ЛИБЕРАЛНОТО СЛОВОБЛУДСТВО С ТРАГЕДИЯТА В ГОРНИ ЛОМ

Горни Лом 2eАвтор: Николина Казакова

Няколко дни медиите от сутрин до вечер демонстрират смехотворна либералстваща жалейка за станалото в Горни Лом. Говорят за „лошата държава“, която не контролирала нещата. За липсата на средства и мизерното заплащане за опасния труд.

Вайкат се!

Морализаторстват!

Правят псевдонародопсихологически анализи за това колко лош и безотговорен бил българинът. Един бивш журналист и начинаеш политик реши да се прави на народопсихолог и обвини даже всички българи в БайГаньовщина.

И никой не назовава нещата с истинското им наименование. Никой, дори онези политици, които се представят като леви. Никой не казва, че става дума не за какво да е, а за КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ.

За капитализъм, при който човешкия живот, здраве, достойнство не струват пет пари, независимо от лицемерните жалби на либералните медии. При него всичко се купува и продава! При него човешкото достойнство и човешкия живот не струват нищо. Не, не българите са виновни, а ужасяващият капитализъм, който им донесоха десните антикомунистически орди с крясъци „демокрация“.

Тази сутрин БНТ, една от най-антикомунистическите и либерални телевизии имаше безочието да пусне като „анализатор“ на станалото известният представител на СДС – ударното острие в разрушаването на социализма и налагането на капитализма в България Михаил Неделчев. Един от бащите на тази ужасяваща капиталистическа система лицемерно пазнословеше за станалата трагедия.

Спомняте си как неговия съмишленик Филип Димитров обяви, че „държавата е лош стопанин“ и след това четвърт век разрушаваха по неолибералному тази държава, за да отворят пространство за наши и чужди капиталисти. Унищожиха държавата с „демократични“ крясъци „Червени боклуци“. Сега се жалват, че „държава няма“. Ами господа, нали вие я обвинявахте, че пречи, че трябва да се съкращава, намалява, стеснява и какво ли още не. Нали от сутрин до вечер „експертите на прехода“ – западната неолиберална агентура от НПО-тата ни обяснява как да се „реформираме“ като под това разбираха изтикване на държавата от нови и нови територии.
Резултатът е такъв, какъвто го виждаме.

Страшен!

Ужасяващ!

Само че господа либерални политици и драги ми медиен капиталистически слугинаж, все участници в налагането на капитализма в България, спрете да лицемерничите!

Спрете с фалшивите жалейки за това, което е станало!

Ако имате съвест, ако имате срам, назовете нещата с истинските им имена, кажете истината!

Истината за капитализма, за неговата експлоатация, за това, че при него всичко се купува – от тежкотоварните политици през дребните бизнесмени до оскотялите от безпаричие и глад маси!

Вашите празни и лицемерни телевизионни приказки нищо няма да променят! Това, което трябва да се смени е системата! Системата на този ужасяващ капитализъм, донесен от десните прокапиталистически орди в България!

5 отговора на “ЛИБЕРАЛНОТО СЛОВОБЛУДСТВО С ТРАГЕДИЯТА В ГОРНИ ЛОМ

 1. Никой от вън не би могъл да направи толкова много, много некадърни едновременно и да ги облече във власт! Тези алчни некадърници са рожби на родителите си, а като политици са рожби на уникалната наивност на масите, които просто искаха по-човешко лице на строя, в който бяхме, който теоретично е органично свързан с демокрацията( но не бе така на практика).
  Икономиката се срина, защото не може да се държи на ниво от некадърници с правопропорционална на немощта им алчност – псевдо бизнесмени, псевдоикономисти, псевдоспециалисти, псевдоексперти, псевдоправисти и псевдо… .Отвън дори не са си мечтали и най нелюбещите ни за такъв вариант. Нещата са много прости – настана преди 25години време удобно всички, които не ставаха за нищо, но имаха енергия в излишък( защото не ставаше за нищо), да използват „мътните води“ и да се намърдат където щат. След което започнаха преките елиминации на всички по-можещи от тях. В елиминирането нямаше правила, важно бе да е на всяка цена. И ето го резултатът!
  Не наричайте това капитализъм. Капитализмът не заслужава чак такава обида!
  В момента сме толкова жалки и назаднали, че ако успеем да направим поне капитализъм, ще е чудо!

  • А причината за всичко това е – къде?… Аде, де? Къде е ПРИЧИНАТА?…

   Едва когато НАЙ-СЕТНЕ осъзнаем, че причината за това положение на нещата е, че България беше нападната, поробена и колонизирана от външни, агресивни, алчни и разрушителни антибългарски сили, стремящи се да я разкъсат, унищожат и асимилират – едва тогава ще сме в състояние да намерим решение на проблемите. Едва когато осъзнаем механизмите на това поробване – разните форми на външен геополитически натиск, предателството на „националния ни елит“, подривната дейност на петата колона и т.н. – едва тогава ще можем да посочим с пръст конкретните виновници. А до тогава ще си продължаваме все така да охкаме и да се оплакваме. И да говорим иначе верни, но напълно безполезни неща.

   Капитализмът у нас не е най-същественото. Той е убийствен строй, естествено, това е неговата природа. Но той е просто един конкретен обществено-икономически строй, който ни беше наложен отвън, за да бъдем по-лесно ограбвани. И ни беше наложен, естествено, в най-гротескната му и най-дебилна форма, каквато я няма никъде по света, освен в колониите, определени за унищожаване и асимилиране. (Да ни е честит!)

   Но ако имаше начин, отвън биха ни наложили и феодален, и даже робовладелски строй – това изобщо не е съществено в случая. Съществени са само интересите на транснационалните корпорации, тоест, на „световния елит“. Тези същите са поставили под свой контрол англо-саксонската цивилизация (в лицето на империи като САЩ, Британия, уродливото квази-имперско творение ЕС…). Така те строят своя еднополярен свят, за да изградят по-нататък на негова основа глобалния си тоталитарен фашизъм. Ние просто попаднахме под колелата на този валяк. И той ни размаза, защото много лесно ни излъга, че „еврейо-атлантическата гейо-политическа ориентация“ е нашият „единствено верен“ и даже „единствено възможен“ циливилизационен избор.

 2. Да, така е. Но някак… плитичък е този анализ. Наистина, капитализмът убива. Да, той е едно убийствено обществено устройство. Но кой именно го използва като оръжие? Кой именно го насажда в България вече 24 години? И защо? На кого служат изродите като Филип Димитров и Михаил Неделчев? А по-късно и терминаторът Костов и иже с ними? Що за творения са те? Да, те ни насаждаха идеологемите, че „държавата е лош стопанин“, че всичката й собственост трябва да се приватизира на всяка цена, за да се свие държавата до размерите на джудже, и да се превърне в инструмент за преразпределение на данъците. Но защо? Кой печели от това? Кой плаща музиката?

  Цитат:
  „…капитализъм, който им донесоха десните антикомунистически орди с крясъци „демокрация“…
  и още:
  „Системата на този ужасяващ капитализъм, донесен от десните прокапиталистически орди в България!“

  Добре, ясно – „капитализъм“. Много лошо нещо. И ясно е, че е бил донесен в България отнякъде-си-там, ОТВЪН. Кои са обаче тези „прокапиталистически орди“ и откъде са го „донесли“? И защо?

  Първо – ясно е, че „демокрация“ и „капитализъм“ са различни понятия, като „зелен“ и „дървен“. Едното от тях не обуславя другото. Но лъжците като Филчо Димитров ги обвързаха и като ни излъгаха, че уж ще ни дадат демокрация, ни дадоха всъщност капитализъм. А от това в България демокрацията изобщо не стана повече. Заради 5-6 ограничени и кастрирани „свободи“ загубихме много повече. Продадохме за тях справедливостта и солидарността в обществото и огромно количество от правата си, които преди имахме едва ли не като нещо естествено и подразбиращо се.

  И второ – ясно е, че този „капитализъм“, който получихме (реално нямащ нищо общо с никаква „демокрация“) ни беше насаден в най-извратената му и лицемерна, убийствена форма, каквато я няма никъде по света. Освен при народите, подложени на геноцид. Но на всички тези народи изкуственият „свръх-супер-демократичен капитализъм“ им е бил наложен отвън, а не е възникнал в тях по естествен, еволюционен начин.

  И ние сме имали капитализъм преди 9 септември 1944 г., но такова чудовищно разграбване, такова СИСТЕМНО унищожаване и изнасяне на страната не би му хрумнало даже и на най-върлия, най-алчен български капиталист. Това надхвърля стандартите на тогавашното българско въображение, па даже и на „капиталистическото“. Едва ли са били много нашите индустриалци, готови с радостна песен да подложат българския народ на геноцид, да изтрият България от картата, да изнесат от нейната територия всичко ценно барабар с по-кадърните слуги и с награбеното да се изселят да живеят някъде в някое чуждоземно райско кътче.

  Може да е имало и такива „способни“ индивиди. Но не са били ВСИЧКИ, не е имало такава СИСТЕМА в мисленето на българския капиталист. Като критикуваме капитализма като обществено-икономическо устройство, не бива механично да демонизираме ВСИЧКИ негови представители. Те са конкретни хора, а не са непременно хомогенна маса, съставена от някакви безкрайно зли демонски изчадия, мислещи всичките еднакво.

  Тук виждаме нещо съвсем друго, нещо КАЧЕСТВЕНО различно. Очевадно ни се натрапва впечатлението за една детайлно рзработена СИСТЕМА за асимилиране и унищожение на цяла НАЦИЯ. И тази система е ВЪНШНА за въпросната, подложена на геноцид нация. Това е една фашистка деструктивна система, макар и действаща по „мек“ начин.

  Тук наблюдаваме едно абсолютно методично, даже научно, във всеки случай СИСТЕМНО развитие на събитията.

  Ето:
  Първо се разгражда съществуващата държава. Ликвидира се армията. После се разлага и се деморализира обществото, лишава се от традиционните му духовни устои. Подрива се традиционната религия, внася се отвън агресивен религиозен фанатизъм, тотален релативизъм, по законов път се размиват границите между религиите и културите. Атакува се науката и образованието, изопачава се историята, пропагандират се чужди мирогледи и идеологии. След това се атакуват цели сектори на икономиката – изтрива се промишлеността, а после и изобщо цялото народно стопанство. Това тук не е „просто капитализъм“. Хората за има-няма 5 години се превръщат в слуги, ограбват се най-безжалостно, жизненото равнище пропада в пъти. (Това се представя за неизбежно по пътя към „прогреса“ и щастливото „западно общество“, в дружното семейство на „европейските народи“.) Същевременно ресурсите на страната се изсмукват и се изнасят зад граница, в това число и самите „човешки ресурси“ – най-качественото и младо население на страната. След което останалият народ се „редуцира“ в ПЪТИ, а после и се обезличава – превръща се в мултиетническа смес без ясни ценности, традиции, идеали и стремежи, като целта е в тази смес да доминира най-регресивната, паразитна и деструктивна етно-култура.

  И всичко това се прави СИСТЕМНО, планомерно, като отделните елементи от плана са ясно обвързани, в т.ч. и във времето.

  Изводът? Съвсем очевадно е, че тук става въпрос за ВЪНШНА АГРЕСИЯ. Макар и не военна. Но от това тя не става по-малко страшна.

  И тези „демократи“, „експерти на прехода“ не са просто „западна неолиберална агентура от НПО-тата“. Те са врагове, предатели и убийци, извършители на външната агресия. Да, естествено, те са агенти. Остава само да уточним: ЧИИ АГЕНТИ? Мисля, днес само най-дебилните, неграмотни и изкукуригали селяни все още не са в състояние да идентифицират страната, която осъществява именно ТОЗИ ТИП АГРЕСИИ – при това не само у нас, но и в целия свят. Това са СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ и по-точно, фашисткото правителство във Фашингтон. Което също не е нищо повече от една марионетна банда артисти, ръководени от глутницата на т.нар. „световен елит“.

  Но ще кажете: защото гава не сме американски щат, а сме в ЕС? Ами защото лично да ни „усвои“ е трудно за Фашингтон – по чисто географски причини. Геополитически Фашингтон и така си е доволен, постигнал е своето. Сега просто ни е дал на кучетата си в Брюксел за оглозгване – те ще ни довършат, а ще остане достатъчно и за самите САЩ.

  Значи, тук не става въпрос просто за обикновен „капитализъм“. Тук става въпрос за империализъм, даже за глобализъм, и даже за фашизъм, и за да сме още по-точни, за глобал-фашизъм. За една система спокойно изяждаща цели нации и страни, за да осигури благосъстоянието на други. А вътре в тях – както и в едните, така и в другите страни, както в асимилираните и унищожаваните, така и във (временно) „проспериращите“, трябва да цари, естествено, капитализъм. Защото той е доста удобен за момента – като система на привидния хаос, при който експлоатацията може най-добре да се прикрива.

  Но експлоатацията може да бъде и друга. Тя не е задължително да се крепи на „свободния пазар“, „конкуренцията“, „частната собственост върху средствата за производство“ и „принадената стойност“. Може да бъде и тъпо тоталитарна и централизирана, чисто държавна. Вярвайте ми, когато „световният елит“ реши – именно такава система ще бъде установена, и то най-напред в „меката на демокрацията“ – САЩ.

  Тоталната диктатура е също толкова приемлива за „световния елит“, както и всяка друга форма на обществено устройство. Защото фашизмът не е просто икономическа система. Той е идеология на елитаризма, която стои на качествено по-високо ниво. Капитализмът не може да гарантира демокрация. Докато от това, има ли реална демокрация, зависи дали ще има капитализъм, или нещо друго. (И какво ще е то.) А пък ако се замислим, и самата демокрация не е с „печат за качество“ като най-съвършената система за обществено устройство. Тази тема е все още открита. А виж, фашизмът определено не е нещо добро, това поне гарантирано е ясно на всички.

  Трябва да осъзнаваме по-дълбоко нещата, да търсим корена им. Едва тогава ще можем ефективно да се борим със злото. Ние не можем да освободим от „капитализма“ целия свят, но можем за начало да освободим собствената си родина и своя български народ. Но първо е нужно да наречем нещата с истинските им имена и да разберем кой, защо и как причинява нашите беди.

  Обобщавам: Не говорим просто за „капитализъм“, а за глобал-фашизъм. Става въпрос не за „преход към демокрация“ и даже не за „преход към капитализъм“, а за откровена ВЪНШНА АГРЕСИЯ, целяща икономическо асимилиране на България, и геноцид над българския народ. А филип-димитровци не са просто „глутница“, те са врагове и убийци на българския народ и агенти на страната-агресор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s