US сенатор: Обама е котенце пред лицето на руската мечка

Вашингтон таймс 50Заради слабостта на Обама Путин не се страхува да нахлуе на територията на съседите си и да държи в страх цяла Еврапа, заяви сенаторът от щата Тексас Тед Круз. Политикът предложи да се бори с Русия икономически: да срути световните цени на газта и така да удари по приходите на Кремъл.

Тед Круз bcdСенаторът-републиканец Тед Круз, един от претендентите  в следващите избори за президент на САЩ, подложи на жестока критика позицията на Обама по отношение на Русия, пише The Washington Times.
„Руската мечка посреща котенцето Обама“, – цитира думите на Круз изданието.

„Причината Путин да не се страхува да нахлува на територията на съседите си, а нашите съюзници из цяла Европа с ужас да очакват какво ще последва, е в това, че нашият президент е лидер, който се спотайва отзад“, – отбеляза сенаторът.

Както отбелязва американското издание, Тед Круз предложи да се бори с Русия икономически – американците да експортират природен газ, за да се срутят световните цени и така да се удари по кремълския „касов апарат“.

Недоволството на сенатора бе предизвикано от репликата на Обама, че той няма стратегия за борба с бойците от „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак. Круз цитира Роналд Рейгън, който заяви в миналото, че неговата стратегия е „Ние побеждаваме, те губят“. „Може да си помислим, че президентът Обама е прочел това наобратно“, – отбеляза републиканецът и добави, че „Ислямска държава“ следва да се „натика с бомбардировки в каменната ера“.

Един отговор на “US сенатор: Обама е котенце пред лицето на руската мечка

  1. Този явно е поредният лъжлив и агресивен примат, клонинг на Макакейн. Щатският сенат явно е нещо като зоологическа градина или като някакъв остров на ужасите, като например, островът на доктор Моро, от едноименната книга на Хърбърт Уелс…

    „Ислямската държава“ нямаше да съществува, ако не беше създадена нарочно от ЦРУ, за да има сега с кого да воюват САЩ. Щото те не може да не воюват с някого, иначе – жална им майка на икономиката им…
    Както и нищо от случващото се в момента в Украйна нямаше да се случва, ако не беше подготвено и провокирано именно от Фашингтон. Както и в Сирия щеше да има мир, благополучие и даже постепенно демократизиране, ако Фашингтон не беше изпратил там въоръжените си банди ислямски фанатици – наемни главорези, да учат „диктатора Асад“ на демокрация… Както и Либия беше цъфтяща страна, където хората живееха малко мързеливо, но все пак, щастливо и богато. Да, имаше в Либия и диктатура. Имаше и репресии към български медици – но да не забравяме да уточним, че последните бяха употребени като пионки от чужди сили в една много мръсна и подла игра… И либийските власти наистина имаха повод да побеснеят. А днес, Либия по-добре ли е? Днес, благодарение на усилията на Фашингтон и НАТО, Либия е една тотално разрушена, съсипана страна, пълна с воюващи банди, източник на тероризъм и безконтролно оръжие. С което оръжие, например, беше снабдена армията на въпросната „Ислямска държава“…

    Та, това, което някакъв си там театрален персонаж дрънка в щатския сенат, не може да излъже вече никого. Отвратени сме от пиесата – втръснало ни е, не ни е интересно, не искаме да гледаме повече. Да си ги гледат и да си ги слушат простите щатски негра, които все още не са се усетили, че ги водят за носа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s