Клинтън пренаписа историята

Хилъри Клинтън .hqБившият държавен секретар на САЩ заяви, че американците са победили фашизма

Американският Washington Post тези дни публикува рецензията на Хилъри Клинтън за новата книга на Хенри Кисинджър „Световният ред“, която трябва да излезе от печат тази седмица, съобщи ИТАР-ТАСС.

Авторът на книгата и неговият рецензент могат да се нарекат колеги, защото и двамата са заемали длъжността Държавен секретар на САЩ. Т.е. в определен период са налагали и прокарвали своята външнополитическа линия чрез американското правителство.

Киниджър дори дори беше удостоен за заслуги с Нобеловата награда за мир през 1973 г.

Успехите на Клинтън на поста държавен секретар се оказаха скромни. В спомените на хората си остава реакцията на американската лейди при новината за смъртта на либийския лидер Муамар Кадафи, за която смърт бяха виновни Съединените американски щати, апропо. Та, ето какво направи Клинтън тогава: крива усмивка и думите „Това е добра новина“.

В рецензията си Клинтън разсъждава за ролята и мястото на Америка в съвременния свят. Ролята на САЩ в клинтъновата интерпретация, както е видно, е главна.

Според Клинтън „Америка е страна, решаваща проблеми“. И тази Америка, както се оказва, е победила фашизма и комунизма, давайки с това „огромно преимущество на американците и милиардите жители в целия свят“.

За СССР (и Русия като негов приемник), който изнесе на плещите си борбата срещу кафявата чума в годините на Втората световна война – нито дума.

Можем ли да смятаме, че Клинтън просто не е образована? Или зад пасажите на Клинтън се крият целенасочени намерения да се изврати и пренапише историята?

Позицията на Клинтън е позицията на западния елит, която беше лансирана преди четвърт век и оттогава последователно и съвсем целенасочено се налага. А именно, че основната заслуга за победата над нацизма принадлежи на Запада – на САЩ, Великобритания и т.н.

Привържениците на тази позиция фактически  поставят знак за равенство между нацизма и комунизма – т.е. Сталин е приравнен с Хитлер.

Всичко това започна не от днес и не от вчера. Това започна преди 25 години. И първата заявка беше направена в книгата на Владимир Резун, бивш сътрудник на ГРУ в СССР, избягал през 1978 г. в Англия, която книга вероятно не е написана от него, а от британските спецслужби.

т.е. Западът съвсем целенасочено и последователно ревизира ролята на СССР във Втората световна война.
Всичко гореказано е част от глобало-стратегическата цел на САЩ.
А сега да видим коя е тактическата цел.
Твърде вероятно е Клинтън да бъде издигната за кандидат на демократите в близките президентски избори. А политическата класа – америкаската, световната, има много сериозни претенции към САЩ (и лично към Обама), заради отсъствието на политическа воля, която възпрепятства решителните действия на САЩ.

Както е повече от видно, Клинтън се позиционира в тази плоскост.
Т.е. „ястребите“ в САЩ имат нужда от „решителна“ политика. Това са две от причините, които обуславят написаното от Хилъри Клинтън.

Сега да видим следното: дали Клинтън е заблудена или съвсем целенасочено лъже.

Апропо, това не е важно. Важно е да се разбере следното: какво трябва да се направи, за да се спре разпространението на тази лъжа сред широките маси.

Защото дори твърденията на Клинтън да са съвсем нелогични, то всички средства за масова информация в света (или болшинството такива) ще преповтарят казаното от г-жа Хилъри. И тогава думите й ще се възприемат за абсолютно нормални. Както това се случи с аргументите около американското нахлуване в Ирак и Либия, когато Саддам Хюсеин се приравни с бин Ладен, и това нито за секунда не бе разкритикувано, нито бе поставено под съмнение. Но понеже западните медии повтаряха горното твърдение на всеки 5 минути, то целокупното световно народонаселение, което чете или слуша съответните медии, повярва в тази откровена лъжа.

Получава се следното: който първи излъже, той получава преимущество.
По-точно казано – който изкрещи по-гръмогласно една лъжа, тя се чува от милиардите хора и те започват да й вярват. А за да спре всичко това, трябва да се предприеме съвсем целенасочена медийна, при това продължителна акция.

Американският елит има специална гледна точка за историческите събития.

Американският елит явно няма представа за случилото се и случващото се св света. Те са наясно само със случващото се в САЩ. Затова което и да е световно събитие, за което говори Обама или Клинтън, винаги е абсолютно американоцентрично.

Казват ни, че казаното от г-жа Хилъри НЕ Е злонамерена позиция, така просто мислели хората в Америка.
Тук сме длъжни да подчертаем, че трактовката на световната история НЕ бива да се извършва само от камбанарията на Вашингтон, а от гледна точка на цялостния и обемен поглед върху света като цяло.

Какво ще се случи, ако Хилъри Клинтън стане президент на САЩ?
Нищо особено няма да се случи. Тя ще бъде поредният президент на САЩ, тя ще бъде поредната марионетка на световната капиталистическа олигархия. Тези дни чухме речта на Обама в Талин, в която той каза, че Русия трябва да забрави за земите си, изгубени през 19 век. А в 19 век, както е ясно, Русия изгуби Аляска, а не Крим.

Такива дребни грешчици издават твърде повърхностните знания на много от американските политици, издават постоянния им напън да поставят всичко под безумните им шаблонни схеми.

Допускаме, че Обама не е искал да обиди някого с тези си думи. Но Клинън, а това е повече от видно, има твърдото намерение да осъществи проекта си за пренебрегване и дори забравяне ролята на СССР във Втората световна война.

Ако всичко това беше казано от европейски лидери, тогава щяхме да имаме основание да се тревожим, защото това би бил ярък политически акт. В случая американците казват това, което мислят. Те така са възпитани.
Затова не бива да забравяме, че когато правим трактовка на думите на американските политици, трябва да изхождаме от гледната точка на техния светоглед. Американските политици са рожби на американоцентризма.

Световната история, от гледна точка на Вашингтон, това е историята на САЩ.

В случая с г-жа Клинтън: тя се опитва отново да даде живот на предварително зададената концепция, която е водеща в САЩ, че само благодарение на Америка светът победи фашизма по време на Втората световна война.
Клинтън още веднъж посочи преимуществата, които уж САЩ имат, в ущърб на историческата обективност и твърденията на световната историография.

А понеже Хилъри Клинтън ще бъде издигната за кандидат за президент на САЩ, то тя няма да спре да посочва с пръст особената мисия на САЩ в света, няма да спре да тръби, че без Америка Европа би била в лапите на някакъв враждебен за европейските ценности звяр. А Русия, както тя смята, напълно си пасва с образа на това чудовище.

2 отговора на “Клинтън пренаписа историята

  1. Многоуважаемата г-жа Клинтън най-добре да държи закопчан ципа на мъжа си отколкото да се изказва по теми по които е явно некомпетентна!!!!!Та САЩ са световен освободител и миротворец примери бол!!!!!

  2. Сещам се за филма „Идиокрация“. Препоръчвам го, гледайте го! От американци е правен, и именно за щатите става въпрос. Не е фантастика, това е реалното положение на нещата в САЩ. Ако оглупиш народа до такава степен, че да заприлича на стадо лоботомирани дебило-идиоти, после е много лесно да му разказваш каквито си искаш приказки. Той винаги ще вярва, стига само по-простичко така да му обясняваш, да не трябва много да се напряга. Само му даваш пакета с пуканките, слагаш го пред телевизора и му „обясняваш историята“. Във филма „Идиокрация“ даже нагледно беше показана и Втората световна война. С разни кукли, като шоу – явно, за по-лесно възприемане. Много забавна интерпретация бяха спретнали. (Супер достоверна.) Гледайте го този филм, няма да съжалявате!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s