CNN / Руски самолети са прихванати над Канада и САЩ

Джон Кърби 165Командването на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка съобщи, че е прихванало шест руски самолета, които са се приближавали към въздушното пространство на САЩ, а канадските ВВС са прихванали още два самолета. Както заяви представител на Пентагона в ефира на CNN, прихванатите самолети от руските ВВС извършвали постоянни полети в близост до въздушното пространство на САЩ и Канада.

– Господин адмирал, преди секунди постъпи информация от Командването на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка, че вчера два американски изтребители са прихванали шест руски самолета, които се приближавали към въздушното пространство на САЩ до бреговете на Аляска.
Стана ясно още, че канадските въздушни сили са прихванали руски изтребители, които били на път към въздушното пространство на Канада. Според информация от Командването на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка, нито един от руските самолети не е пресякъл границата на американското или канадското въздушно пространство. Доколко сериозно трябва да възприемаме това произшествие?

Джон Кърби, котраадмирал, прес-секретар на Пентагона: Случват се такива произшествия. Отнасяме се много, много сериозно към тях. Постоянно прихващаме руски самолети. Днес  показахме на Русия какво мислим по въпроса и задължително ще обмислим решения по повода.

Когато става дума за такъв вид разузнавателни операции, трябва да се има ясна представа за нашите и чуждите действия, за да се избегнат каквито и да са нещастни случаи във въздуха.

– Има версия, че тези произшествия могат да бъдат свързани с недоволството на Русия по повод визитата в САЩ на украинския президент Петро Порошенко. Има ли връзка между двете събития?

Джон Кърби: Нищо не показва произшествията да са свързани с визитата на президента Порошенко. Но ако искате да си изясните намеренията им, вероятно, трябва да поговорите с нашите приятели от Москва. Ще се повторя, ние се отнасяме към случилото се сериозно и задължително ще запознаем Русия с нашата загриженост чрез съответните канали.
Материал на CNN
В ефир на 20 септември 2014 г.

Един отговор на “CNN / Руски самолети са прихванати над Канада и САЩ

  1. Почесват ли ви с вилица по мекото? И, апропо, къде си ги купихте тези гащи с жълтите петна?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s