НАТО съобщи за активност на руските ВВС над Европа

ВВС Русия_vvcСилите на НАТО са засекли четири групи руски военни самолети, извършващи военни маневри във въздушното пространство над Балтийско, Северно, Черно морета, а също и над Атлантическия океан.

Както гласи съобщението, публикувано в сряда от Обединеното командване на НАТО, самолетите на Русия са извършвали маневри на 28-29 октомври.

В съобщението се отбелязва, че на 29 октомври около 03:00 часа центролноевропейско време радарите на НАТО са засекли група от 8 самолета, които били определени от прихваналите ги изтребители Ф-16 на Норвегия като руски, съобщи Интерфакс-Украйна.

В групата влизали четири стратегически бомбардировача Ту-95 и четири самолета Ил-78. По данни на НАТО, самолетите се движели от страна на континенталната част на Русия и летели в международното въздушно пространство над Норвежско море. Още два руски самолета са били забелязани над Атлантическия океан западно от бреговете на Португалия.

Във втората половина на 29 октомври радарите на НАТО също са фиксирали четири руски самолета в международното въздушно пространство над Черно море. Както по-рано отбелязаха немските медии, това са били самолети тип МиГ-31 Foxhound, Su-34 Fullback, Su-27 Flanker и Su-24 Fencer.

Още седем руски изтребители са били забелязани в международното въздушно пространство над Балтийско море на 28 октомври, се казва в документа.

Обединеното командване на НАТО нарича тази активност във въздуха необичайна.

По-рано в медиите се появи информация за нарушаване от Русия на въздушните граници на Шотландия, Швеция, Канада и САЩ, но няма потвърдена информация за предното твърдение.

Един отговор на “НАТО съобщи за активност на руските ВВС над Европа

  1. Лъжци! Руските ВВС не са нарушили ничие въздушно пространство, което натовците, впрочем, не го отричат… Но едва ли действията на руските военновъздушни сили са били провокационни. И не вярвам да превишават кой знае колко обичайната си активност. Просто в момента натовците раздухват антируска истерия и нагнетяват страх у хората. Вервайте им, като си нямате работа!

    Впрочем, всичко това даже и да беше вярно, пак би било оправдано. Русия е нападната страна – защото Украйна е нападната страна, а Русия е неразривно свързана с Украйна. Тези малки „тънкости“ никой не ви ги обяснява по медиите. Естествено… (Има си хас, в една поробена „еврейоатлантическа“ колония няма как по медиите да чуете или да прочетете нещо, неугодно на поробителя.)

    А няма нищо по-естествено за една нападната страна от това, да демонстрира бойна готовност и да тренира въоръжените си сили. А няма как да тренираш своите ВВС, без да ги пускаш да летят, нали? Съвсем нормални и естествени неща, за които Русия няма как да бъде упреквана. Освен, разбира се, от подли и лицемерни хора. Тоест, от своите врагове.

    А, и между другото, какво означава „прихванали“? Ами, означава просто „приближили“. Ако ставаше въпрос за реална бойна ситуация, би трябвало не просто да ги приближат, но и да влязат в бой с тях. А там вече не е много ясно какво би излязло – „прихваналите“ може да прихванат я някоя ракетка, я някое снарядче…

    Руснаците в момента провеждат разузнаване, оценяват способността на натовците да реагират, гледат как точно го правят и за колко време… Явно това страшно дразни еврейоатлантиците. Ами да са живи и здрави, и да си пазят нервите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s