Der Spiegel: Германец си направи бункер и го натъпка с оръжие, страхува се от Русия

Fallout shelter bunkerПолицията на Бавария откри бункер, в който 59-годишен електротехник складира нелегално оръжие, взривни вещества и храна. Както съобщава Der Spiegel, мъжът сам е построил бункера, за да се крие в него при ядрена война с Русия.

След няколко дена обиск, полицията на Бавария откри в частния бункер в град Келхайм огромно количество оръжие, пише Der Spiegel. Както се съобщава, 59-годишният електротехник сам е построил подземното помещение, което натъпкал с повече от 140 броя оръжие, а и с материали за взривна дейност.

Мъжът е арестуван след намеса на Съда в Регенсбург, защото откритото оръжие е незаконно. „По време на разследването стана ясно, че случаят няма връзка с екстремизма“, – цитира изданието представител на полицията.

Бункер 2Der Spiegel съобщава също, че са били иззети 2 автомата, 80 пушки, 60 пистолета, 20 000 патрона, 20 килограма барут и 20 килограма други взривни вещества.

Според изявленията на мъжа, продължава изданието, той е искал да защити себе си и семейството си в бункера, който би издържал ядрен взрив, опасявайки се от нападение от Русия.

В бункера са намерени и големи количества храна. Помещението е оборудвано със системи за снабдяване с вода и въздух. „Помещението се оказало твърде стабилно и се наложило следователите да използват тежка техника. С помощта на строителен перфоратор са взривени стените и тавана“, – цитира изявлението на полицията изданието.

В статията се отбелязва също, че мъжът не е регистриран като човек с психическо разстройство.

Представител на полицията твърди, че пред следователите стоят множество въпроси. Например, не е ясно, дали мъжът е започнал строителството на бункера по време на студената война или днес. По повод размерите на бункера следствието не съобщава точни данни: помещението има сложна и объркваща конструкция и размерите ще се изясняват тепърва.

Семейството, което мъжът искал да защити от нападение на руснаците и до днес живее в собствена къща, но е в конфликт със задържания.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s