CCTV: Париж избира Киев, а френските военни – опълченците

ССТВ 12Макар Франция да е верен съюзник на Украйна, няколко френски граждани предпочетоха да застанат на страната на опълченците, съобщава ССТV. Доброволците до момента не са много, но очакват попълнение от родината си, както и от Сърбия. Бойците вярват, че се сражават за правилната кауза, че западните медии оклеветяват Русия, а опълченците имат всички шансове за победа.

Съобщението за предстоящата среща на високо ниво така и не спря военните действия в източна Украйна. Както съобщава кореспондентът на ССТV Кейт Паркинсън, в редиците на въстаниците има неочаквано попълнение.

Това е само първата вълна от френски бойци в източна Украйна, до момента за четирима, но скоро ще бъдат повече.

Виктор Лента, бивш френски десантчик: Пет години служих в десантните войски, в 3-ти парашутен полк на морската пехота – това е едно от елитните подразделения на френската армия. Подготвяме пристигането и на други доброволци от Франция и дори от Сърбия, защото сме европейска организация, така че и французите, и сърбите ще дойдат да се сражават тук на страната на опълченците. Ще помогнем за пристигането на още 20 доброволци тук.

– Франция е надежден съюзник на Украйна. Виктор и сигурен, че европейците ще бъдат изненадани, виждайки тук френски граждани, сражаващи се в редовете на проруските въстаници.

Виктор Лента: Във Франция Русия е представена като агресор, атакувал Украйна и желаещ да присвои чужди територии. Но ние отлично знаем от алтернативните средства за масова информация, от интернет и от други източници, че тъкмо Киев прояви агресия към рускоговорящото население на Донбас.

– В последните седмици прокиевските войски имат значителни победи над проруските въстаници в източната част на страната.
Кейт Паркинсън, кореспондент: В понеделник украинските военни обвиниха руските сили, че се дегизират като сепаратисти, пресичат границата с танкове и прочие бронетехника и откриват нов фронт във войната.

Френските бойци по никакъв начин не коментират намесата на Русия, но са твърдо убедени, че в тази битка въстаниците ще победят.

Виктор Лента: Пресякох цяла Украйна преди да пристигна тук. Видях украинските войници, те са напълно деморализирани и прекрасно знаят, че това не е никаква антитерористична операция. Вероятно искаха само да поддържат някакъв ред тук, но всичко се разрасна в истинска война. Те признават, че им е много тежко, че са лошо екипирани и че съвсем не знаят да воюват. Така че да, опълченците имат огромни шансове да победят.

– Каквото и да стане на преговорите в Белорусия във вторник, чиято цел е регулиране на конфликта, френските бойци  участват във война, която няма никакво намерение скоро да завърши.

В ефир на 26 август 2014 г.

Един отговор на “CCTV: Париж избира Киев, а френските военни – опълченците

  1. И не са само французи. Има немци, испанци, чеченци, белоруси, словаци, сърби, българи, даже един чистокръвен афганистанец! Ако съм пропуснал някой народ, да не се обижда.
    nedelya-ua.com/news/eks-oficer-gdr-sozdaet-internacionalnyy-batalon-dlya-pomoshchi-dnr
    Вече действително е създадено специално интернационално подразделение на Донецките въоръжени сили…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s