И данък компютър ще въвежда ГЕРБ

ComputersУстройствата, които ще подлежат на облагане, ще бъдат както стационарните, така и преносимите компютри

Служебното правителство обмисля въвеждането на поредния нов данък – този път ще трябва да плащаме налози за домашните си компютри. Идеята предвижда всяко семейство да има право да притежава по един компютър, който ще бъде освободен от данък. За всяко следващо устройство обаче ще се дължи налог. Идеята на служебния кабинет е приветствана от ГЕРБ и проектозаконът ще бъде гласуван от Народното събрание в следващия парламент. Предложението не идва от данъчните служби или от министерството на финансите, а от министерството на науката и образованието. Експерти считат, че наличието на два или повече компютъра в едно семейство пречи на пълноценния живот на учениците, защото те прекарват голяма част от времето си пред екрана на устройството, вместо да учат, спортуват, общуват с приятели или четат книги. Именно затова служители на министерството разработват проектозакон за облагане на домашните компютри. По този начин те се надяват да стимулират семействата да прекарват по-малко време в игри и сърфиране в интернет. Устройствата, които ще подлежат на облагане, ще бъдат както стационарните, така и преносимите компютри. Все още се обсъжда дали таблетите също да попаднат в списъка. Ще бъде създаден национален регистър, в който търговците ще отбелязва всеки закупен компютър и личните данни на собствениците му. Така ще се следи кои семейства имат повече от едно устройство.
Източник: Express news

9 отговора на “И данък компютър ще въвежда ГЕРБ

  1. Усещам, че колкото повече се заиграват тия ГЕРБерастки ПЕНДЕЛИ с народа ни, толкова по-скоро ще ядят бой!!! :(((((((((((((((( Бива наглост, биват кражби от тях ( еле пък ОТ НЕНОРМАЛНАТА ТИКВА ), ама това минава всякакви граници вече!!!!!!!!!!!! Така ми се иска да им стана баща на всичките тия идиоти!!!…………………… :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

  2. Ха-така, герберасти! Облагайте техническия прогрес с данъци! Това е сигурен начин да си закърпите бюджета. (Па да има и за крадене.) Може да добавим още: данък за повече от една пералня, за повече от един хладилник, за повече от един климатик, за повече от една електрическа крушка (непроизведена в ЕС)… Свежа идея, герберасти! Браво! Напред, дебили, към урните – отново да им дадете на тези властта! Па този път да надминат и себе си, че даже и господарите си от посолството на САЩ.

  3. А ако съм си продал компютъра бе идиоти ? Ще ходя да го отчислявам в данъчното като лек автомобил ли ?

  4. Аз като имам два компютъра и нямам деца а внуци как да си го обясня поредната дивотия на мафията. Ами да вземат да въведат данък за стълбищното осветление, за въздуха който дишаме (въпреки, че е отровен) и т. н. Аман от прости самоуправци не ги наричам управници а именно самоуправци. Парвенюта начело с храбрия пожарникар, който сутринта казва едно, на обед друго, а вечерта противоположно на това което е казал сутринта. Да внимаваме кого избираме сега в неделя. Защото ще има още много простотии от безкрайните „експерти“.

  5. Поредните смешковци. Идеята била на МОН. Що за безумия. То бива безумия, ама толкова, че вече почват да се насират

  6. Няма по-голяма глупост от тази. А тези, които нямат деца и не са ученици, и те ли ще ходят да си играят навън? По смешен довод за данък не бях чувал.

      • Докато не се сетят герберастите и за „данък деца“…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s