SRF/ Горбачов: Зад разпалването на украинския конфликт стоят оръжейниците от Запада

pg-32-gorbachev-apВоенно-промишлените кръгове от Запада хвърлят света в нова война, смята бившият президент на СССР Михаил Горбачов. Тяхната цел е глобална надпревара във въоръжаването, над която те отново ще потрият ръце. Те са готови на всичко, за да провокират Путин към конфликт в Украйна, твърди авторът на перестройката.

– Почти преди 30 години, когато начело на СССР стоеше Михаил Горбачов, започна нова епоха. Горбачов направи заявка за преустройство, гласност и ориентирана към диалог външна политика. През 1987 г. той и Роналд Рейгън направиха първата стъпка към разоръжаването. Двамата подписаха договор за ракетите с малък и среден обсег.

Горбачов предостави на хората, които живееха тогава в източния блок, повече свобода. През 1989 г. това доведе до падането на стената. Европа вече не беше разделена. 25 години след падането на стената Горбачов е свидетел на новата надигнала се неприязън  между Изтока и Запада.

Рейгън MМихаил Горбачов, бивш президент на СССР: Осъждам тази политика. Светът не се нуждае от това.След студената война хората усетиха, че  е възможно да живеят и работят един до друг мирно. Конфликтите бяха потушени, армиите започнаха да се съкращават, бюджетите за отбрана бяха орязани.
А сега ни натрапват нова война. Кръговете, които са заинтересовани към нарастване на въоръжаването, създават плашещо усещане за ситуацията в света. В действителност те искат всички ние да свикнем с мисълта, че нова война трябва да има. Третата световна война.

– Репликите на Кремъл звучат войнствено. По време на срещата със студенти президентът на Русия Владимир Путин размаха пръст пред Запада, сплашвайки го да не се опитва да води Русия за носа. „Искам да припомня, че Русия е една от най-мощните ядрени държави“, – многозначително предупреди Путин. Миналата седмица той заповяда в Артарктика да се пуснат подводници с ядрени ракети с далечен радиус на действие. Както той каза, с цел изпитания.
Водеща: Владимир Путин проведе изпитания на нови ядрени ракети. Той вече обяви и за следващи изпитания. Готов ли е Путин да употреби оръжие?
Russian President Putin takes part in a live broadcast nationwide phone-in in MoscowМихаил Горбачов: Те провокират Путин. За да се поддържа надпреварата във въоръжаването. За да наливат масло в огъня. Много страни започват да купуват оръжие, оръжие за масово унищожение…Най-голямата опасност произлиза от военно-промишлените комплекси.

В ефир на 18 септември 2014 г.

Един отговор на “SRF/ Горбачов: Зад разпалването на украинския конфликт стоят оръжейниците от Запада

  1. Този долен предател да си затваря човката. Най-малко пък той има право да говори публично. Нито пък има какво ново да каже – само повтаря елементарни неща, които са отдавна известни на всички що-годе нормални и осведомени хора по света.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s