AC24.cz / Чехия: Путин – лицето на глобалната съпротива

Путин 316В Донбас пристигат нови и нови доброволци, които обявяват война на „глобалата олигархия“. Срещу киевската хунта се сражават граждани на Сърбия, Испания, Германия, Франция, Полша, Израел, Великобритания и Гърция. В последно време опълченците стават все по-млади и по-млади: до скоро в опълчението влизаха хора около и над 40-годишна възраст, то сега новите постъпления в армията на Донецката Народна Република са от 18 до 30 години.

Все повече и повече хора не вярват на средствата за масова информация и сами правят изводите си за случващото се в света. Един от френските доброволци, воюващи в Донбас, каза следното: „Ние сме френски доброволци и  сме от първата вълна на групата, която вече се готви да напусне Донбас. Подкрепяме геополитическата идея за европейско единство. Ние сме революционери и традиционалисти. Пристигахме в Донбас, където хората от Киев убиват мирни граждани. Тези, които провеждат тази антитерористична операция в Донбас, са марионетки на международата олигархична мафия. Хората трябва да проумеят, че си имаме работа с Третата световна война. Тя започна в Либия, после се премести в Сирия, а сега е в Донбас. Виждаме, че Русия е една от малкото държави, които се осмеляват да хвърлят ръкавица на глобализма и да се сражават с него. Тук сме, за да помогнем на Русия в тази борба. Тук сме, не за да печелим пари. От битката ни тук не сме получили и копейка. Дори сме в сериозен разход, защото сами се добрахме до тук“.

Бжежински 4_sНезависимо от американската пропаганда и огромите разходи на САЩ за пласиране на „демокрация“, а при разходите за украинските НПО това са 5 милиарда долара, светът започва да преминава на страната на Русия. Това се случва въпреки факта, че средствата за масова информация не публикуват достоверна информация за Русия и Украйна. Хората по целия свят все повече симпаизират на Русия. Парадоксално е, че след краха на комунизма и отричането от страна на Русия на нейната сталинска история, и в света, и в Русия отново се ражда култът към силния ръководител.

Как изглежда „демократът“ а-ла Бжежински, знаем до болка. Длъжен съм да ви кажа, че никога не съм бил поклонник на САЩ, нито на Русия. Когато мечтаех за пътешествие, никога не съм си и помислял да тръгна за Русия. При мисълта за тази държава в главата ми нахлуваха КГБ, бедност, корупция, бандитизъм, мръсотия, студ и безпаричие. Книгите на полските автори, които четях, подчертаваха това гореспоменатото силно. В моята държава презентираха Русия като някаква изостанала държава, която трябва да се разглежда като рядко животно в зоопарка. Такъв е образът на Русия и днес в Полша. Но и американците никога не са ме привличали. Може би защото тази криптофашистка държава с нейния Национален фонд за подкрепа на демокрацията и неговите спонсорски инжекции на пучове, войни и екстремизъм в други държави надмина целия планетарен цинизъм…Вероятно, ако бях живял в Полша във времената на „дълбокия комуизъм“, то днес трудно бих захаресвал руснаците и бих пял, подобно на Радослав Сикорски, полския министър на външните работи, хвалебствени песни за САЩ и бих подкрепял НАТО в Европа, която уж е дълбоко „заплашена“…

Путин в Куба 92390-4Тогава защо тъкмо „руският апаратчик от КГБ“ и постсъветски агент Путин, както го наричат средствата за масова иформация, е толкова популярен в света?
Не знам колко харчи Русия за PR. Но знам колко хвърлят САЩ. А това е огромна сума. Но стадото овце вече започват да разбират, че има нещо мътно „в Дания“…Хората започват да осъзнават, че Чичо Сам е нагазил твърде далеко, а в бъдеще ще гази още по-навътре, и че тези американски приказки за „терористи“ няма да променят нищо, когато пред домовете ви се появят бронираните автомобили и започнат да гърмят по журналистите, както се случи във Фергюсън. А вас без съд и присъда ще ви извлачат от апартамента и през целия ви останал живот ще ви набутат в някоя база на ЦРУ, да кажем в Полша, там има такива. И всичко това в съответствие с „демократичните“ права, както по времето на подпалването на Райхстага.

Знаем какъв вид „демокрация“ иска Бжежински за Русия. Демокрация а-ла Обама или а-ла някоя от марионетките – страни от ЕС. Демокрация, при която никой не отговаря за нищо. Затова пък има множество хора, които лесно погат да бъдат подкупени, за да преминат на страната на тази прозападна „демокрация“. Инертната и глупава Полша, която се превърна в полигон на САЩ, е един от примерите. Ето как се прави това. Първаначално набутват страната в икономически колапс, а после, когато вече си министър-председател, получаваш място в ЕС и заграбваш още повече пари. Забележителен пример в това отношение е министър-председателят Доналд Туск, когото голяма част от поляците ненавиждат.

Путин в Куба 92390-1Америка се превръща във фашистка държава – такава, каквато в миналото беше Германия. Това е факт, който трудно се осъзнава от голяма част от хората. „Раят на Земята“ свърши. Дори последните идиоти започват с кожата си да усещат сериозността на положението. Те подължават да се тъпчат с хамбургери и да пускат селфита във Фейсбук, но това е краят на цикъла. И този край скоро ще бъде почувстван от всички. Защото това отдавна не са регионални конфликти в някакви си отделни точки на планетата. Това е глобален сблъсък. И тези, които са в състояние да разберат случващото се, всекидневно се убеждават от събитията.

Глобалната олигархия, както знаем, недолюбва свободата на информацията, особено по отношение на загубата им от Путин.

Путин е опозиция на Бжежински и западия елит, той не се страхува от медийното им облъчване. Точно обратното, печели от самите тях. Удивително е, тази постсталинистка държава разиграва картата на свободата на словото и пресата. Пример – канал RT, който е едно от малкото медийни пространства, представящи ни различната гледна точка, за разлика от единствено компетентните, откритите и „демократични“ СМИ. Путин се възползва от страха на елита от него и Русия.

ново newsC85F7ZПредставяйки пред света чрез RT многоспектърната  картина на света, той стъпка след стъпка създаде от Русия образа на свободна държава, воюваща за развитието си. Дори ако това е част от путинската пропаганда, както каза Джон Кери, светът тук вижда това, които западните СМИ никога няма да ви покажат, защото противоречи на интересите им. RT ни демонстрира дугата страна на медала.

Хората по целия свят са против международната олигархия и двуличието на политиците и техните СМИ. Путин, като абсолютен лидер на голяма държава, разбра, че това е война на ненавистта към 0.0001 % от богатите и марионетките политици. И бидейки абсолютен лидер на голяма държава, той реши да разиграе тази карта, за да получи огромната подкрепа от страна на т.нар. нормални хора по целия свят. Много е важно, че той не е някаква си поредна марионетка от страна от ЕС, зависима от Брюксел или САЩ. С действията си Путин възпитава хората по целия свят, демонстрирайки, че е напълно възможно някой да се опъне на големите пари, на влиянието и на медийната пропаганда. Ето защо толкова много доброволци отиват в Украйна и воюват срещу киевката хунта.

ново big_1357651952_rossia-usa-azglobus-netПо ирония а съдбата, той съвсем не е „демократичен“ зализан дипломат от някаква либерална държава, който да вдъхновява глобалната опозиция. Той е бивш агент на КГБ, който управлява огромна държава. В момента Путин е пример за това, че западният статус може да се оспори, а това е надежда за тези, които няма какво да губят. И за тези, които все по-дълбоко и по-дълбоко потъват в икономическата депресия. Защо така се случва? Отговорът е много прост. На фона на многочислените военни кампании, разигравани от Вашингтон, всеки нормален човек с глава на раменете може да види доста неща. И за целта не е нужно да имаш дори очила. На светът му писна от войни, от терористи, от оръжия за масова унищожаване, от вопиюща бедност и всички останали гадости, с които ни заливат отвъд Океана от тяхното министерство на смъртта. А над всичко това е простряла крилата си либералната демокрация на ЕС, която позволява на влиятелни групировки да разоряват държава след държава, защото в тези страни никой за нищо не отговаря. Ето това ви е „демокрацията“ а-ла Бжежински. А ако някой случайно се загрижи за държавата си, то много скоро той се превръща в политически труп.

Не е нужно да правиш някаква скъпа и специална кампания срещу тях. Достатъчно е да покажеш, че западните СМИ не желаят да признаят и покажат, че „демокрацията“ им е започнала да се разпада. Навсякъде по света вече се създават независими телевизионни канали. Те растат като гъби след дъжд. Хората започват да работят заедно и да се радват, че се изправят на крака въпреки санкциите, данъците и икономическия колапс, на който са подложени. Те започват да виждат какво се случва и кой е причината за случващото се. А Путин върви ръка за ръка с тези хора и използва умело този тренд. Той не се страхува и никога е се поддава на натиск, както това правят западните СМИ и западния елит.

ново e2fa8fe9e467843f47df5f0f6eaПутин се радва на растяща популярност в целия свят. Защото хората искат да живят, просто да бъдат, да работят, да израстват в кариерата, да имат перспектива. А САЩ не им предоставят никаква алтернатива – нищо, осве борба с „тероризма“, икономическа депресия, „борба за правата на човека“ и двулични западни медии. Икономическата надежда днес се свърза с блока Китай-Русия-Иран-Германия. Ако изберете тази алтернатива, тогава вече няма да търсите предполагаемо „оръжие за масово унищожаване“ в Ирак. Светът се измори от лъжите и театрите на САЩ и ЕС. Мисля, че рано ли и късно всички ще разберат истината. Надявам се, че Германия, виждайки разрушенията и смъртта, която носят след себе си САЩ, ще обърне гръб и ще тръгне към консолидация с Русия. Надявам се същото да се случи и с други страни.

Все повече хора виждат разрушителната политика на САЩ върху интересите на европейските страни. Кипър, Австрия, Люксембург, Словения, Италия, Франция, България – всички тези държави не виждат в санкциите никакъв смисъл.

Евразийски съюз 832Голяма част от газта, която потребява Германия, идва от Русия. Най-крупният проект, реализиран от компании от Германия, е строителството на ж.п. линия през цяла Русия – от източните граници на ЕС през голяма част от територията й до Китай.  По този път ще се пренасят стоките от Китай в Европа по-бързо, отколкото по морето. Не може да се отрече, че Русия и Китай са развиващи се държави. Путин е приел тактиката „никаква агресия“ и не се поддава на провокациите на САЩ. Но той на мига вниква в същността на проблемите и цели ликвидирането на хидрата (пардон, исках да кажа САЩ). Това бе много добре подчертано от съветника на Путин Сергей Глазев. Той заяви, че „тези действия трябва да са насочени срещу воената и политическата мощ на Америка, превървала се във велика сила на базата на превръщането на долара в глобална валута. Първо, мерките срещу САЩ трябва да започнат от отстраняването на долара от търговските сделки и отказ да се инвестира в чуждите валутни резерви и в доларови ценни книжа. Доларовите инструменти трябва да се разглеждат като извънредно рискови, те трябва да се избягват“.

Глазев също каза, че „заедно с мерките по понижаване на военните разходи, трябва да се положат и усилия за създаването на широка антивоенна коалиция, за да се осъди американската агресия, да се разобличат инициативите на Вашингтон и Брюксел. Особено важна е политическата мобилизация на европейския бизнес, защото нова война в Европа няма да донесе на предприемачите нищо добро. И, разбира се, най-важна е задачата да се освободи Украйна от национал-революционния режим, установен там от САЩ“.

183571Все повече и повече хора застават на страната на Русия. Какво могат да изгубят? Да видим какво правят САЩ и ЕС – санкции, война, безработица, данъци, политици-марионетки и невъзможност за икономическо развитие. Русия и Китай – ръст, който носи плодове. Плодове, които САЩ отдавна вече нямат. Защото в момента хората се нуждаят от много силен, решителен лидер, който да се нагърби със задачата да защити националните интереси, а не, да ме прости Господ, поредният „либерален демократ“ или технократ на служба при задкулисни поръчители. Защото всички чувстваме на гърба си политиката на либералите и наемниците. Светът вече повръща от зализаните марионетки на ЕС, прислужващи на богатите, които спускат лапите си една след друга. Лоялни към господарите си марионетки, които са в състояние да разпродадат всичко, за да докарат обикновените хора до пълно разорение. Достатъчно е да погледнем нивото на безработица в Европа и върху политиците от Евросъюза, свързани с Goldman Sachs.

Ето защо Путин, при цялата му кагебейщина, днес играе ролята на „диктатор“ от последна инстанция, но диктатор все повече и повече позитивен. Защото неговата уж „диктатура“ не е нищо на фона на „продемократичните“ правителства на Буш, Обама, Блеър и други привърженици на демокрацията. Що за демокрация е това, що за Америка е това?! Отговорът на този въпрос откриваме в стратега на САЩ – Збигнев Бжежински.

„Светът все по-често копира образците от Америка, което създава благоприятни условия за установяване на американската хегемония, която се разпространява не грубо, а под формата на демокрация и консенсус. Точно така в американския политически живот превъзходството е следствие от сложната структура на взаимосвързаните институции и процедури, измислени само, за да замъглят различията в мненията и да замаскират асиметрията във властта и влиянието. Американското върховенство е основано върху сложна система от алианси и коалиции, които буквално са завзели целия свят“.

Един отговор на “AC24.cz / Чехия: Путин – лицето на глобалната съпротива

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s