2 отговора на “Специални части ВМС САЩ (88 снимки)

 1. Добре, добре… Всичко това е много добре, и е много нужно при подготовката на едни добри войници. И все пак, НЕ Е ТОВА, което прави от едни мъже добри войници. Всичко това, което виждаме на снимките, е необходимо, но не е ДОСТАТЪЧНО условие, за да бъдат въпросните, да речем, „морски тюлени“, непобедими в боя. Къде е снимката, на която се вижда как тези „рамбовци“ ги учат да УМИРАТ? Къде са снимани децата зад гърба им, чакащи съдбата си в някое мазе, чийто живот зависи от победата или загубата на тез ми ти „герои“?

  Разберете, че боят не е просто игра на супер подготвени „рамбовци“, „командовци“ и „терминатори“. Не е даже просто екипна работа. За да си добър в боя, трябва… просто трябва да се биеш. А това няма как да се научи на полигона. Това се учи само в боя.

  Ето защо едни сополанковци, с много по-слаба начална подготовка отколкото на тези горили, с по-калпаво оръжие, с което са се запознали само преди месец, а пък преди това само са карали скейтбордовете си по улицата… Рота от такива точно сополанковци могат да подпалят задниците на рота ей-такива, уж прекрасно подготвени и въоръжени „тюлени“, и тям подобни. Което именно и наблюдаваме днес в Новоросия.

  Там, например, в Донбас – на полето, по улиците, из къщите и под мостовете, под истинския вражески огън, се става войник. Изобретателен, находчив, смел, задружен, надежден, верен, безпощаден, саможертвен, но и екипно работещ. И тези качества се придобиват естествено, когато защитаваш родината си – направо в движение.

  И изведнъж откриваме, че някакви си шарена смес от млади сополанковци заедно с дядовците им по на 40-50 години, разкатават мамата на прекрасно подготвените наемници от САЩ, Полша и откъде ли още не. Те, видите ли, не знаят, че са „слабо подготвени“! Просто пердашат врага и толкова. И на тях после им се правят паметници, където младо момче наивно гледа над каменния автомат. Такива са истинските герои.

  А обучението… Да, не е лошо да го има. Нека да се готвят хората. Това винаги помага в боя. Само да не забравят, че това много слабо ще им помогне, когато се изправят срещу хора, защитаващи своите семейства и своята Родина. Само два месеца битка за Родината правят от всеки сополанко „страшен звяр“. Без никаква особена подготовка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s