Даниел Митов размаха заплашително пръст към Русия, Белорусия, Казахстан и Армения

Даниел Митов_9040Евразийският съюз е под въпрос, ако в него не влезе Украйна, затова Москва се опитва да оказва политически натиск върху Киев, заяви министърът на външните работи на България Даниел Митов на 1 декември по време на конференцията „Украйна между Русия и ЕС“, организирана от Фондация „Конрад Аденауер“.

„Независимо от разширяването на взаимодействието между Украйна и ЕС, страната както преди има изключително важно значение за Русия като източник на икономически, демографски и геополитически ресурси. Създаването на Евразийския съюз без Украйна поставя под въпрос неговата функционалност и легитимност. За да предотврати такова развитие на събитията, Москва е готова да използва най-различни средства и инструменти за влияние, в това число в сферата на икономиката и енергетиката, за да оказва геополитически натиск върху Украйна“, – каза Даниел Митов.

Той отбеляза, че „ситуацията в Украйна има, освен икономическа, и ярко политическа окраска за ЕС, повдигайки въпроса за необходимостта да се преразгледа диалога между ЕС и Русия“. „Единната и стабилна Европа трябва да се изгражда върху морални и ценностни принципи. Грешка е да се предполага, че проблемите, които днес са пред Украйна, имат частен и локален характер. Стремежът към свобода и суверенитет е еднакъв за всички страни. Стремежът към достоен живот, към право на избор е наш общочовешки общ знаменател“, – заяви той.

„Украйна има ключово значение за реализация на политиката на Източното партньорство. Самата Украйна демонстрира желание за политическо асоцииране и икономическа интеграция с ЕС. Волята за провеждане на проевропейска политика е свързана с провеждането на комплекси реформи, сега е ред на украинските държавни дейци да удовлетворят тези очаквания чрез конкретни резултати“.

11 отговора на “Даниел Митов размаха заплашително пръст към Русия, Белорусия, Казахстан и Армения

  1. Честния българин може само да се гордее с момчета като Митов.Не му е лесно (като сигурно е някое партизанско внуче) да превъзмогне произхода си ида се обяви твърдо и ясно за българските интереси а не се подмазва като нашите петоколонници-руски булонки на уж „освободителката ни Русия“! Казах !

  2. Поредния анонимен палячо както винаги се изказва неподготвен и се прави на велик

  3. Дебил Митов е поредният щатски гъзомийник – марионетка, която подскача на конците на Фашингтон. Тази политическа парцалива кукла няма собствен мозък, свои мисли, мнения и т.н. Следователно изобщо няма никакво значение какво там кряска от сцената на политическия театър. Ние вече знаем каква е позицията на Фашингтон. Нямаме нужда още и от театралните интерпретации на поредната ни политическа фъшкия.

  4. Прав е Министър Митов с Руските агресори само така. Бой По главите
    По смело Митов вземи пример от Шаламанов.

  5. Този, човечец, не може да бъде министър, не и с тези, неадекватни изказвания.Това НЕЩО живее в собствен свят. Украйна е толкова пречка за Евразииския съюз, колкото България успешно, върви към своята евроинтеграция!

  6. Тоя е една измислена от някъде си идиотска мижитурка. Срам и позор за България! Проклети да са всички тия педали! Наближава времето когато ще платите за всичките си гнусотии! Мамка ви мръсна!

  7. Тоя незнаен митов ли е какъв е – тоя пръст където го размахва, нали знае къде има моралното право да си го завре!!! Аман вече от такива мизерни политици и министри, освен че са жалки и се излагат – излагат и България пред целия свят!!! Не ни стига че заради партия ГРОБ имаме президент-педе…с, ами и тоя мухльо изпълзя от някъде си… Не че другите партии стават за нещо де – народа отдавна ги е проклел, дано им се сбъднат всички пожелания и да им се връща всичко тъпкано 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s