Fox News разкри заговор на САЩ и Саудитска Арабия срещу Русия

фокс igFox News смята, че версията са сговор между САЩ и Саудитска Арабия срещу Русия не е мит. Ако Западът иска мощно да удари Путин, то няма по-добър начин от понижаването на руската цена на нефта.

Неотдавна някой от журналистите каза, че САЩ и Саудитска Арабия са се договорили да понижат цената на нефта, за да насолят руснаците. Известно е, че Русия трябва да продава нефта на по-високи цени, за да закърпи бюджета, а понастоящем икономическият й растеж намалява.

Сандра Смит, водеща: Това е интереса стратегия. Знаете ли, че те наистина търсят начин да насолят Путин. А това би го ударило по най-болното място.

Джон Хилсенрат, сътрудник на Фокс Бизнес: А и Иран и Венецуела – те също никак не са приятели на Америка. Те също трябва да се ударят. Да, това е интересна стратегия…

В ефир на 27 октомври 2014 г.

Един отговор на “Fox News разкри заговор на САЩ и Саудитска Арабия срещу Русия

 1. Дрън-дрън… Каквото и да ви казва „Фокс Нюз“, не му вярвайте! Не вярвайте даже и на най-правдоподобно звучащите неща! Тези са едни професионални пропагандни лъжци, дезинформатори и манипулатори, обслужващи властта във Вашингтон. Те никога няма да ви кажат истината такава, каквато е. Освен това те ви имат за идиоти, понеже в щатите именно идиотите са тяхната масова аудитория.

  Словосъчетанието „Фокс Нюз разкри заговор на САЩ…“ е толкова нелепо, абсурдно и смешно, колкото да речем, „Вестник Работническо дело разкри корупционна схема в ЦК на БКП…“

  А конкретно, дали има такъв заговор? На какво се дължи световния спад в цените на петрола? Не е много ясно. Да, заговор против Русия има. И да, Саудитска Арабия наистина е вярно куче на САЩ. И да, ниските цени на петрола бият по износа на РФ. Но тук има много повече неизвестни, отколкото се опитват да ви внушат „лисиците“ (Фокс нюз, фокс=лисица).

  Например забравят да уточнят, че високите цени на нефта бият по добива му в самите САЩ, който добив става все по-скъп и все по-нерентабилен. Икономиката на самите щати, която е силно разклатена (САЩ са силно деиндустриализирани, превърнати са в страна на спекуланти и банкери) толкова силно зависи от цената на нефта, че тук спокойно може да става въпрос за някакъв опит, чрез някакви ценови манипулации, – не да бъде подрината руската икономика, а да бъде спасена щатската.

  Само че, нали не трябва да се допуска даже възможността хората да си помислят, да допуснат (!) нещо подобно за „най-великата нация на света“?… Затова по-добре е да отклонят вниманието ви към „врага“, който уж за пореден път бил „изял дебелата тояга“ от най-великата и най-демократичната страна в света… (О, слава тям, слава, глори-глори-алелуя!) За да продължавате да не забелязвате собствената им слабост и огромните им икономически проблеми.

  А проблемът на руския експорт на нефт се решава по друг начин. Да, действително, цените на нефта паднаха, но затова пък в Русия курсът на долара се повиши. Това донякъде компенсира руските загуби. Едва ли Русия е пострадала осезаемо. Да не бързат да се радват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s