Служебното правителство: Русия е заплаха за България

Vladimir PutinМинистерството на отбраната, позовавайки се на стратегията за задачите на България до 2020 г. като член на НАТО посочва, че Русия, украинската криза, близкоизточните конфликти и миграционния поток са най-големите заплахи за националната ни сигурност.

Стратегията „България в НАТО и в Европейската отбрана“ е публикувана на 25 август 2014 г. и е на свободен достъп. В първа точка от стратегията е посочено, че България е страна с най-голяма концентрация на рискове и заплахи в Евроатлантическата общност.

Ето какво пише МО по отношение на кризата в Украйна: „Кризата в Украйна е продукт на дългосрочната амбиция на Русия да възстанови влиянието си в бившето съветско пространство и чрез това да се утвърди като полюс на сила.Това е отразено и видно и от бързото и драстично нарастване на бюджета за отбрана, което създава дилеми пред сигурността за останалите държави в света, но особено – за тези от региона. Отчитайки характера на държавно устройство на РФ, това развитие представлява сериозна заплаха за нашата сигурност и сигурността на Алианса като цяло.

Според МО, налице е хибридна война, която включва партизанска, кибернетична и информационна такава, както и действия, противоречащи на международното право. Всичко това било огромно предизвикателство за региона от политическа, военна и икономическа гледна точка.

В Стратегията е отбелязано и следното: „“Това е ярко изразено във фокусирането на Русия в развитие на технологии за нощни операции, повишено наблюдение над целия електромагнитен спектър, употреба на безпилотни самолети и роботи, защита на тялото и особено значително увеличения обсег на оръжия за индиректен обстрел – способности, които в Българската армия отсъстват, или по които има сериозен недостиг“.

МО е забелязало в българското общество т.нар. кремълски тролове, които заливали българските и западните форуми.

„Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии, или недържавни организации е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля“.

 

МВнР 40

3 отговора на “Служебното правителство: Русия е заплаха за България

 1. Плямпания на жалки американски марионетки!

  Днес такива са абсолютно всички членове на гъзоблизното „служебно“ правителство. Честито! Впрочем, нищо друго не съм и очаквал от едни долнопробни продажници, национални предатели, ибрикчии, дупедавци и политкурви. А що се отнася до тлъстите военни задници, те са си такива още от 1990 година. Ето една свежа книжка за „геройските“ им дела:
  atakavarna.com/wp-content/uploads/2013/09/Unishtojavane_BGA_2b.pdf

  Само като си дам сметка, че реалното положение е ДИАМЕТРАЛНО противоположно – тоест, истината е обърната ТОЧНО на 180 градуса, ТОЧНО с главата надолу (а не някак си наклонена, накриво, под ъгъл, усукано и т.н.) – веднага очевадно лъсва фашингтонския маниер на пропаганда. Тези хора са толкова тъпотиквени, че моментално се издават. То те и не се крият, де, но някои все още не забелязват типичния им „почерк“. А фашингтонците просто не могат да проявят даже грам творчество, не могат даже на 1 градус да се отклонят от отвесната линия на пълната противоположност. Краката на истината трябва да стърчат точно нагоре, под 90 градуса. Не може да са 87 – специално пускат отвес…

  Имам предвид – всички престъпления, които реално върши Фашингтон, автоматично се приписват на неговия стратегически враг – Русия. Ето, Фашингтон ни обработва с уеб-тролове – моментално за това обвиняват Русия. Фашингтон действа в България чрез петата си колона – моментално обвиняват Русия, че тя уж била имала някаква си там пета колона и ни била обработвала. Крадецът вика „дръжте крадеца!“ – само че тук освен крадци, българските петоколонници са и подлеци, и мръсници, и каквито се сетите негодници от всякакъв род и вид.

  Инструктирани са да идентифицират всички добри и положителни страни на Русия и после да ги представят в пълната им противоположност. Даже за по-лесно в речника се открива противоположната дума (антоним) и точно тя се приписва на Русия. Например, ако Русия играе роля на миротворец, се нарича „агресор“; ако се защитава, се твърди, че „напада“, ако е идеален съюзник, се нарича „противник“ и т.н. и пр. – като в детска игричка за бавноразвиващи.

  Тук няма място за импровизации и за творчество. Фашингтон не ги одобрява тези работи, там отчетливо и конкретно работят по схема за дебили. Затова първата цел на фашингтонците е да дебилизират местната популация, която смятат да обработват. Защото с дебили е много лесно да се работи, просто няма как да сбъркаш.

 2. Служебното правителство ни готви ЗА НОВ БЕРЛИНСКИ И НЬОЙСКИ КУРБАН НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ !

  • AIDE STIGA !!stiga ste pisali gluposti na tarkaleta dragi jurnalisti ,koq vpartiika vi plati za tez lakartiiki??koga RUSIQ E BILA ZAPLAXA????tia oxranenite tartii de si jivurkat na nashia grab,[[parlamentarskata kochina]grazie na RUSIA,dva pati osvobojdava stranata im v koqto jiveqt na slobodia ok.s kakvo mogat da se merqt s RUSIA,che im e zaplaxa,na danoto na bataka ste,jivi za orevavane!!PROSHLQZI OTVRATITELNI,,,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s