Близнашки: Благоевград ще се казва цар Самуил

близнашки„Имам отлична новина за всички, които се чувстват българи. Късно снощи, премиерът, професор Георги Близнашки ме зарадва с положителен отговор на молбата ми, чрез профила си в социалната мрежа. А именно, да приеме присърце подготовката и организацията на честванията по повод 1 000 години от трагичната гибел на цар Самуил, които бяха обречени на грандиозен провал заради липсата на политическа заинтересованост и сътресенията в управлението на Пламен Орешарски. В молбата ми съм посочила и настояването на хиляди български граждани от инициативния комитет във връзка с големия исторически повод, цяло хилядолетие, град Благоевград да получи своето съвременно, достойно и славно име – цар Самуил, посочи Цвета Кирилова от
„Сдружение Азбукари“.

„Нека да отбележим и да отдадем честта на почитта към достойния български цар Самуил и по повод 1000 години от трагичната му гибел и да бъде преименуван катоград Цар Самуил сегашния град Благоевград. По този начин ще бъде засилено чувството за национално достойнство на вече доста изстрадалия български народ и направен опит за възстановяване на историческата ни памет“ – посочва в призива си към служебния премиер тя.

„Да, ще го направя“ – заявява категорично проф. Близнашки.

2 отговора на “Близнашки: Благоевград ще се казва цар Самуил

  1. Тези мръсници ни продадоха на турци, американци и на кого ли още не, и ще ми говорят за национално достойнство !

  2. Лизашки е мръсен гад. От всички исторически събития е избрал да „прослави“ точно тази трагедия, от което на всички българи и до ден днешен им капе кръв от сърцето. Това мръсно същество Лизашки, освен че е подлец и продажник, очевидно е и българомразец. И с цялата си наглост се представя за „патриот“. Така ли смята той да „засили чувството ни за национално достойнство“ – като увековечи в „историческата ни памет“ (па макар и косвено, чрез намек) нашето най-страшно, най-болезнено, най-унизително и най-трагично поражение? Благодарим, достатъчно е страдал вече „изстрадалият български народ“. По-добре е постоянно да му се напомня за Ахелой, за Върбица и за Шипка, вместо за Беласица и за шестте хиляди ослепени български бойци. Чудя се защо не е предложил градът направо да се нарече Василиопол, в чест на ослепителя Василий ІІ Българоубиец?

    (Впрочем, ясно си личи за кого всъщност работи Лизашки. Кои са тези, дето в пропагандата си обръщат всичко диаметрално на 180 градуса?… Те са истинските му работодатели и идеологически ментори.)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s