Fox News: Хитрият Путин знае как да победи слабия Запад

Путин лисица 10Военен отговор на НАТО срещу действията на Русия не е възможен, защото не може да се докаже въоръжената агресия на Москва, заяви Катлин Макфарланд. Владимир Путин адекватно оценява възможностите на Запада и знае как да използва слабостите му, каза тя по Fox News.
Примирието между Украйна и проруските въстаници изглежда нестабило. Тази вечер там отново се води артилерийски огън. Споразумението за частично прекратяване на бойните действия беше сключено при посредничеството на Владимир Путин, който е обвиняван, че оказва помощ на сепаратистите. Съобщава се, че миналата седмица руският президент е заявил, че би могъл да превземе украинската столица Киев за две седмици. Какво иска Путин? Какви са дългосрочните му планове?

В студиото е бившият помощник на министъра на отбраната на САЩ при Роналд Рейгън и експерт на Fox News по въпросите на националната сигурност Катлин Макфарланд. Благодаря, че се съгласихте да участвате в предаването ни. Разбрахме за доклада за катастрофиралия самолет. В него няма никакви сюрпризи. Остава важният въпрос, кой е свалил самолета, ако по него е била изстреляна ракета?

Катлин Макфарланд, аналитик на Fox News: Вероятно проруските сепаратисти в източна Украйна са направили това. Но всичко това е част от плана на Путин. Когато през юни бях в Киев и се срещнах с високопоставени чиновнции от военното разузнаване, те ми казаха, че Путин е нахлул в държавата им, че той води тайна, хибридна война. Той не иска да го смятат за окупатор, той иска да направи всичко скрито: той пуска специалните части, танковете, но без отличители знаци. Той дестабилизира страната, но, в края на краищата, той ще отрича всичко и ще каже, че всичко това е дело на руските сепаратисти, които искат да се отделят от Украйна.

Путин прекрасно разбира как понастоящем може да надиграе Запада. Той знае слабостите ни, знае, че ние не искаме да влизаме във война с него. Той осъзнава, че докато успява да действа невидимо, ще може да прави това, което правеше в Грузия, в Украйна, в Молдова, в Естония. Мисля, че това е целта му. Той има план за всички тези държави. Той иска да унищожи НАТО.

– Добре, НАТО обсъди твърд удар срещу тези действия. Ние наложихме на Русия няколко вида санкции. Както от наша страна, така и от страна на европейските държави бяха приети различен вид санкции. Но днес сутринта прочетох, че администрацията на Обама е изпратила в Москва група за преговори, за обсъждане на потенциалното нарушаване на договора за съкращаване на въоръжението от 1987 г. от страна на Русия. Как можем да повлияем на Русия? Каква е целта на преговорите?

Катлин Макфарланд: Вероятно хората ще избухнат в смях, защото начините да се повлияе върху ситуацията от наша страна са излючително малки. Тези методи, с които ние разполагаме или бихме могли да разполагаме, не ги използваме. Путин разбира това и той просто запазва пълен пас. Пред него, от негова гледна точка, стои огромна цел. Трябва да разгледаме нещата през неговите очи: когато в младостта пише дисертацията си, Путин казва там, че Русия – бившият Съветски съюз, великата съветска империя – е бил ликвидиран, защото Америка е използвала лъжи, кражби, а сега е време да й го върне тъпкано.

Още тогава той си е съставил план. Той има намерение да използва руския нефт и природен газ, за да напълни държавата си с пари и да я възстанови. След това има намерение да обяви всички руснаци, живеещи в съседните на Русия държави, за руски граждани. Първите крачки в тази област вече са направени. После има намарение да изпрати при тях специалните части, за да дестабилизира тези държави. В момента той прави това. В края на краищата, той знае, че Западът нищо няма да предприеме. Защо? В член 5-ти от договора на НАТО е написано, че въоръженото нападение на който и да е член на НАТО изисква реакция от всички страни на алианса. Но ключовата дума тук е „въоръжено“. Путин знае, че точно в това е разковничето. Той знае, че докато се прави, че не изпраща танкове през границата, Западът няма да отговори.
– Да, ние с Вас говорихме преди, че някои смятат Путин за ненормален, но той е хитър като лисица.

Катлин Макфарланд: Да, хитър е като лисица.

– Катлин, благодаря, че се съгласихме да дойдете.
Катлин Макфарланд: Аз ви благодаря.

2 отговора на “Fox News: Хитрият Путин знае как да победи слабия Запад

  1. „…не може да се докаже въоръжената агресия на Москва, заяви Катлин Макфарланд.“ – ами да, много е трудно да намериш черна котка в тъмна стая. Но особено трудно е, ако нея изобщо я няма там.

    „Дрън-дрън-ярина“, както на времето дрънкаше Жорж Ганчев. Въртят го, сучат го, но с това лягат и с това стават: „Русия воюва с Украйна. Вкарва там войски, и какво ли не…“ Ако го повторят още стодвадесет и седем милиарда пъти, няма начин да не го направят „факт“.

    И после това даже си го „анализират“, че и се „чудят“ как така, ама как толкова хитро и ловко му се удавало това на Путин, ама какъв бил ловък и хитър, ама какво искал да направи…

    Това нещо изобщо не се подлага на съмнение, то си е за тях вече „аксиома“. „Русия воюва“ – и туй то. Няма нужда да се доказва каквото и да било, просто защото Държ. департамент е казал тъй – и толкоз! Това, за такива като Фокс Нюз, е все едно, че някакъв бог го е казал – не подлежи на съмнение и изобщо не се обсъжда. Тъй са им казали, и край. Държ. департамент на САЩ никога нищо не доказва на никого. Той е над тези неща. За всички лоялни щатски дебили той е първоизточник на абсолютната истина от последна инстанция.

  2. „Хитрият Путин знае как да победи.“ Хитър?.. може би, но не само! Повече му прилягат качествата УМЕН и дори ДОБЛЕСТЕН МЪЖ. Така наречените европейски политици не могат да му се намажат и на малкия пръст. И тъй, врагът да си знае откъде ще му дойде!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s