La Repubblica / Путин: Ако поискам, ще превзема Киев за две седмици

Жозе Путин _sПрезидентът на Русия Владимир Путин в разговор с шефа на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу каза, че е в състояние да превземе Киев за две седмици. Това съобщи на 1 септември италианското издание Ла Република.

Според източника, президентът на Еврокомисията е казал, че когато попитал Путин за „руското нахлуване в Украйна“, той отговорил: „Ако поискам, мога да превзема Киев за две седмици“. Изданието твърди, че по този начин президентът на Русия е искал да предпази Европейския съюз от по-нататъшни жестоки санкции. Други подробости не се съобщават.

Припомняме, че според информация от прес-службата на Кремъл, последният телефонен разговор на Владимир Пути с Жозе Мануел Барозу се е състоял на 29 август. Според официалата информация, в разговора са се обсъждали по-нататъшните съвмести действия след срещата в Минск между държавните глави от Митническия съюз с президента на Украйна и представителите на Европейския съюз, в това число в контекста на асоциирането на Украйна към ЕС и транзита на природен газ през територията на Украйна.

Един отговор на “La Repubblica / Путин: Ако поискам, ще превзема Киев за две седмици

 1. Един подлец не може да постъпва честно. И преди Бардоза, един друг подлец – Разнамусен, шефът на НАТО, тайно записа с микрофонче поверителния си разговор с Владимир Владимирович и го раздрънка. И не само, че не се извини, но и се похвали с „геройството“ си. Впрочем, съвсем типично за един натовец, който тогава беше още министър-председател на Дания. Явно, затова са го харесали ястребите. Да „направиш мръсно“ на Путин е подвиг в НАТО, сигурно и медал за подлост са му дали.

  А този пък, Бърдузу, и той раздрънкал на журналята част от поверителния си разговор с Путин! И при това – изречения, напълно изтръгнати от контекста. Аз и преди не съм се съмнявал, че Бардозата е един долен селянин и жалък подлец. Е, сега вече го знам със сигурност.

  Впрочем, какво толкова е казал Путин? Че може за 2 седмици да превземе Киев? И то, след като киевската хунта е грохнала и е тотално обезкървена в боевете с Новоросия? Че има ли някъде някой дебил, който да се съмнява в това? Не 2 седмици, а 2 дена са нужни на Русия – точно колкото да изминат пътя машините. И това не е заплаха, а е просто констатиране на факт – самата обективна истина, колкото и да е „обидна“ тя за фашагите.

  Путин просто е казал: НЕ СА МОИ войските, които трепят хунтата! Ако (!) бяха мои, то те могат (!) да стигнат до Киев за 2 седмици – но тъй като това не се случва, то явно е, че НЕ АЗ стоя зад тях и НЕ РЕДОВНАТА РУСКА АРМИЯ воюва в Донбас, и НЕ РУСКА техника има там, а трофейна – тоест, украинска, която хунтата зарязва по полетата, когато я пердашат.

  А от всички тези много важни разяснения, еврейосъюзното копеле не казва нищо от това, което е истински важно, а казва само това, което си е избрал, и то изтръгнато от общия смисъл. Не че Путин „може“, а направо „ще“ превземе Киев! И така превръща умозрителната хипотеза в заплаха. И че нещо си там Путин бил изнудвал Брюксел, на баба му фърчилото.

  Нормално за един лъжец, манипулатор и подлец като Бардузу. Но ако Бърдозу е такъв, то какви ли са останалите „елитни представители“ на еврейосъюзната сган, на която сме подчинени в момента? Да си спомним само, че Бърдозо беше менторът на Боко! Тиквочът му звънеше даже и от тоалетната, за да го пита какво да прави; без него не вземаше никакво решение. Е, па то какъвто менторът, такъв и ученикът… Какво ли да се чудим, намерили са се.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s