US конгресмен: При Буш Путин би избягал от Крим с разбит нос

putin5Републиканецът Джон Бейнър, спикер на Конгреса на САЩ, каза, че по време на управлението на Джордж Буш Владимир Путин въобще не би се осмелил да „нахлуе“ в Крим. Както се изрази депутатът, той би получил удар в носа само след 10 секунди. Впрочем, журналистите от CNN припомнят: именно при Буш Путин „нахлу“ по същия начин в Грузия – без каквито и да било последствия.

Спикерът Джон Бейнър също започна да агитира за някои от кандидатите на партията му. Струва си да отбележим, че той, вероятно, трябва да се върне на учебната скамейка и да си преговори уроците по история. Чуйте какво каза той.

Джон Бейнър, спикер на Палатата на представителите на Конгреса на САЩ: Вижте какъв хаос. Та нима някой си мисли, че Путин би нахлул в Крим, ако президент на САЩ беше Джордж Буш? Не! Дори Путин е достатъчно умен и разбира, че Буш само 10 секунди след нахлуването би му разбил носа.

Буш би разбил носа на Путин?! Но тъкмо при Буш Владимир Путин направи същото. Може би по мащаби тогавашните му действия не могат да се сравнят със случващото се днес в Украйна, но той тогава превзе една неголяма територия. И Джорж Буш не направи нищо по въпроса. Едва след случилото се тогава екипът на Буш каза, че те, вероятно, трябва да наложат някакви санкции.

Джеки Кусинич, репортер на The Washington Post: Да, не припомняме ръкопашния бой, защото имаме причина да не го правим: такъв просто нямаше.

Ед ОКиф, репортер на The Washington Post: Той просто търсеше някаква фраза, за да накара хората да му ръкопляскат. Надяваше се, че никой няма да си спомни историята около Грузия и Путин. Смятам, че най-близко до пряката конфронтация те двамата бяха по време на церемонията по откриването и закриването на Олимпийските игри. Тогава те седяха един до друг и разговаряха. Но никой не тръгна да се бие.

Както казваше Роналд Рейгън, фактите са инатливо нещо.

CNN USA

Превод: Петя Паликрушева

В ефир на 28 октомври 2014 г.

Един отговор на “US конгресмен: При Буш Путин би избягал от Крим с разбит нос

  1. Па то и там си има кресльовци и глупаци. Какво като е Конгресът на САЩ, а не е, да речем, НС на РБ? И там някои идиоти от престараване да угодят на „спонсорите“ си, чак са готови да се подр…кат от зор. Много важно, че са станали смешни! То, напоследък, във Фашингтон идиотизмът е на мода. Я какъв малоумен клоун (Псаки) стана говорител на Държ.департамент?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s