Бил Клинтън: Предупредих Елцин за разширяването на НАТО

Бил Клинтън МоникаБил Клинтън никога не бил обещавал на Руия, че НАТО няма да се разширява. В разговорите си с Борис Елцин тогавашният президент на САЩ давал да се разбере, че трябва да гарантира бъдещето на САЩ. Затова предположенията, че действията на Русия са провокирани от разширяването на НАТО, са непревдоподобни, заяви Клинтън в интервю за CNN.

Знаете ли, много руснаци, в това число Владимир Путин, в известен смисъл, ви обвиняват. Те казват „НАТО се разшири, докато пред нас твърдят, че НАТО няма да се разширява. Алиансът дойде много близо до нашите граници, а администрацията на Клинтън се намеси в Косово въпреки нашите възражения“. Т.е. руснаците отстояват следната гледна точка: САЩ са ги притиснали, а после били изненадани, че са провокирали реакция.

Бил Клинтън, бивш президент на САЩ: Ако намерите поне един гражданин на Полша, който да се съгласи с това, тогава ще се радвам да го възприема за сериозно Първо, аз никога не съм казвал, че НАТО няма да се разширява. В моята предизборна кампания през 1992 г. аз се застъпих за разширяване на НАТО. Същото го обсъждахме и с Борис Елцин, който много уважавах и който, както сега е видно, беше значително по-добър президет, отколкото го смятат. Аз му казах: „Вижте, знам, че Вие нямате намерение да нападате Източна Европа, но Вие няма да живеете вечно“.

В замяна на това, че Украйна се отказа от своя ядрен арсенал и го предаде на Русия, президентът Елцин тогава подписа с мен и с тогавашния президент на Украйна споразумение, че Русия винаги ще уважава териториалната цялост на Украйна. Президентът Путин заяви, че това е споразумение, а не договор, и той няма нищо общо с него.

Смятам, че това е изфабрикувано обяснение, че всичко това се е случило заради разширяването на НАТО,.

В ефир на 19 септември 2014 г.

 

Един отговор на “Бил Клинтън: Предупредих Елцин за разширяването на НАТО

  1. Ами какво друго ще каже, дъртият му развратник? Какво да каже един убиец, който бомбардира с обеднен уран Сърбия, просто защото същата не искаше да лиже фашингтонския задник и не искаше да даде Косово на албанците? Естествено е за него да извърта като дърт циганин.

    Що се отнася до Елцин – естествено е да го счита за добър президент на Русия – щом е пиянде, самовлюбен грандоман ненаситен за власт, лъжец и национален предател. И при това, на всичкото отгоре и клоун – до ден днешен руснаците умират от срам, като си спомнят как Елцин, пиян като талпа, дирижира немски оркестър и пее „Калинка моя“, при което реве като бизон. Този унищожител на Русия няма как да не е „добър“ за Клънтин. Еле пък, за жена му, кучката Хълури – сигурно е направо златен. (Впрочем, разбирам го Били – сигурно е страшно да търпиш такова чудовище като Хулъри край себе си, та може би затова си е дал пурата на Моника…)

    И досега Втората световна война е масово наричана в САЩ „добрата война“. Има си хас да не е добра за тях – именно тя направи САЩ световен лидер и свръх-империя. Нали затова я организираха? Та и Елцин, и той сега е „добър“. Добър е той, ама за кого?… Не и за руснаците.

    После, това за неразширяването на НАТО – то е обещание, дадено още от Рейгън на Горби. Ама Рейгън вече го няма, а на лъжеца и предателя Горби не може да му се вярва. Ето защо не трябва да се разчита на разни протоколи и устни дрънканици, а трябва да се подписват официални договори.

    Що се отнася до Будапещенския меморандум, за който лъжльото Клънтин намеква – на това Медведев отдавна отговори: договореното важи само в случай на ситуация, когато е налице заплаха за суверенитета на Укралайна, ако някой я застраши отвън. Но процесите в Укралайна сега не са външни, а са чисто ВЪТРЕШНИ. Ако пък има някаква външна намеса – то тя няма нищо общо с Русия, а напротив – причинителят на всички беди е именно Фашингтон, който тайно спретна в Киев поредния преврат. И после именно инсталираната и ръководена от Фашингтон киевска фашистка хунта направи всичко възможно, за да вбеси Изтока и да го накара да се откъсне. За да започне после война с него и да набеди за станалото Русия, която пък никога не е имала сметка от цепенето на Укралайна. Типичен подъл фашингтонски сценарий, предназначен за дебили и малоумници, с промити от телевизорите мозъци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s