Corriere della Sera / Заплаха от терористичен акт над Ватикана

Ватикана vatikanРазговор между двама араби е станал повод за засилване мерките на безопасност над Ватикана, пише Флоренца Сарзанини, кореспондент на Corriere della Sera.

Мерките за безопасност са били засилени преди три дена, в навечерието на публичната аудиенция на Папа Франциск, защото в разговора, чийто запис е бил предаден на разузнаването от охраната, се е споменавало за „показателна акция срещу Ватикана“. „В разговора между двамата араби по телефона няма нищо тревожно, – пояснява авторът на статията, – но напрежението достигна най-високо ниво и терористичните заплахи от страна на ИДИЛ предизвикват страх, особено след решението на САЩ и Обединеното Кралство, подкрено от Италия и други европейски партньори, да се въоръжат кюрдските военизирани формирования в Иракски Кюрдистан и да се бомбардират територии на Ирак“.

„На площад Свети Петър се появиха нови патрули карабинери и полицаи в униформа, а също многобройни сътрудници на органите на реда, се казва в статията. Шефът на пресслужбата на Ватикана отец Федерико Ломбари е склонен да минимизира опасността. „Във Ватикана смятат, че ситуацията е обикновена, няма особени поводи за безпокойство“.

„Но експертите са на мнение, че Ватикана се намира най-отгоре в списъка на възможните обекти за нападение, особено след казаното от Папата през август за случващото се в Сирия. Тогава той каза следното: „напълно законно трябва да се спре злодеят-агресор. Подкрепям глагола „спре“.  Не казвам да се „бомбардира“ или „да се започне война с него“. Казвам да се „спре“. И средствата, с които той може да се спре, трябва да бъдат специално подбрани“.

Според последните изводи на ЦРУ, „броят на бойците от ИДИЛ се движи между 20 и 31 хиляди“. Особено безпокойство предизвикват „чуждестранните бойци“ – мъже, които пристигат в Ирак или Сирия, за да преминат през подготовка, а после се връщат в родината си. Става дума за около 1000 човека, които могат да извършват терористични действия в западните държави“, – завършва статията си Сарзанини.

Един отговор на “Corriere della Sera / Заплаха от терористичен акт над Ватикана

  1. Тази гнойна язва (ИДИЛ) беше създадена отново от Фашингтон, също както и предшественикът им (Ал-Кайда), чрез тайните служби от типха на ЦРУ, и с американски пари. Целта беше (както винаги) да се създаде нов враг, за нова война.

    Ако нещо затрие САЩ от лицето на света ще има мир по целия свят! Докато тази Империя на Злото (САЩ) съществува, ще има и терористи, и насилие, и войни, и радикални религиозни фанатици, и всичко гадно и страшно, което можете да си представите.

    Ватиканът е само поредната пропагандна дрънкулка, която Фашингтон размахва пред носа на хората, за да подсили истерията и да ги накара да се страхуват още повече от чудовището, което всъщност, те самите са създали. Целта е да получат колкото може по-широка подкрепа за новата си война – от всички слоеве на населението, по целия свят. Защо не и от вярващите християни?

    Фашингтон се опитва да разпали нова религиозна война „между християнския свят и исляма“. И много хора ще му повярват. Защото не помнят, че само преди стотина години ислямът беше една съвсем търпима религия, и не създаваше никакви проблеми по света. Но откакто ционистите и фашингтонските им „приятели“ се заеха с него… Ето, от 80-те години на мин.век с много пари и старание успяха да го превърнат в истинско чудовище. Не, че в исляма няма по принцип „заложби“ за такова развитие… Но нямаше и особена енергия за него. Наляха му я благополучно – с петродоларчета…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s