Фидел Кастро сравни НАТО с нацистите

Фидел FC_mw1024_sФидел Кастро в своята статията си „Или ще победи справедливостта, или ще победи катастрофата“ сравни представителите на страните от НАТО с нацистите и техните подразделения от СС в хитлеровска Германия.

Лидерът на кубинската революция Фидел Кастро сравни представителите на европейските страни от НАТО с нацистите от СС в хитлеровска Германия и заяви, че политиката на блока, обслужваща интересите на САЩ, ще доведе алианса до изхвърлянето му в позорните страници на историята.

„Никой няма право да разрушава градове, да убива деца, да унищожава домове, навсякъде да сее страх и смърт“, – пише Кастро в статията си със заглавие „Или ще победи справедливостта, или ще победи катастрофата“.

Когато след Втората световна война бе създадена ООН, светът „се преизпълни с илюзии“, но от днешна гледна точка всичко това изглежда като „колосална лъжа“, отбелязва лидерът на кубинската революция. „Настоящите проблеми ни карат да мислим, че предстои Трета световна война, война с използването на такова оръжие, което може да сложи край на цялото човечество“, – пояснява Кастро.

„Има и такива хора, които се гордеят с готовността си да умрат, но с още по-голямо удоволствие заявяват готовността си да убиват, за да защитят личните си позорни привилегии. Има и такива, които са лишени от съвест. Съдейки по всичко, те не са никак малко“, – пише той. „Много хора се изненадват, когато чуват изявленията на някои европейски представители на НАТО, говорещи със стилистиката на нацистката СС“, – продължава лидерът на кубинската революция.

Според Кастро, политиката на империята (САЩ) „е толкова цинична, че съвсем скоро ще бъде изхвърлена в боклука на историята“. „Агресивните буржоазни правителства на страните от НАТО се превърнаха в посмешище за целия свят“, – смята Кастро.

В края на статията си лидерът на кубинската революция пише, че „ако днес е възможно да увеличим продължителността на човешкия живот и продуктивния период на  човека, то е възможно и „да планираме развитието“ на цялото човечество – в съответствие с ценностите на културата и растящия обем на производство.

Един отговор на “Фидел Кастро сравни НАТО с нацистите

  1. Прав е както винаги Команданте Кастро. Господ здраве да му дава и още дълги години живот!

    И между другото – да внимава с кого се среща, защото сега се сетих и нещо друго, доста интересно. Няма нито един южноамерикански лидер, който някога да се е противил на Фашингтон и да не се е разболял от рак. Много ги мори този рак латиноамериканските лидери бе, особено антищатските – направо на 99% ги поразява! Само нашата, Дилма Русеф, президентката на Бразилия, се отърва – иначе бих написал направо 100%. Колко учудващо и странно избирателно действа този рак в Южна Америка, нали?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s