Die Welt: САЩ наказаха Унгария, приличала на Русия

Виктор Орбан 24828_gСАЩ спряха достъпа на редица високопоставени унгарски чиновници в Америка, откривайки в държавата признаци на „путинска Русия“, пише Die Welt. Журналистът от немското издание призовава Брюксел да вземе за пример американците и да приложи към Унгария санкции или дори да изключи страната от ЕС.

В миналото умерено-социалистическа Унгария, която след падането на желязната завеса през 1989 г. встъпи в авангарда на обединена Европа, днес провежда антизападен, антидемократичен и антилиберален курс, съобщава Die Welt. Авторът на статията пише, че унгарският министър-председател Виктор Орбан дори е заговорил за „100 -годишен Райх“.

Брюксел е потресен от това „безпрецедентно глупаво поведение“ на източноевропейската държава, продължава авторът, но не може да накаже Унгария, защото за случая не са предвидени никакви санкции или процедура за изключване от Евросъюза. Повод за санкции може да бъде държавната задлъжнялост, пояснява изданието, но такива неща, като гражданското общество, правата на човека, свободата на пресата, явно, не са толкова значими.

Орбан не скрива враждебното си отношение към ЕС, пише Die Welt. Но, както Путин и Ердоган, се радва на вълни от одобрение, които не е заслужил, смята авторът. Унгарският министър-председател знае какви са структурните слабости на ЕС, гаври се с тях и говори за създаването на „антилиберална държава“.

САЩ не могат да останат равнодушни към това и спряха достъпа на редица високопоставени унгарски чиновници, пише изданието. Това е безпрецедентно поведение и позор за Брюксел, но също и шанс, смята авторът. Той пита следното: „Защо се прилагат санкции към значително по-могъщата Русия и не трябва ли да се случи същото и с Унгария?“

3 отговора на “Die Welt: САЩ наказаха Унгария, приличала на Русия

 1. Аз пък съм АНТИНЕМЕЦ И АНТИАМЕРИКАНЕЦ!Много добре правят унгарците че отказват да правят чупки в кръста пред немските свине и американските изроди

 2. Където има ИНТЕРЕСИ задължително се лепва „диктатура“.
  Като се спретне в някоя държава „революция“, задължителен въпрос е: КОЯ ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА?
  КАПИТАЛИЗМА НЯМА ДРУГО ЛИЦЕ И НИКОГА МИР!

 3. Ау, искало им се било, да изключат Унгария от ЕС! Колко жалко, че нямало било предвиден такъв механизъм! (Да се спукаш от смях…) Куче със салам ще плашат!… За Брюксел няма нищо по-страшно от това да загуби провинция като Унгария – това би било началото на края на този уродлив, неестествен и тоталитарен „европейски съюз“… Унгария в момента е нож в корема на ЕС, а чрез това е и пръчка в колелото на САЩ и на „световния елит“… И хем ги боли, хем нищо не могат да направят. Не могат даже и да си помислят да пуснат Унгария на свобода, просто ей-така, да си ходи. (Нали знаят къде веднага ще отиде?…) И вият, вият от злоба… Всичките им „санкции“ не могат да бъдат опасни за Будапеща, защото едни санкции срещу унгарците са всъщност санкции срещу ЕС. А Брюксел не може да „санкционира“ собствената си провинция, без при това много силно да го заболи – та чак „свят да му се завие“.

  Решението е друго – просто ще се опитат да размажат Унгария чрез медийно-пропаганден натиск, с последваща платена „цветна революция“. (Типичната щатска технология за интервенции и агресии.) Ако пък случайно номерът не мине – например, ако Орбан стегне редиците, озапти медиите и засили властта, то тогава ще му спретнат лично на него едно „раково заболяване“… Така Фашингтон постъпва в Латинска Америка. Това там е най-типичният метод за „демократизиране“ на непокорните страни. „Недемократичните“ им водачи неочаквано се разболяват от рак и скоропостижно си отиват, след което биват заменени от възторжени демократи, „приятели на САЩ“, защитаващи „демократичните ценности“, „правата на човека“, „пазарната икономика“, „свободното движение на капиталите“ и т.н. и пр. Или пък, ще му спретнат на Орбан някоя катастрофа, както постъпиха с Йорг Хайдер (майстори на този номер са британците)…

  Но интересно ми е в такъв случай, утре с какво ще накажат Франция? Та там над половината хора в народа са вече льо-пеновци! Фашингтон се опитва да наказва всяка разбунтувала се колония, това е естествено. Но когато заразата на бунта започне да разлага отвътре (!) една голяма структура като самия ЕС (квази-империя, създадена по проект на глобал-фашистите от „световния елит“) – тогава какво могат да направят?…

  Мога само да пожелая сила и мъжество на унгарците. Те са истински достойни хора, които защитават националния си интерес и са застанали на страната на Правдата. Не са долнопробни курви като нас. Народът им си заслужава добруването и неизбежно, един ден ще бъде в много по-добро положение от нашия. Те ще пребъдат, а ние ще бъдем унищожени и разпилени по света. Земята ни ще бъде отнета и ще бъде дадена на други, по-достойни от нас. Само достойният заслужава свободата си. Той воюва за нея. А предателят на Родината заслужава смърт. И ще я получи неизбежно, именно от „новия“ си господар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s