Украйна, Литва и Полша създадоха съвместна военна бригада

Полша Украйна, Литва _bigМинистрите на отбраната на Полша, Украйна и Литва подписаха споразумение за създаването на съвместна военна бригада за участие в мироопазващи операции. Политолозите считат, че с помощта на бригадата украинската армия ще бъде достатъчно модернизирана, за да се противопостави на опълченице в източната част на страната.

Бригадата ще се състои от няколко хиляди войници от трите страни, а щаб-квартирата ще бъде в Любляна, Полша.
Идеята за създаването на бригадата се появява през 2007 г. Подписването на споразумението е на фона на тревожните настроения в Източна Европа, предизвикани от украинската криза.
Политолозите твърдят, че бригадата има за цел модернизирането на украинската армия, за да може тя да се противопостави на проруските сили в източна Украйна. Министерствата на отбраната на трите страни считат, че бригадата може да се използва за мироопазващи мисии.
В ефир на 20 септември 2014 г.

4 отговора на “Украйна, Литва и Полша създадоха съвместна военна бригада

  1. Масов гроб под Донецк са открили опълченците. Есхумацията и обследването на първите тела – главно млади жени – показва, че тези жени са били изнасилвани, измъчвани, завързани и разстреляни… В района са се „подвизавали” части на украинската армия и „бойци” от Десен сектор.
    Тях ли ще подкрепят новосформираните батальони? Моралната и фактическата им подкрепа ще доведе до ново ескалиране на фашизма в този вече достатъчно изстрадал район.

  2. В Донбас пристига ново попълнение. Хора, вслушали се в зова на сърцето си, хора вярващи и дълбоко нравствено мотивирани: ФРАНЦУЗИ, СЪРБИ, ГЕРМАНЦИ, БЕЛОРУСИ, РУСНАЦИ… На въпроса не се ли страхуват, че може да умрат, те отговарят: „Когато видяхме фашизмът, който се сътвори в Новорусия, как окупатори убиват мирни граждани, деца, жени, старци, наши братя,ние не можем да останем равнодушни!“ А НИЕ?

    • А ние слушаме радио Хоризонт „Преди всички“, повтаряме му идиотизмите и ставаме все по-тъпи, все по-прости и все по-елементарни, зомбирани кретени.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s