Джон Маккейн: Обама трябва да бъде съден за безсмислената смърт на украинци

Маккейн Майда партия Свобода 85Републиканецът Джон Маккейн, известен с яростната си подкрепа към новата украинска власт, каза, че президентът на САЩ Барак Обама трябва да понесе отговорността си за „безсмислената гибел на невинни украинци“. Според сенатора, „историята ще съди“ американския лидер, защото Вашингтон не даде оръжие на Киев. По-рано стана ясно за визитата на командира на батальон „Донбас“ Семьон Семьонченко в Конгреса на САЩ, където, според думите му, ще се обсъжда въпроса за предоставяне на военна помощ на Украйна.

Американският сенатор, представител на републиканската партия Джон Маккейн, разкритикува президента Барак Обама за това, че Вашингтон не снабдява Украйна с оръжие, съобщиха днес украинските средства за масова информация.

Маккейн Кличко 02„Историята ще съди този президент не само като неудачен лидер, но и като човек, който е отговорен за безсмислената гибел на невинни украинци“, – заяви американският политик.

Маккейн е един от ястребите в американската политика, автор на многобройни призиви към Барак Обама за силова разправа с Русия по повод украинската криза.

Струва си да припомним, че по време на неотдавна провелите се избори американският сенат вече е с преобладаващо присъствие на републиканци. Според експерти, новият състав на сената ще оказва натиск върху Белия дом, за да въоръжи той Украйна.

Припомняме, че през декември миналата година Джон Маккейн пристигна в Киев и говори пред протестиращите на Майдана.
Маккейн 3 народа 0Припомняме, че Джон Маккейн дни преди падането на кабинета Орешарски посети и България, след което посещение ДПС оттегли подкрепата си за предишните управляващи и бяха насрочени предсрочни парламентарни избори.

В статус на Семьон Семонченко в социалната мрежа Фейсбук четем: „Победата на републиканците на изборите за конгрес на САЩ има стратегическо значение за нашата страна. Именно републиканците отдавна лобират за военна подкрепа на Украйна“, – пише той.
„Тези дни има вероятност сенатът на САЩ отново да повдигне въпроса за предоставяне оръжие на Украйна. За нас това е реален шанс да получим помощ, подкрепа от нашия стратегически съюзник“, – завършва командирът на батальона.

Маккейн Кличко 05Маккейн Кличко038

Един отговор на “Джон Маккейн: Обама трябва да бъде съден за безсмислената смърт на украинци

  1. Този дядко Макакейн е един психически болен, неадекватен антируски истерик. Но той само се прави на идиот. Всъщност той знае прекрасно, че целта на киевската хунта не е (и никога не е била) да победи, а да воюва до безкрай. Тя има и някои други цели, да не ги подлагам сега на анализ… Но нито една от тях не е тази, да победи бързо опълченците от Новоросия. Освен това, стратегическата цел на Фашингтон е да депопулира региона, като намали броя на т.нар. „украинци“ с МИЛИОНИ. Затова в случая, Макакейн просто най-нагло лицемери.

    В момента О’банана е отписан. Тези, които го издигнаха явно решиха, че си е изиграл ролята добре и е време да подготвят почвата за замяната му – с друг, много по-отровен, по-агресивен и по-страшен индивид. Затова са всички тези оплювки на Макакейн. Той добре си играе поръчаната роля. Както впрочем и О’Банана, и всички останали от щатския политически театър.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s