Проф. Кортенска: Асен Генов е леке, дрисльо и маша за политически цели!

Кортенска i3288Словесна битка се разигра тази сутрин от екрана на БТВ между проф. Мирослава Кортенска и Асен Генов.

Асен Генов нападна медиите, че правят война между политиците, на самият той за пореден път не си призна, че е осквернил паметникът пред централата на БСП в София.
Проф. Кортенска се възмути, че лицето Асен Генов е оправдан от сада и определи деянието му като вандалска проява. След разговора в студиото на БТВ, проф. Кортенска сподели, че Генов не е никакъв протестър, а маша за политически цели.
Ето какво каза известната културоложка още :

„Той е подставено лице, леке, а не човек със собствено мнение. Дори не е протестър, защото се страхува от това и не си признава за паметника. Страх го е да има каквото и да е мнение, а само обслужва. Зад кадър се държи смутено, не смее да каже нищо. Видяхме, че всички протестъри са много пресметливи и всъщност показаха, че искат да влязат в правителството, да получават високи заплати. Той пък пресмята да не бъде осъден и затова няма поведение на протестиращ, който иска да бъде чут и да скандализира. Не може да си протестър и да си аутсайдер, нищо да не работиш, да нямаш никаква история и постижения“, заяви Кортенска.

Асен-Генов1Тя добави още: „Той мисли, че съм някаква дърта комунистка и му занесох моята книга, която съм издала през 1990 г. и съм участвала в студентската стачка, в Кръга на истината и съм била истински протестър. Аз съм най-малкото човекът, срещу когото той може да застане. Неговите действия са просто бездарна имитация и примитивна антикомунистическа пропаганда. Това не работи след 25 години и моето поколение, което е разочаровано и убито от прехода, няма да разреши на лекета като него да надуват празни балони.
По повод боядисването на паметника на проф. Далчев от протестъри като Асен Генов и други, поддържани от ДСБ и оправдани от съдия Мирослава Тодорова, искам да кажа само две важни неща. Първото е, че моето поколение, което се надяваше да има промяна преди 25 години, даде енергията си на управлението на десните, в лицето на Иван Костов и бе излъгано. Сега, 25 години след 10 ноември, виждаме какво разруха е държавата ни, как се отдалечаваме от желанието ни да живеем в нормална демократична държава. Затова паметиката, която започва сега около 10 ноември, е фалшива. Чувам някакви чествания под надслов „25 години свободна България!“ Може би по-правилно е да се каже: „25 години и водачите на десните, като Иван Костов, са сред групата „Кой“…

Асен Генов_nЗастанах срещу един днешен протестър, Асен Генов, който иска да използва примитивен антикомунизъм като боядиса паметника пред централата на БСП. Той е част от тези днешни протестъри, които се опитаха да пълнят улиците, използвайки лозунги от преди 25 години, опитаха се да направят повторение на милионния митинг на „Цариградско шосе“. Но да им кажа: това за поколението българи, преживели прехода, е кошмар, дежа вю, което мъчително показва движението ни в кръг, безизходицата. Във вандалството на Генов срещу паметника на проф. Далчев дори няма нещо като реплика, закачка, както беше с телевизионните герои, в инсталацията а Паметника на Съветската армия. Не може толкова евтин антикомунизъм, Генов! Дай малко творчество! Нали затова те оправдаха! За художествени средства! Защо без да боядисаш паметника ни Далчев не ги изявиш?! Има куп въпроси днес! И главният е, че и паметниците ни разделят! Но на кого е нужно това плоско хейтърство в ограбена и бедна България?! И ако това е политическата позиция на Асен Генов, тя е твърде нагла за днешния де!

Отговорността за провала на промяната в България главно я носят десните и затова днес, когато се правят равносметки за прехода, те трябва да поемат тази отговорност. И да спрат да пускат пиратки като Асен Генов, много са старомодни, приличат на дива антикомунистическа пропаганда. Освен това са бездарни и пошли. Имитират и са далеч от всякаква съвременна форма за протест и най-вече се опитват да прикрият 25-годишната разруха на обществото ни. Самият факт, че водим този разговор с протестъра Асен Генов с днешна дата, е доказателство за това. Всички радикализми повече рушат, разделят обществото – това е вече не толкова безопасно! Има някаква внедрена омраза и комплекс, който пищи у този Генов! Ако го погледнем какво друго е създал, изработил или допринесъл, лошо, Генов, лошо! Прекопирано, примитивно, комплексарско. Като керамик да бяхте една стомна за вода направили! А вие се сравнявате с местенето на паметник в Америка?! Такива вувузели, без никаква българска почва и смисъл, сега като дойде дясното управление, какво ще правят? О, пардон! Ще влязат във властта! Тежко ни и горко!

БСП r-1024-768-pametnikКатегорична съм, че нито паметниката около 10 ноември, нито пиратките на протестърите ще бъдат оставени да се героизират с днешна дата. Поколението на прехода няма да го разреши. Ние, които живяхме тези тежки 25 години, не приемаме привнесени отвън демократи, които се правят, че не разбират ситуацията в България, проблемите на днешния ден. И искат да отвлекат вниманието със своите пушилки, протестърски „героизми“. Това са балончета, които се мъчат да се надуят на фона на огромното блато! Тока че Генов и ДСБ да внимават какво правят, защото съдът спи, но обществото не спи!“, завърши проф. Кортенска.

Един отговор на “Проф. Кортенска: Асен Генов е леке, дрисльо и маша за политически цели!

  1. „Асен Генов е леке, дрисльо и маша за политически цели“ – подписвам се с двете си ръце под това! И добавям: „Асен Генов е освен това национален предател и продажен подлец, нищожество и агент на Фашингтон“. Без значение дали е официален агент, осъзнат като такъв, или както повечето кретенясали нему подобни дебили, е агент неосъзнат и неофициален… Важното за него са левчетата, които му хвърлят, за да лиже задници и да предава България. Не знам даже дали това същество е достойно да се нарече „човек“, понеже долнопробната му психическа същност го принизява до най-жалко морално, а даже и интелектуално ниво. От богословска гледна точка е типичен пример на същество, загубило подобието Божие. Иначе казано – на човек, станал карикатура на Бога, а значи, и човешка карикатура. Морален изрод, нещо внушаващо отвращение у нормалния човек. Чедо на греха, духовно болно същество, при това най-вероятно неизлечимо, смъртоносно болно. А ако просто говорим на нормален съвременен български език – той е най-обикновен соросоиден мерзавец. Амин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s