Подготовка за война

Сорос 80За войнствената риторика на Джордж Сорос

Световната преса масово пише тези дни, че милиардерът Джордж Сорос е осъдил използването на касетъчни бомби от украинската армия. Някои журналисти иронизират Сорос, защото едновременно с горното същият този финансов спекулант препоръча да се дарят на Украйна десетки милиарди долари помощ…

Първо, напразно го иронизират дядо Сорос. Западът няма да изостави Украйна – тази държава е от стратегическо значение. Пък и никой не крие срещу кой се води там войната…

Второ, медиите пропуснаха едни значително по-важни неща, които излязоха от устата на дядо Сорос, изказани в една обемна статия, излязла не някъде другаде, не на страниците на някакво войнствено дясно списанийце, а в самия орган на американската либерална интелигенция – The New York Review of Books. Същото това издание задава интелектуалната мода на Запад и е много влиятелно сред всякакви видове умници от всички налични земни полове- т.е. популярно е сред тези, които биха могли да се изкажат срещу нова световна война.

В програмната си статия Сорос пише, че войната на Украйна с Русия – а именно така на Запад е прието да се говори за конфликта в Донбас – е атака на Русия срещу Европейския съюз. Европа трябва да признае този факт и, готвейки се за мащабна война с Русия, да вкара икономиката и финансите си на военни релси. „Всички възможи ресурси трябва да бъдат предоставени за военното подсигуряване (Тук Сорос не случайно използва термина «war effort», който се използва по време на Втората световна война за обозначаване на снабдяването на армията от тила) – дори ако паралелно с това се появят бюджетни дефицити…Не само оцеляването на нова Украйна, но и бъдещето на НАТО и самия ЕС се намират под заплаха. При липса на единна съпротива е нереалистично да се очаква Путин да прекрати да задушава, излизайки извън пределите на Украйна, когато на дневен ред е разделянето на Европа и доминирането на Русия над нея“, – пише Сорос.

А ето какво пише той за касетъчните бомби, чието използване от украинската армия Сорос уж осъжда. “Според генерал Уесли Кларк, бившият командващ силите на НАТО в Европа, руснаците са използвали системно ракетно-залпов огън със заредени с кластерни боеприпаси и термобарически бойни глави с катастрофален разрушителен ефект”.

Къде ги видя тези термобарически огньове ген. Уесли Кларк, никой не знае. А и никой не ще да пита. Струва ми се, че ген. Кларк сънува или фантазира с размах, но това е друг филм, както се казва…

Сорос призовава, първо, колко се може по-мощно и колкото се може по-бързо да се въоръжи Украйна, и, второ, да й се окаже значителна финансова помощ.

Ако това не се направи, пише Сорос, това ще има бъдещи геополитически последствия.

“Време е членовете на ЕС да се събудят и да се държат като държави, които не пряко, но се намират в състояние на война”, – пише Сорос. Според него, заради войната, която чука на прага ни, трябва да се откажем от политиката на “строги икономии”, която проповядват в Европа. Тук Сорос удря Ангела Меркел, но това в момента няма да го коментираме…

Сорос явно не е против да заработи нови печалби от вероятна бъдеща война между ЕС и Русия. Защото, натрапвайки война между Европа и Русия, той ще може да се добере до Европейската Централна Банка, а какво ще направи с нея, а и с всичко около нея…, бедна ни е фантазията.

Между другото, милиардерът предлага да даде на Украйна нови мащабни заеми чрез МВФ и Световната банка, признавайки по този начин, че тези финансови институции изпълняват политическите заповеди на САЩ. Същите тези МВФ и Световна банка са активи и в България, както всички знаете – те ни съветват как да вдигнем на крака икономиката си…Тук ще напиша само едно хе-хе, знаейки, че се досещате какво искам да кажа с това. Между другото, тези дни Световната банка призова към реформи, с които да се ограничи ръста на Китай…Но и това ще го коментираме друг път. Вметвам инфото само за сведение.

Реформите са нещо добро за глобалните финансисти, но някой трябва за плаща за тяхната реализация. Украйна, пише Сорос, ще трябва многократно да повиши цените на газта за населението (понастоящем, припомня милиардерът, Украйна купува газта за 380 долара за хиляда кубика и я продава на населението по 47 за кубик). Ахааа, ето кой ще плаща рИформите – населението! Честито, както се казва!

“Европейците трябва вниматело да се вгледат в нова Украйна, – заключава Сорос. – Това ще им помогне да изкарат на бял свят онзи начален дух, който доведе до създаването на Европейския съюз. Европейският съюз ще спаси себе си, спасявайки Украйна”.

Тук не мога да се сдържа да не възкликна: Въх, мари майко! Какъв щурм, какъв хъс, какъв размах…Същински фюрер!

Очевидно е, че този “начален дух”, към който Сорос призовава да се върнат европейците, е бил и ще си остане антируски.

Сорос си има своите платени марионетки и в България, и в Русия. В България те са оставени да тровят водата на гражданското общество безпрепятствено. В Русия Сорос вложи много енергия и създаде немалко структури, но Путин го изгони. Не забрявайте, че Сорос публикува своя фактически манифест не в някакво списанийцие на ветерани от ЦРУ, а в изданието на елитното, либерално и дори критично по отношение на администрацията на САЩ издание. Излиза, че финансовият спекулант действително подготвя почвата за много сериозен завой в глобалната политика…

В първите години на студената война ядрената бомбардировка на САЩ над СССР бе наричана “Операция “немислимото””. Днес американските интелектуалци (а Сорос се води и американски интелектуалец) подготвя нещо подобно.

Не знам кое изречение е по-подходящо за край, защото ми писна да пиша за Този, а трябва да завърша настоящото писание:

Господ да ни е на помощ!

или

Върви по дяволите, крадлив финансов спекуланте!

Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

„Отсъствието на единна съпротива“, пише той. Това в превод означава, че Сорос критикува САЩ, че не искат до момента да предоставят на Украйна най-новите си оръжия, например, противотанковите комплекси. Сорок казва следното: „Дадоха на Порошенко радар, но какво да го прави той този радар без ракети?“

5 отговора на “Подготовка за война

 1. Сорос е абсолютно прав–Русия се разпада отдавна и като змия която умира търси кой да ухапе и напада Украина защото иска да избяга от таз разпадаща се смрад !
  Слава на Украина !!!

 2. Няма смисъл да ни занимавате с антируската истерия на този бесен мръсник. Ние вече прекрасно го познаваме този тип, и неговото „отровено общество“, и делата му, и целите му – кристално ни е ясен. Знаем какви беди донесе и на нашата окаяна Родина. Но той не е нито първият, нито пък ще е последният подобен антихрист. Има и други такива като него, идеолози на Злото. По-интересни са ми силите, на които и той самият слугува. Това са сатанински сили, съвсем ясно е; но те са облечени в плътта на конкретни хора, с конкретни цели и програми. Не е лошо да знаем повечко за тези хора, а не за кучетата им (като въпросния Шорош).

 3. Украйна купува газта за 380 долара за хиляда кубика и я продава на населението по 47 за кубик) ???
  или има печатна грешка или опит за манипулация …
  380 долара за 1000 кубика са 0,38 долара за кубик!!! е до 47 долара за кубик за населението има много „ресто“ 🙂

  • Така е, няма как в България цената за населението да е примерно лев за кубик, а в Украйна, която е в началото на тръбата, постоянно реве за намаления и винаги ги получава, цената да е 47 долара (!) за кубик. По-скоро става въпрос за 47 цента (!) за кубик – да, това съм склонен да го допусна без проблем. Това прави надценка към 9 цента на кубик, което е съвсем нормално (24% отгоре).

   Впрочем, сайтът на украинското министерство на финансите казва друго: ( index.minfin.com.ua/tarif/gas.php ) там излиза, че цената на газа за населението е едва 10 цента / кубик. Понеже курсът на гривната в момента е някъде към 13 грн. за 1 долар, а за 1 кубик газ пише, че искали 1.3 гривни. Което не е възможно, естествено, направо съм шокиран от такава цена. Явно нещо не съм разбрал. Ако някой може, моля да ме открехне какво става тука.

   Наистина, Петя трябва повече да внимава при превода и най-добре би било да цитира източниците, за да могат хората сами да си отговорят на въпросите.

 4. Какво може да каже човек за тези търтеи от глобален мащаб, само това, че всичко ще им се върне с лихвите, че и от горе.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s