SRF: Горбачов увековечи себе си в историята на Германия

Горбачов-1В Берлин започнаха тържествата по случай 25-та годишнина от падането на стената. Разбира се, те няма как да минат без Михаил Горбачов, който тогава беше президент на СССР. В петък той вече поздрави немците с юбилея и остави отпечатъци от дланите си на специално място на КПП Чекпойнт Чарли, съобщи SRF.

В неделя се навършват 25 години от падането на Берлинската стена. Днес в столицата на Германия започват празнични мероприятия по случай събитието.
Един от кулминационните моменти се случи вчера. Бившият президент на СССР Михаил Горбачов увековечи дланите си на паметна дъска на контролно-пропусквателния пункт Чекпойнт Чарли на улица Фридрихштрасе.

Той произнесе също кратка реч, поздравявайки немците с юбилея.

В ефир на 7 ноември 2014 г.

3 отговора на “SRF: Горбачов увековечи себе си в историята на Германия

  1. Ето какво мислят някои немски журналисти за падането на Берлинската стена, за освобождаването на ГДР и за някои други интересни темички, засягащи не дотам далечното им минало…

    youtu.be/d5Ag59TOX_U?list=PLUiM5_UfSsviJ-01drbhncg_ngR4-Tr9M

    А пък предателят („Белязаният“) да си мълчи и да не се прави на „благодетел“ на немците! Предателите винаги само изпълняват чужди команди и служат на чужди сили. Затова те нямат лични заслуги за каквото и да било. Това, с което биват запомнени в историята е само техният позор.

    И ако светът оцелее още 100-тина години, нещата неизбежно ще си дойдат на мястото. Тогава Белязаният няма да бъде помнен като „освободител“, „демократ“, „демократизатор“, и т.н…, „перестройчик“ ще е мръсна дума, разносилна на „разрушител“. А „Белязаният“ пък (или „Петното“) ще бъде вписан в учебниците по история като ПРЕДАТЕЛ на своята родина.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s