги отхвърля. Отначало, докато още Стрелков бранеше Славянск, имаше например, такъв план – Новоросия да бъде предадена и изтъргувана срещу федерализация на цяла Украйна. Този план се провали – отказаха го самите опълченци, под влиянието на Стрелков и Бородай. Също, още пролетта, местните директно отказаха на Путин, който ги помоли да не правят референдум. Те не го послушаха и след референдума се отделиха. С това нещата поеха именно по фашингтонския план… В други случаи пък, новоросците слушат Москва – ето, направиха ред кадрови рокади, очевидно по техен съвет.
   Трябва да се има предвид чии действия са първични, агресивни, и чии са само отговор, реакция на тях. Путин не може да се спазари с Фашингтон. Фашингтон има пълната власт над своите марионетки, понеже той ги е инсталирал (той е агресорът). А Москва няма пълната власт над Новоросия, защото процесите там бяха спонтанни, в отговор на атаката. Те бяха донякъде поощрявани, но не планирани и не ръководени (!) от Москва. Новоросия е потърпевша, нападната страна, която има вече свой, донякъде самостоятелен живот и своя, самоосъзната политическа воля. Новоросия вече не е стока за пазарлък. Този етап отдавна отмина. Каквито и пазарлъци да се правят оттук нататък, без Новоросия те винаги ще бъдат „сметки без кръчмаря“.

 2. xaxa smqx v zalata!!!mnogo si vqrvate na lajite i vi si iska taka !!ama NE!!manipulaziite vi nqmat krai mrasni amerikopomiqri,promiti mozazi i intriganti,obarnaxte zelia svqt naopazi,promixtemozaka i na nashite tapi balgarski mekereta,ops-mangalo turski“’

 3. Айде бе! По(т)рошенко (Валцман) и Путин се били договорили? Ами ЩО НИКОЙ НЕ ПИТА НАРОДИТЕ НА ДОНЕЦК и ЛУГАНСК дали искат да останат „управлявани“ от САЩ и марионетки като По(т)рошенко? Тия народи имат ПРАВО на самоопределение. Могат и като отделна държава да искат да живеят. И Валцман, и Путин НЕ СА УПЪЛНОМОЩЕНИ от тия народи да се изказват вместо тях. Така че това е поредната ПРОПАГАНДА уж за мир, но ясно за ЗАРОБВАНЕ на тия народи от САЩ, каквито са и сега.

 4. Дрън-дрън… Мечтайте си, кокошки! Тези дърти лъжни, тези изсмукани от пръстите и свалени от тавана голословни бръщолевения, които не почиват нито на факти, нито на разсъждения, нито изобщо на някакъв здрав разум, съвсем естествено, нямат и нищо общо с действителността.

  Дават ни две седмици, защото са убедени, че лоботомираните дебили, които ги четат и ги гледат, само след две седмици вече няма да помнят даже две думи от чутото. Но чувството на смътна неприязън към Русия и към руския свят ще им остане присадено. А това е всъщност „целта на занятието“ – да те накарат да мразиш, без даже да си наясно защо точно, и без да си спомняш кой какво ти е дрънкал, за да стигнеш до своето „бетонно, свободно и самостоятелно изградено убеждение“.

  Демек, целевата група на преститутките на Държавния департамент на САЩ е явно американска. Тоест, тази на най-тъпите и най-пропаднали безмозъчни консуматори. (Всъщност, тя и българската вече гони същите „критерии за качество“.)

  Всъщност, всичко ще се случи по съвсем друг начин. Не четете преститутките на Скай Нюз, а ето няколко сайта, където може да следите КАК ТОЧНО се развиват нещата:

  rusvesna.su/news
  oplot.info/top-news
  anna-news.info/news
  centerkor-ua.org/novosti.html
  rusnod.ru/news.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s