Зов за помощ! „Има дни, в които ям само хляб и шума“

Старец 9554В редакцията пристигна писмо от пазарджишко село. В него отчаян самотен мъж търси подкрепа. Публикуваме пълния текст на писмото.

Уважаема Редакция,

чрез Вас искам да се обърна с молба за помощ. Живея в с. Елшица, Пазарджишко. На 62 години съм. Бях пенсионер по болест, но решението на ТЕЛК изтече и сега чакам новото решение. Процедурата е бавна и тромава, а пенсия по болест не получавам от два месеца. Последната получих на 5 септември.  Близките ми починаха, живея сам, нямам собствено семейство.

Имам два пътя – единият е да прося милостиня, а другият – самоубийство. Да се отърва от ада, от бездушието. Как да живея, и то болен, без една стотинка? Има дни, когато се храня с хляб и шума от дърветата. Две жени ми помогнаха малко, но никой друг не се отзова. Работил съм на държавата 23 години, 20 пъти бях кръводарител безвъзмездно, 10 дни работих доброволно и без заплащане в Стражица след земетресението през 1986 г. А сега държавата ме убива бавно и мъчително.

Сега моля за помощ за биологичното си оцеляване. Чудовищна жестокост и невиждано бездушие имат българските институции към бедните, болните, майките, децата. Моля добри хора да ми помогнат, защото нищо друго не ми остава, освен да сложа край на мъките си. Прилагам медицински документи, епикризи и писмо от ТП на НОИ- Пазарджик, от което е видно до кога и каква пенсия съм получавал.

Моля, който може да ми помогне, да ми пише на адрес с.Елшица п.к. 4538, обл. Пазарджик, Стоян Пенков Рабаджийски. Тел. 0884 670 713

5 отговора на “Зов за помощ! „Има дни, в които ям само хляб и шума“

 1. Съвсем нормално! При колониалното управление на България, когато над всички българи се прилага „мек“ геноцид, това е нещо съвсем естествено. Вече е станало норма.

  Идеологията на социал-дарвинистите ги оправдава тези неща. Боко Тиквочът, да речем, смята пенсионерите и болните за паразити, а на безработните им препоръчва да станат чобани. Миналото правителство на ГРОБ ограби здравната каса, за да може това, новото, да вземе жесток заем, па да я напълни наново. (Че пак да има за крадене.)

  А заемът ще го плащате ВИЕ, какво си мислите? Не Тиквоча, и не Цецо, и не Плевнята ще го плащат, и не Цецка и Мецка, и не някоя калинка, а в края на краищата, не и държавният департамент на САЩ, който им дърпа конците на всички тях! А ВИЕ ще го плащате!

  Барабар с откраднатите пари на КТБ, защото парите не идват от въздуха и не се „изпаряват“ – като „изчезнат“ едни пари, то други трябва да дойдат отнякъде, на тяхното място. И тези, вторите, дето ще дойдат, по разни косвени начини, така или иначе, ще дойдат пак от вашия джоб. А хората като Стоян ще стават все повече. Утре и вие може да сте един от тях.

 2. с.Елшица п.к. 4538 обл. Пазарджик Стоян Пенков Рабаджийски

  ТОЙ СИ ПИШЕ ЧОВЕКА

 3. КЪДЕ ГО Е ПРАТИЛ ПИСМОТО ВИЕ НЯМАТЕ АДРЕС САМО ТЕЛЕФОН ТОВА МИРИШЕ НА ИЗМАМА ЩЕ СИГНАЛИЗИРАМ КЪДЕТО ТРЯБВА

  • Ами свържи се с човека да провериш! Нали имаш адрес, провери го! Ама, ако излезе, че е вярно, ще му дадеш ли някой лев, щом си толкова „съвестен“?…

 4. Моля, който може да помогне, да пише на адрес с.Елшица п.к. 4538, обл. Пазарджик, Стоян Пенков Рабаджийски. Тел. 0884 670 713

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s