„Christian Science Monitor“: България стана жертва на битката за Украйна

ново 2F6Вълните, образували се в резултат на конфликта на Запада с Русия по повод съдбата на Украйна, стигнаха и до бреговете на България. В тази най-бедна държава от Европейския съюз се сблъскаха плановете на политическите сили относно „Южен поток“. Държавата се оказа в центъра на ураган, образувал се в резултат на геополитическата борба между Изтока и Запада. А дебатите по повод тръбопровода вътре в България, заедно и с някои други кризисни явления, изиграха ролята си за падането на предишното българско правителство.

Бившият министър-председател Орешарски заяви, че спира строителството на територията на България на газопровода „Южен поток“, чиято обща стойност е 45 милиарда долара, заради заплахите от санкции от страна на Европейския съюз.

Руският тръбопровод трябва да премине по дъното на Черно море, а после по територията на България, Сърбия, Унгария и Австрия, а след финализирането му да доставя природен газ в Европа. Във връзка със строителството на „Южен поток“ България може да разчита на инвестиции в размер на милиарди долари, както и на създаване на хиляди работни места. Освен това, така България гарантира и своите собствени енергийни нужди.

ново big_1357651952_rossia-usa-azglobus-netНо „Южен поток“ е част от геополитическата битка между Русия и Запада по повод Украйна.

Вашингтон и Брюксел се опасяват, че Русия чрез „Южен поток“ ще има инструмент за мощен натиск. Това накара американците и западноевропейците да окажат огромен натиск върху газопровода.

ЕС повдигна въпроси около законността при разпределението на договорите за строителството на българския участък, а също и за съответствията му с европейските норми. Съществуващите в ЕС правила изискват различни компании да осъществяват контрол в областта на добива, транспортирането и доставката на природен газ.

А САЩ оказват натиск върху България, заради деловите й отношения с фирма „Стройтрансгаз“, чийто собственик се намира в американския санкционен списък, съставен след присъединяването на Крим към Русия.

МВнР 40„Силно сме обезпокоени от неотдавнашното решение на България да подпише договор за строителство на тръбопровода „Южен поток“ със „Стройтрансгаз“, – каза в заявлението си от близкото минало американският посланик в България Мърси Райс. – Ние съветваме българския бизнес да избягва сътрудничество с фирми, срещу които САЩ въведе санкции“.

ЧЕРНИ ОБЛАЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ

„Нормалните българи отдавна вече престанаха да вярват а политиците си, – казва един българин в центъра на София, който помоли да не се споменава името му. – Историята се повтаря, и всичко това напомня кризата през 1990 г. (тогава банкрутираха 14 банки). Съмнителни сделки, банкрутирали банки, висока безработица, усещане, че правителството не ни дава пълната информация за работата си, че служебното правителство ни лъже… Поразен съм и почти парализиран от тази ситуация в страната“, – добавя той.

2 отговора на “„Christian Science Monitor“: България стана жертва на битката за Украйна

  1. Докато българинът не обърне мечът си срещу октопода зинал да глътне света САЩ=РОТШИЛД=РОКФЕЛЕР=ДОЛАР ,НЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНИТЕ,коит го направиха колония,няма да стане нищо.Всички партии до една ги гласуваха,за послушание ги въртят по 4 години,да крадат ,за да си вземат платата.Ако някой си въобразява,че някой от нашите управници може да промени нещо,той е кръгъл идиот.Такива като него има много.

  2. Хората ни казват по един такъв мекичък начин, че сме едни жалки нищожества. Ами да, точно такива сме. Отблъскващи сме до такава степен, че даже не сме и смешни; даже е трудно и да ни съжалиш, просто внушаваме отвращение. И даже още по-лошо сравнение ми идва на ума.

    Ние сме като едни супер-долнопробни курви, които за коричка хляб смело се хвърлят към тежко въоръжени ездачи да правят свирка – не на самите ездачи, забележете! – а на конете им! И естествено е, че когато тежката кавалерия влезе в бой, такива долни курви ще бъдат стъпкани от конете. А ездачите даже няма и да ги забележат.

    Хора, кога ще се събудите? Националните предатели ни направиха на долнопробни гювендии – всички, всеки един от нас лично – а вие още спите! Кога ще се събудите, кога ще се осъзнаете, па кога ще се разгневите?

    Но наистина, голяма лъжа е, че хладилникът бил уж по-силен от телевизора. Не е вярно! Хладилникът дава храна и живот. Но на зомбираните кретени като нас не им пука за нищо, не им пука даже и за живота им. Зомбосъндъкът, или Негово Величество Телевизорът, е Цар и Бог – на него се кланяме, Той определя мислите ни, идеите ни, вярата ни и цялото ни поведение. Убива душите ни и ни превръща в празноглави зомбита.

    Негово Величество Телевизорът е в състояние да ни накара всички до един, по команда да си прережем гърлата. И не го прави само защото стопаните на медийната пропаганда са решили, че могат да ни експлоатират още ~20-30 години, преди окончателно да унищожат и да асимилират страната България. А тогава вече ние „самички“ ще сме си изчезнали. И правилно! На кого са му нужни зомбита? Те само изглеждат живи, а всъщност отдавна са мъртви и мястото им е в гробовете. Колкото по-бързо го заемат, толкова по-добре.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s