Българите в Украйна са против Новорусия

kisse_pressИз официалния сайт на Народния депутат от Украйна Антон Киссе

„На 25-26 август в рамките на посещението си в столицата на България София народният депутат от Украйна и президент на „Асоциацията на българите в Украйна“ Антон Киссе проведе важни срещи с вице-президента на България Маргарита Попова и министър-председателя от Служебното правителство Близнашки, както и с министъра на външните работи Даниел Митов“, откриваме в официалния сайт на народния депутат на Украйна.

„По време на срещата се обсъдиха въпроси за тежката ситуация в Украйна и състоянието на българската диаспора в страната. Висшето държавна ръководство на България подчерта, че те следят развитието на събитията с надеждата, че в най-скоро време ситуацията в Украйна ще се нормализира.

kisse-popova-1024x768ЕС и България очакват от украинската власт политическо желание за реформи. По време на срещата бе отбелязано, че България е готова да окаже необходимата експертна помощ. България вече има опит, получен в хода на евроинтеграцията, който би бил полезен за Украйна, заяви висшето ръководство на страната“, продължава описанието на посещението си в България народният депутат на Украйна от български произход Антон Киссе.

„На свой ред Антон Киссе подчерта, че независимо от смяната на политическите сили в България, българската диаспора в Украйна винаги е чувствала твърдата морална подкрепа от страна на българската държава. Доказателства за подкрепата са постоянните връзки с Министерски съвет и Президента на България. Народният представител от български произход разказа за живота и дейността на най-многобройната българска диаспора в света. Освен това, Антон Киссе изрази дълбокото си безпокойство във връзка с разпространението на непотвърдената информация за участието на представители на българската диаспора в Украйна в сепаратисткото движение в Новорусия.

kisse-v-bolgarii-1024x768„Българите в Украйна винаги са били достойни граждани на нашата държава и тяхната позиция е следната: те са за териториалната цялост и суверенитет на Украйна“, – отбеляза народният представител от български произход.

Източник: Официален сайт на Народният депутат от Украйна Антон Киссе

kisse-v-bolgarii2-1024x768

4 отговора на “Българите в Украйна са против Новорусия

  1. Като му гледам боята, този е толкова българин, колкото аз съм китаец… Гъзомийник. Как не я е гнус Маргарита Попова да общува с него? Тя май е единственият що-годе нормален човек в президентството, и ето, че сега трябва да учи българската диаспора как да върви към гейропата, щото там са, видите ли, гейропейските ценности… Гадна работа.

    • Митев,Митееев,не боята външна е важна моето момче комунистче,важна е вътрешната боя-а ти отвътре си червен кат гнил домат-тъмно червен.
      Не забравяй лустрацията в Украйна-безплатен превоз с боклуджииски контеинер до бунището на Историята-а ти вътре ще се търкаляш като Пулев на хамбургски тепих! Казах!

  2. Че какво друго може да каже украински депутат? В Украйна няма пробългарска партия (нещо като тамошно ДПС) и г-н Киссе отстоява украински партийни интереси, а не български!

  3. И КЪВ Е ТОЗИ БЪЛГАРИН? – ЦИГАНИН. НА МАЙКА МУ ПУТКАТА ЩОМ СЕ СНИМА С ТЕЗИ ИЗРОДИ!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s