Украйна скоро ще чества Хитлер

Порошенко 271В навечерието на 70-та годишнина от освобождението на Украйна от фашистите Киев твърди, че никакво освобождение не е имало

Държавният комитет по радио и телевизия в Украйна обнародва изявление, според което средствата за масова информация трябва да се откажат от термина „ден на освобождение от фашистките нашественици“.

Празникът се отбелязва на 28 октомври. Учреден е през есента на 2009 г. с указ на президента Виктор Юшченко. Дори оранжевият президент счете за необходимо да подпише указ тъкмо с тази формулировка – „В чест на деня на освобождението на Украйна от фашистките нашественици“.

Но настоящата украинска власт буквално лъже за победата над фашизма, случила се по бреговете на Днепър преди 70 години. Официалният сайт на Държавната комисия по радио и телевизия в Украйна се гъне от словоблудство: „Терминът „освобождение“ означава свобода, а през 1944 г. Украйна не е била свободна, – твърди комитетът. – „Украинският народ получава свободата си след 24 август 1991 г., освобождението на Украйна е факт след разпада на СССР“, – продължава държавното ведомство.

Вместо предишната формулировка за освобождението на Украйна от фашистите настоятелно се препоръчва празникът на 28 октомври да бъде наречен „Ден на изговането на нацистките окупанти“. Киевските медийнски началници заповядат на журналистите и редакторите задължително да подчертават, че немците са изгонени от Украйна със съдействието на ОУН и УПА.

Задължително трябва да се споменават „националните герои“ от рода на генерал Василий Кук. Разбира се, за СССР и за братството между съветските народи изобщо не може да става дума. Точно обратното, в съответствие с идеологията на киевската хунта Червената Армия е влязла в Украйна като „нов окупатор“.

Държавната комисия по радио и телевизия в Украйна нарече своята заповед към медиите „молба да се възползват от препоръките на Украинския институт за националната памет“. Това е терариум от маниакални киевски националисти, спецове по Голодомора и прочие русофобски гномове. Според професора от Парижкия университет Делфин Бештел, от самото начало на властта си Киев възлага на института задачата да опровергае участието на бандеровците в Холокоста, Волинската резня и другите престъпления срещу човечеството.

В края на 2010 г. администрацията на Янукович се опитва да разформирова Института за нацпамет, но новата власт възобнови работата му.

4a94f4138221c5d6a3769e4cde8a3bb7b79e1707Първи реагираха на предстоящата гавра жителите на Одеса. След майския Хатин темата в Одеса се възприема много остро. 10304633_737026209680795_7573601001055922175_nОдеските телевизионни канали „Академия“ и „Первый городской“ обявиха, че няма да изпълняват препоръките на Държавния комитет за радио и телевизия и няма да спрат да използват термина „освобождение от фашистката окупация“.

А ето и реакцията на Крим. Държавният съвет на републиката прие специално изявление по повод новия Ден на защитника на Украйна. Изявлението беше прочетено лично от спикера Владимир Константинов.

Бабий Яр 0_s„Със свой указ Порошенко узакони подмяната на понятията героизъм и предателство, плю в душата на всички ветерани от Великата Отечествена война, изгаври се с паметта на падналите в полетата на сраженията и разстреляните в Бабий Яр жертви на бандеровците, издигна фашизацията на Украйна в ранг на държавна политика. Никой няма да се изненада, ако със следващия указ той узакони държавен празник в чест на рождения ден на Адолф Хитлер, пред когото са се клели във вярност бандеровците от УПА, дивизиите от СС „Галичина“ и украинския батальон СС „Нахтигал“. Това ще бъде логична постъпка на човек, който, следвайки примера на Бандера и Шухевич, изпраща срещу братята си днешните нахтигалевци – бойците от баталионите „Айдар“, „Азов“, „Днепр“ и прочие незаконни въоръжени формирования – да убиват мирните граждани, несъгласните с неговата политика“, – се казва в изявлението на Държавния съвет на Република Крим.

Бабий Яр 04В единодушно приетия текст се подчертава, че кримчани „с болка и негодувание следят нахлуването на „кафявата чума“ в Украйна. Отбелязва се, че в навечерието на 70-та годишнина от освобождението на Украйна от немско-фашистките нашественици в Киев, Харков, Одеса, Днепропетровск и други градове в Украйна е имало факелни шествия на неонацисти.

Бабий Яр 4fСимферопол изрази надеждата си, че Порошенко и тези, които изпълняват неговите престъпни заповеди, „ще трябва да отговарят за разпалването на гражданската война в Украйна и за гибелта на невинни хора, включително старци, жени и деца“. Уви, както констатират кримските парламентаристи, европейските и международните организации равнодушно наблюдават ръста на неонацистките настроения в Украйна.
Бабий Яр 59
„Случващото се днес в Украйна потвърждава правилността на историческия избор, направен от кримчани чрез референдума на 16 март 2014 г. Благодарение на този избор над руския Крим днес има мирно небе и никой не смее да посегне върху ценностите, обединяващи жителите на полуострова, в това число и върху святата памет на нашите бащи и дядовци – защитници на Отечеството“, – пише в заключителната част на документа.

Петя Паликрушева

Бабий Яр 85Бабий Яр bБабий Яр babij.jar.2003.dvdrip.divx.rus.fenixclub..arthaus.Бабий Яр Babi-Yar German soliders go through the belongings of Jews murdered in the ravineБабий Яр ec

Един отговор на “Украйна скоро ще чества Хитлер

  1. Ама иначе, киевската власт не била фашистка. Псаката от Държавния департамент на САЩ тъй казва, като я питат. Значи, тъй шъ дъ е.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s