BBC: Украинските националисти обещаха да обесят всеки, който е „за Русия“

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-POLITICS-MILITARYУкраинският народ ще бъде твърд към „предателите на националната идея“, заяви боец от наказателния отряд „Донбас“. Той каза пред ВВС, че всеки, който е забелязан да симпатизира на Русия, ще бъде заврян в …Най-вероятно е да бъде обесен на някой стълб.

Кореспондентът на ВВС Стив Розенберг смята, че бойните действия в източната част на страната влияят върху бъдещия състав на украинския парламент. В Киев висят агитациони плакати на кандидадите, на които се виждат военни, включително лидерът на доброволците от отряд „Днепър-1“ Юрий Береза и командирът на отряд „Азов“ Андрей Белецкий.

„Азов“, според думите на кореспондента на ВВС, предизвиква много спорове. Организацията е смятана за ултранационалистически крайно десен съюз, а някои от членовете са обвинени в чист неонацизъм. Стив Розенберг е на мнение, че войната на изток е направила популярни крайно десните движения, те са придобили по-голяма смелост.

На въпроса на кореспондента на ВВС за идеологията на Андрей Белецкий, той отговаря: „Ние сме националисти, това не сме го крили никога. Цялата ни идеология е в знака ни. В пресечените букви „И“ и „Н“ – „Идея на нацията“.

Ето какво казва за ВВС сержантът от „Донбас“ Евгений Шевченко: „При нас де факто има два фронта. Първият е тук: сепаратисти, руснаци и нашите местни украинци, които, за съжаление, са зомбирани от пропагандата. А вторият фронт, за съжаление, е в Киев. Там има огромен брой проруски политици, проруски длъжностни  лица или просто корумпирани политици и длъжностни  лица както във Върховната Рада, така и в министерството на отбраната. Защото ние видяхме как се грижат за нас, по-точно как не се грижат. Властта в Киев ни даде автомати, пистолети и 6 оръдия на батальон – на 450 човека. Униформата, амунициите – всичко е за наша сметка. Когато тръгнах за фронта, приятелите ми помогнаха да си купя униформата, бронежилетката, каската, защото нямах нищо.

Зачестиха случаите, в които политиците на завират в ….За тях най-голямата опасност е в това, че ако в най-близко време нещата между властта и народа не се променят, то същите тези обикновени хора, които днес са завирани в …., ще провесят политиците по стълбовете“, – разказа пред ВВС Евгений Шевченко.

Един отговор на “BBC: Украинските националисти обещаха да обесят всеки, който е „за Русия“

 1. Протестирам: това там не са „нациОНАЛисти“, това са си най-типични НАЦИСТИ! Да не цапаме чистата дума „национализъм“!

  Впрочем, каква е разликата между „крайно десен ултранационалист“ и „нацист“? Ами НИКАКВА! И защо тогава трябва да хабим цели три сложни думи и да ги тъпчем в едно грозно, неудобно, смешно, изсмукано от пръстите словосъчетание? Кой ни лъже и каква му е ползата?

  И впрочем, какво „дясно“ има в киевския нацизъм? Нищо! – тези нацистки индивиди изобщо не се интересуват от икономика и от разни „ляво-дясни“ политики.

  Фашизмът може би е крайно-десен, наистина. Но онези там, те са просто едни примитивни и злобни твари, които не могат даже да дораснат умствено дотам, че да разберат в какво се състои идеологията на фашизма. В тях няма нищо друго освен яростна омраза към Русия и руския народ – това е цялата им „идеология“ и смисълът на техния жалък живот. Нацизмът, като един вид обожествяване на изкуствената им смехотворна псевдо-нация е техният идеологически връх. Те са си просто НАЦИСТИ – това е елементарната и простичка истина.

  „Ние сме националисти“ – не, вашта кожа, вие не сте „националисти“, вие сте убийци и нагли лъжци. Види се по делата ви, защото наистина бесите хората по стълбовете, режете им главите и се гаврите с тях, изтезавате жени и деца и ги убивате по най-жесток начин, защото не ги считате за хора.

  А думата „национализъм“ означава чисто и просто национално-ориентирана политика, продукт на идеен патриотизъм. И в нея не би трябвало да има нищо лошо. Хората, които цапат патриотизма, като за целта го омазват в нацистките фекалии, са глобалистите – а те пък на свой ред са фашисти; и виж те, ТЕ – са много добре подковани идеологически. Глобализмът е всъщност свръх-фашизъм. Личи си по делата му, и по чедата му. Защото именно глобалисти разрушкаха Укралайна, за да я „интегрират“ в „дружното семейство на еврейопейските народи“. Без подбор на средствата. И ето, резултатите са налице – любувайте им се.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s