Forbes: Европа няма намерение да вдига Украйна на крака

Форбс 4_n_sКаквото и да говорят някои политици от ЕС, Украйна трябва да осъзнае, че за нейния европейски избор никой няма намерение да плаща. Както пише Forbes, Киев ще трябва самостоятелно да възстанови Донбас и сам да плати за „евроинтеграцията“ си.

Наблюденията от последните седем години показват, че Европейският съюз е в катастрофално положение. В Еврозоната се наблюдава спад на БВП – по-силен от спада по време на Великата депресия. Еврозоната вече е опасно близо до абсолютната дефлация. Както пише за Forbes Марк Адоманис, положението е толкова отчайващо и безнадеждно, че такива авторитетни икономисти, като Тайлър Коуен, започнаха да сравняват показателите на най-слабите европейски икономики с периода на деиндустриализация на Индия през XX век.

Но и в политиката, както смята авторът, нещата не са по-добри. На последните избори за Европарламент, проведени в края на май, безпрецедентни победи удържаха евроскептиците и радикалите. Всичко това вкупом, според Адоманис, позволява ясно да се разбере, че ЕС едва не се е разпаднал. Дори сравнително оптимистичните сценарии подсказват, че ЕС е „изгубил“ цяло десетилетие по отношение на икономическия си ръст.

Но, както пише авторът, само шведският министър на външните работи Карл Билд, известен с пристрастията си към социалните мрежи и с готовността си да подкрепя интеграцията на Украйна, и до днес не е разбрал това. Тези дни той написа в профила си в Туитър: „Добре е, че канцлер Маркел повдигна въпроса за европейската помощ за възстановяването на Донбас. Това е повече от необходимо. Макар и скъпо начинание“.

„Ако Билд е убедил някого в Украйна ,че Европа е на тяхна стана, от негова страна това е твърде цинично и жестоко. ЕС няма да помогне за възстановяването на Донбас. Точка по въпроса. Дори ЕС да намери някакви пари (разбирай ако Гемания намери пари), което е много съмнително, последните избори нагледно демонстрираха, че ентусиазмът по отношение на ЕС се изпарява буквално пред очите на всички. Германското общество категорично не иска да помага дори на страните от еврозоната“, – твърди Марк Адоманис.

Украйна и политическото й ръководство е време да осъзнаят, че каквото и да казва Билд, никой няма намерение да плаща за европейския избор на Украйна. Политическите реалности в Германия и в ЕС са такива, че никаква помощ оттам няма да пристигне. Киев ще трябва напълно самостоятелно да търси начини да намери огромните финансови средства, които са нужни за възстановяване на промишлените центове в източната част на  страната, заключава експертът.

2 отговора на “Forbes: Европа няма намерение да вдига Украйна на крака

 1. naistina dojivqxme strashni momenti,i za BALGARIA I ZA UKRAINA,za jalost!!kravni bratq sme,ma nemojem da si pomognem ,politizite ni ednakvo prodajni i glupavi,orientirani kam amerika s sobstvenite si interesi,a narodite im ismukani do mozak kato limon ot mizeria,v nikoa ,ama v nikoq darjava,,jalko!!

 2. Киев изобщо нищо и никога няма да възстановява в Донбас. Нито самостоятелно, нито с чужда външна помощ. Понеже въпросният Донбас вече никога няма да бъде подвластен на Киев. Донбас се освободи, алооо! – добре е да се събудите, ако още дремете! Сега той вече се нарича Новоросия – независима от Киев федерация, състояща се от Луганска и Донецка народни републики. Тя ще се възстановява сама, и как ще го прави – си е чисто нейна вътрешна работа, с която нито Киев, нито ЕС имат нещо общо.

  Естествено, западните преститутки се правят на ударени с мокър парцал, сякаш нищо не се е случило и никаква Новоросия не съществува… Все едно, че Югоизточна Украйна си е все още киевска и украинска… Но всичко това е в историята, без значение какво дрънкат щатските марионетки в киев или фашингтонските преститутки. Колкото и да се стараят да изтребят руското население и да потушат съпротивата му, Новоросия няма да бъде победена и нейната територия никога вече няма да бъде част от Укралайна. Рано или късно новата държава ще бъде призната. Добре е някои хора да започнат да свикват с тази мисъл.

  А що се отнася до това, че в замяна на предателството си, на изтреблението на народа си и на фашистката си антируска истерия, Киев ще получи от ЕС и от Фашингтон една кръгла нула… И не даже нула, а един страшно дебел инструмент в дебелото си черво (ако не даже чак в тънкото)… Това е даже смешно да се обсъжда.

  Да не би една държава да се окупира, да се колонизира, да се поробва, за да й се „помага“? За да се възстановява, или да се въздига нейното благосъстояние? Ха-ха! Държави се колонизират и поробват, за да бъдат смлени, разсипани, разграбени, изсмуквани и експлоатирани, асимилирани, населението им – подложено на геноцид и също асимилирано, а територията им – усвоена за някакви определени стратегически цели. Само дебилите хранят някакви илюзии по този въпрос.

  Точно това се случва с Украйна. Винаги в историята е било така, така е сега и така ще бъде винаги. Лъжливите обещания за благоденствие, с които залъгаха Украйна да подпише асоциация (колонизация) с ЕС – тоест, смъртната си присъда, се наричат в политиката просто „военна хитрост“. Ето какво казват по темата някои в Молдова, които явно не са дебилясали като украинците:
  youtu.be/tnPlIjRXZ7w
  Колонизацията на Укралайна ще се увенчае с военна окупация, под формата на „доброволно“ разполагане по нея на десетки щатски военни бази. Защото не искаше да живее заедно с Русия, да се развива и да богатее заедно с нея, сега ще я тъпче щатския ботуш, населението й от 35-40 милиона ще падне под 10 и при това ще живее във вопиюща мизерия. Все още не мога да си представя страна, по-страшно разрушавана, ограбвана и унищожавана от България, но скоро може да видя – и това ще е Укралайна. Боже, какво доживяхме.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s