България подкрепя „умерените сили“ в Сирия, които са джихадисти

Даниел Митов_9040Ето какво четем в сайта на Министерството на външните работи на Република България:
„Среща на министерско равнище на тема „Сирия, подкрепа за умерените сили“

Министър Даниел Митов взе участие в провелата се на 24 септември в рамките на 69-ата сесия на Общото събрание на ООН среща на министерско равнище на тема „Сирия, подкрепа за умерените сили“. Събитието бе председателствано от външния министър на Великобритания, както и от външните министри на САЩ, Франция, Германия и Турция. Участие взе и Хади Албахра, президент на Националната коалиция на Сирийските революционни и опозиционни сили. Активно участие в срещата взеха и редица арабски държави (Саудитска Арабия, Йордания, ОАЕ, Катар и др.).

В изказванията бе многократно подчертано, че следва да се прави ясна разлика между радикалната и умерена опозиция в Сирия. Истинската алтернатива на радикалните ислямисти не може да се търси в режима на Башар Асад, чиято политика създаде условията за възникване на радикални организации като „Ислямска държава“, а в умерената сирийска опозиция в лицето на Сирийския национален съвет. Направени бяха заявки за предоставяне на подкрепа за умерената опозиция, както и за стабилизирането на Сирия и региона. Изказалите се потвърдиха и подкрепата си за работата на специалния пратеник на Генералния секретар на ООН за Сирия Стефан ди Мистура и за търсене на решение въз основата на комюникето от Женева“.

Припомняме, че в Сирия продължава битката между правителствените сили на Башар Асад и многобройните екстремисти и терористични групировки.
Продължава недодоумението ни, че някои западни държави се опитват да представят ислямистките групировки в Сирия за „умерени сили“.

От сайта на МВнР е видно, че някои наши задгранични партньори, а и българското външно министерство продължават да разсъждават за спазването на правата на човека във всяка точка на света, а в същото време си партнират с ислямистки групировки в Сирия, като в същото време се опитват и да представят някои от тях за „умерени“ сили. Нещо повече, нашите задгранични партньори, а и външното ни министерство са убедени, че правителството на Башар Асад не може да бъде алтернатива на новата терористична заплаха в лицето на ИДИЛ, а съзират алтернатива в т.нар. „умерени“ сили, които по същество са 100-процентови ислямисти.
Истината е, че САЩ създават митове за т.нар. „умерени“ ислямисти.

Припомняме, че „Ал Нусра“ или т.нар. „умерени“ джихадисти в Сирия са част от мрежата на Ал- Кайда. Смята се, че САЩ въоръжават „Ал-Нусра“.
През февруари тази година в Сирия бе убит един от високопоставените представители на Ал- Кайда, защото двете двжихадистки течения започнаха и война помежду си, без да спират битката си с Башар Асад.

Убитият тогава „умерен“ ислямист беше Абу Халид ас-Сури, роден в Алепо през 1963 г., ветеран от Ал-Кайда, близък с Бин Ладен. Той е основател и командващ на сирийската салафитска групировка „Ахрар аш-Шам“.  Айман аз-Завахири, лидер на терористичната мрежа, насочва ас-Сури от Афганистан в Сирия, за да се постигне примирие между „Ан-Нусра“ и ИДИЛ, които по-рано също са подразделение на Ал-Кайда в Сирия.
Но отношенията между ИДИЛ и мрежата на аз-Завахири са разкъсани още през февруари тази година.

Причината за това не е нещо друго, а прекалено агресивното поведение на ИДИЛ и жестоките нападения не върху някой друг, а върху другите джихадисти!!!
Неотдавна Guardian също пусна статия, в която се твърдеше, че в момента Ал-Кайда в лицето на т.нар. „умерени“ ислямисти и ИДИЛ си съперничат на тема: кой ще стане ръководител на глобалното джихадистко движение в Сирия. В това противоборство ИДИЛ е с лицето на по-радикална формация в сравнение с мрежата на Ал-Кайда в Сирия, която въпреки употребяваните в страната традиционни джихадистки практики (тук се изразяваме дипломатично, бел.ред.) прояви прагматизъм и тръгна към сближаване с прозападните въстаници от Свободната сирийска армия.

Припомняме, че през декември лидерът на „Ан-Нусра“ Абу Мухамад ал-Холани в интерзю за Ал Джазира каза, че целта на „умерената“ групировка е да бъде създаден Ислямски халифат в целия мюсюлмански свят, а всяка държава сама за себе си трябва да живее по ислямските закони.

Припомняме, че срещу Башар Асад в Сирия понастоящем воюват четири големи военно-политически формирования – Свободната сирийска армия, „Ислямски фронт“, „Джебхат ан-Нусра“ и ИДИЛ. Всички те са ислямистки, екстремистки, терористични групировки, които се финансират от арабските монархии. И в четирите ислямистики групировки, войващи срещу Башар Асад в Сирия, има десетки хиляди чуждестранни бойци.

Американците все още се намират в собствената си мъгла, надявайки се, в този ислямистки конгломерат от джихадисти могат да намерят умерени сили. Те предполагат, че сирийската криза може да се реши чрез въоръжаването на „умерените“ сили. От известно време Америка е „осенена“ от безумната идея, че „Джебхат ан-Нусра“ – по същество това е новото битие на Ал-Кайда – е точно такава „умерена групировка“. Видно е, че всичко е свързано с намерението на САЩ да въоръжават отново и отново „Джебхат ан-Нусра“, т.е. по същество Ал-Кайда.

Америка продължава да прави чудовищна грешка, а, както е повече от видно, и родното ни българско правителство й припява.
Припомняме, че и в Либия, където Вашингтон подкрепи групировката „Ансар аш-Шариа“, която открито се позиционираше като либийски филиал на Ал-Кайда, всичко завърши с катастрофа – хората от „Ансар аш-Шариа“ убиха в Бенгази американския посланик. Едва след това САЩ вкараха в списъка си за терористични организации тази групировка, която самите те бяха мощно финансирали по-рано.

Истината е следната: „Джебхат ан-Нусра“ се подчинява на Саудитска Арабия, а ИДИЛ на Катар. В последните години двете арабски държави кръстосват шпаги, но не по идеологически причини, а в желанието си да набавят нови чуждестранни ресурси.

Е, България, както стана ясно, е нещо като изпълнител волята на Саудитска Арабия.

От къв зор, както се казва, никой от Външно министерство не може да ни каже.

2 отговора на “България подкрепя „умерените сили“ в Сирия, които са джихадисти

  1. Олигофренични усмивки на мошеници – нали не смятат, че могат да заблудят някого с квалификацията „умерени“? Постоянното повтаряне на лъжи прави част от публиката нечувствителна и безучастна, което идеално устройва САЩ – да си развяват байрака, т.е. да следват агресорската си политика безнаказано. Но трябва ли да оставаме безучастни? Защо дремем?

  2. И да припомняте, и да обяснявате – файда йок. Дебилът слуша сутрин пропагандната си порция помия по Хоризонт „Преди всички“, гарнира я с ТВ пропаганда, чете щатски мозъчни промивки по разни фекални герберастко-соросоидни сайтчета като „Вести“, разгръща парцали като „Стандарт“ и всевъзможни жълти боклуци и си мисли, че е супер подкован в политиката – „добро мнение си е изградил“. Това само ако му остане някакво време от чалга, естествено, радио „Веселина“ и тям подобни, „Поп-Фолк“ ТВ и пр, и жълти вестници, просташки шоута по bTV и т.н. Българинът се е превърнал в едно тъпо, дебилясало, безумно говедо. Докато има в българия медии, няма спасение. Не е вярно, че хладилникът побеждавал телевизора. Ще видите, че съм прав. Хем от глад ще умират кретените, и пак ще правят каквото ги учат пропагандните им авторитети, и пак ще гласуват на изборите за герберасти и дупесари. Помнете ми думата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s