Ден на Славянската писменост и култура, Москва, Червения площад (видео), 2014

КИрил и Методий 9

 

 

 

 

 

 

 

 

Тържествена церемония, посветена на Деня на Славянската писменост и култура на Червения площад в Москва, 24 май 2014 г.

Един отговор на “Ден на Славянската писменост и култура, Москва, Червения площад (видео), 2014

 1. Не бива да се забравя, че делото на светите братя Кирил и Методий далеч не е това, което сме свикнали да си мислим. (Защото така са ни лъгали, подвеждали и заблуждавали.)

  Какви НЕ СА били те?

  – Те не са били изпратени да „просвещават“ някакви си там диваци, защото славяните не са били такива.

  – Те не са били „проводници на византийско влияние“ – не са били политически или културни мисионери, както днес някои изопачават фактите. Били са поканени и даже изискани от славянския княз Ростислав, който сам е поискал от Византия такива специалисти. Византия не е била активната страна.

  – Те не са били накарани да измислят писменост на някакви си там неграмотници, които били бележели нещо си там „с черти и резки“ – всъщност, славяните са имали своя древна писменост. И българите също са имали. Пък и, всички те са ползвали и гръцкия алфавит. Просто светите братя са създали нов набор символи (азбука), който е трябвало да унифицира писмеността, за да позволи на огромен брой население да ползва едни и същи книги. Втората им цел е била азбуката да бъде по-добре пригодена фонетически към славянския език. (Понеже Кирил е бил освен философ, също така и езиковед.)

  И така, азбуката не е била цел, тя е била само СРЕДСТВО за постигането на целта им.

  Но каква е била всъщност ИСТИНСКАТА ЦЕЛ, с която са били изпратени при славяните св.Кирил и Методий?

  Те са били изпратени при славяните, за да им донесат ЕВАНГЕЛИЕТО. Това означава:

  – Да обяснят християнската вяра и да покръстят в нея езическия народ, който пожелае да се кръсти.

  – Да преведат богослужебните християнски книги на славянски език.

  – Да подготвят учители, които след тях да продължат да преписват християнските книги и да ги разпространяват.

  – Методий е трябвало да организира духовния живот на новопокръстените християни.

  Следователно, ИСТИНСКАТА МИСИЯ на светите братя е била ХРИСТИЯНСКО МИСИОНЕРСТВО – разпространението на истината за Бога, за Сина Божий – Иисус Христос и за Неговото свято Евангелие. (Тоест, „благовестието“ – радостната, благата вест, че Бог е намерил начин да спаси хората от смъртта. Синът Божий, Иисус Христос е умрял с човешкото си тяло и е възкръснал, като така е създал технологията, с която отсега нататък всеки ще може да се спаси от смъртта и да придобие вечен живот; затова и Христос се нарича „Спасител“.)

  Тяхната мисия е била да направят славяните ХРИСТИЯНСКИ НАРОД.

  Не случайно на снимката, между двамата стърчи именно КРЪСТ, а не са изобразени просто като двама строги чичковци с тефтери в ръцете. Те слабо са се интересували от светски романи или от художествена литература и едва ли особено са държали даже на историческите трудове.

  Това трябва да се знае и да се цени! Днес войнстващият агресивен атеизъм се опитва да принизи тяхното дело, да го смачка, да го изкриви, да го осакати. Точно както се опитва и самият Христос да Го представи като един „мъдър учител“, един от многото подобни – като някой си втори Конфуций. Христос уж бил учел хората да „бъдат добри“. О, не – Той е правил и това, разбира се; но главното е било много ПОВЕЧЕ от това.

  Също и светите братя са имали много по-важна мисия от тази, която днес ни се втълпява. Затова днес Европа потъва в разврат и грях, ценностите се губят, цялото общество се извращава… Защото загубата на традиционните християнски ценности постепенно се превръща в загуба изобщо на всякакъв морал, което пък буквално води до измиране на населението. Кой има полза от това? Сетете се сами…

  Това са хората, които ви лъжат, че Бог бил мит и измислица на примитивни диваци, използвана от малцина негодници, за да експлоатират масата глупаци. А пък Божиите заповеди били ненужни съчинения на някакъв си там израилтянски моралист. Християнството било лъжа и вредна овчедушна измислица. А това, което ни е нужно всъщност, било тотална „свобода“ – мултикултурализъм, липса на критерии за истина и ценности, примитивен материализъм – накратко, секс, разврат, насилие, пари и лапане – иначе казано, долу християнството, да живее материалистичният хедонизъм! Всички сте свидетели докъде докара това Европа.

  Този процес го започнаха, уви, комунистите, защото не се усетиха, че в идеологията им съвсем съзнателно и злонамерено е вкаран вреден, паразитен „плъгин“ – атеистичният материализъм. (Защо и от кого – сетете се, ако ви стиска…) Днес злодеите от „световния елит“ се опитват да довършат започнатото, чрез ръцете на слугите си неолиберасти и глобалисти.

  Днес пак глобалистичният „световен елит“ е този, който се опитва да ви запуши очите и ушите, за да гледате, но да не виждате, да слушате, но да не чувате. И да не разбирате КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРАЗНУВАТЕ, когато почитате „Кирил и Методий“ (без „св.св.“). За да си нямате и хабер в какво се състои ВСЪЩНОСТ ценността и важността, величието на тяхното дело. И по този начин да го обезвредят. Което се опитват да постигнат, вече дванадесети век подред.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s