Депутат от Новорусия: Целта ни е откъсване от Украйна, всичко останало са тактически маневри

„Всички 37-1015До какво ще доведе това, времето и животът ще покажат. Трудно е днес да се говори за конкретните перспективи след стъпките, които предприеха и двете страни. Желанието на целия народ е най-важно от всичко останало“, – отбеляза депутатът.

Той каза също, че гражданите на Донбас не трябва да участват в гласуването на предстоящите парламентарни избори в Украйна. „Ние не трябва да участваме в октомврийските парламентарни избори в Украйна. Това не са наши избори, това не е нашата „политическа сватба“. Чужди са ни тези „украински политически празници“. Едва ли някога ще имаме желание за подобна дълбока интеграционна стъпка с Украйна. Задължени сме да проведен местните избори, за да структурираме местната вертикала на властта през октомври или ноември. После, вероятно, ще имаме парламентарни избори за парламента на народните републики ЛНР и ДНР“, – предположи Баришников.

Както по-рано стана ясно, днес президентът на Украйна Петро Порошенко на разширено заседание на правителството заяви, че вече са постигнати договореностите, разглеждащи „възстаовяване и съхраняване суверенитета на Украйна на цялата територия на Донбас, в това число и на тази територия, която временно се контролира от въстаниците“. Според думите му, Добас няма да получи статус на федерация в състава а Украйна. „Не сте забелязали, но ние за никаква федерализация, за икакво откъсване не сме говорили. За това не е ставало, а и няма да става дума“, – увери Порошенко.

Един отговор на “Депутат от Новорусия: Целта ни е откъсване от Украйна, всичко останало са тактически маневри

  1. Всичко е ясно, цялата дандания около това „примирие“ е фарс. И естествено, е пореден опит на петата колона в Кремъл да предаде Новоросия – както казват руснаците, да я излее в канала. Ако на някой това все още не му е ясно, „президентът“ на Укралайна (Прасчо) се е погрижил да му го обясни, като на малоумен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s