НАТО започна учения под носа на Русия

us_navy_seals_640_50В Литва стартираха Международните учения НАТО Железен меч 2014.

Това съобщи пресслужбата на министерството на отбраната на литовската република.

В маневрите ще вземат участие 2.5 хиляди военни от САЩ, Великобритания, Германия, Чехия, Естония, Унгария и Люксембург.

Според министъра на отбраната на Литва Йонас Жукас, ученият подсказват за разширяването на присъствието на Алианса в Източна Европа.

На 20 октомври в Турция стартираха регионални щабни учения на НАТО, в които участва и Украйна.

По-рано военни учения на НАТО имаше в Словакия, по време на които 14 държави усъвършенстваха елементи от противовъздушната отбрана.

2 отговора на “НАТО започна учения под носа на Русия

  1. бе ще става тя една ама да видим кой кого.но въпроса е ЗАЩО???

    • Отговорът е ясен. Защото войната е жизнено необходима на САЩ – точно толкова, колкото и САЩ са необходими на „световния елит“, за осъществяване на неговите планове. Чудя се как Фашингтон „устиска“ толкова време без нова война (студената също се брои, и тя също беше успешна за САЩ). Е, край – не могат повече да търпят! Остро им трябва още една война, поредната. Иначе няма как да се задържат на върха. Та те са цивилизация на паразити и хищници, вечно ограбващи другите, пиещи кръвта им, убиващи ги от време на време… и живеещи изцяло за тяхна сметка. Те не могат по друг начин – не са виновни, просто това е тяхната същност.
      Ресурсите им вече са изчерпани, награбеното взе да свършва, както и търпението на хората по света. Народите започнаха да се съпротивляват, а Русия зае водеща роля в този процес. Назрява заплаха от бедност, вътрешен икономически и социален крах, загуба на господстващи позиции. Ето затова САЩ на всяка цена ще спретнат нова голяма война. И най-добре, на повече от едно място. Но предимно им е нужна война с основния им конкурент, геополитически и цивилизационен антипод и вечен трън в задника – Русия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s