The Wall Street Journal / Украйна подписа с въстаниците споразумение за буферна зона

Уол Стрийт джърнъл 4_sВ нощните часове на събота украинското правителство и проруските сепаратисти се споразумяха за мерки за деескалация на въоръжения конфликт, съобщава за The Wall Street Journal журналистът Александър Коляндр. В Минск бе подписано споразумение от 9 точки. Страните ще създадат буферна зона около линията, която силите са заемали до миналия петък. Целта на споразумението е да се заздрави споразумението за прекратяване на огъня от 5 септември.
„Според документа, публикуван на сайта на ОБСЕ, двете страни са съгласни да прекратят всички военни действия около линията на огъня. Цялата тежка артилерия и ракетните комплекси за 24 часа трябва да бъдат изведени от линията на фронта на дистанция извън тяхното поле на действие“, – предава кореспондентът.
Забранени са полетите на военните реактивни самолети и безпилотните самолети в зоната а конфликта, предстои разминиране на фронтовата линия. „Всички чуждестранни военни сили и военна техика ще бъдат изведени, а ОБСЕ ще създаде наблюдателна мисия, за да гарантира изпълнение на условията на споразумението“, – се казва в статията.
Председателят на ОБСЕ Буркхалтер изрази надежда, че меморандумът „ще донесе облекчение на страдащите жители от засегнатите райони“.

Един отговор на “The Wall Street Journal / Украйна подписа с въстаниците споразумение за буферна зона

  1. Това са някакви съвсем виртуални споразумения, все едно от някакъв паралелен свят. Те нямат нищо общо с това, което реално се случва в региона. Да, има известно намаляване на интензивността на боевете, но всички тези „преговори“ и „споразумения“ са само формален повод за затишието. Те реално нямат никаква тежест за пред хунтата. А като следствие, и пред опълчението.

    Всъщност киевската хунта използва затишието, за да подготвя поредното си мощно настъпление. Тъй като собствената им техника е почти напълно унищожена, този път те ще разчитат на немски танкове – услужливо предоставени от фрау Меркел (по заръка на Банана). Колко символично, нали… Отново на същата земя, и отново руснаци, отново ще изтребват немски танкове… Направо не е за вярване, но си е чист факт. И както и преди, отново сценаристът зад кулисите е Фашингтон. Само дето този път ще загиват по-малко немци и повече славяни, много от тях – чисти етнически руснаци.

    Така, че тези „съглашения“ няма да доведат в крайна сметка до никакъв мир. Да не говорим колко са тотално неприемливи всъщност – както за хунтата в Киев, така и за гражданите на Донбас (Новоросия). Войната ще избухне отново със страшна сила, просто малко по-късно. Неизбежно е. Даже и сега, в момента, хунтата обстрелва мирните жители на Донецк. Загиват десетки невинни хора всеки ден, а армията на Новоросия (опълченците) се опитват да унищожат фашистите, които стрелят по гражданите от силно укрепеното летище на Донецк.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s