Литва полудя – претърсва руски училища, „спецслужбите на Москва вербували деца“

Литва 381Литовските медии днес, 3 декември, съобщават за обиски и изземване на документи и техника от две руски училища във Вилнюс.

Обиските на училищата са свързани с досъдебно производство, което започна след скандала около рускоговорящи деца, които уж били вкарвани във военизирани лагери, където спецслужбите на Русия уж ги обучавали във военно дело и ги превръщали в диверсанти. Досъдебното производство се контролира от Главната прокуратура на Литва. В руските училища литовските власти се опитват да изяснят, според твърденията на литовските медии, „каква е схемата за вербуване на деца от агресора Русия“.

Както по-рано днес бе съобщено от чуждестранните медии, руските училища в Литва ще бъдат подложени на сериозни проверки, а ръководството на някои столични руски училища ще бъде уволнено. Повод за това станаха серии от статии в литовските медии, че посолството на Русия в Литва през училищата за рускоговорящите там ежегодно набира младежи, които изпраща в различни културни и спорни лагери в Русия. Изданията, позовавайки се на собствени неназовани източници, твърдят, че тези лагери не са спортни или културни, а военни, и в тях граждани на Литва в буквалния смисъл биват обучавани във военно дело, „промиват им мозъците“ с идеология и пропаганда, а в Литва младежите се връщат вече нелоялни към страната си и готови за извършват диверсии и терористични акции.

5 отговора на “Литва полудя – претърсва руски училища, „спецслужбите на Москва вербували деца“

 1. Да не си мислите, че Фашингтон е планирал удар срещу Русия само от една страна – тоест, от територията на Укралайна? Естествено е да е подготвил по-широк фронт за нападение.

  Двадесет години е възпитаван и отглеждан неонацизъм, в най-различните му специфични форми – както в Укралайна, така и в прибалтийските страни. Сега явно е дошло вече времето да се берат плодовете. И те се берат както в Укралайна (ама и щедра реколта даде щатската пропаганда там!), така и в Прибалтика.

  Нормално си е. И тук не става въпрос за „психотронно оръжие“. Според свидетели, въпросното оръжие действа бързо, но и ефектът му бързо отминава. Тук става въпрос за грижливо пропагандиран и насаждан мироглед, за планомерно възпитание на поне две поколения в определени ценности.

  За това са използвани медии и лична агитация. Стотици НПО-та са били вкарани в играта, хиляди агенти и лобисти в държавните органи, предимно в културата, образованието и медиите. Стотици милиони долари са били напечатани и раздадени на грантоядите, за да станат те безпринципни предатели, а по-късно и убедени пропагандатори на нацизма.

  Децата са обучавани в училищата… Отдавна, още преди години бях гледал в интернет статия със снимки на „ветерани от СС“, които носят сс-овски униформи и показват в някакво прибалтийско училище на децата немски картечници и друго оръжие, и им разказват за подвизите на тез ми ти „герои“…

  Откога върви този процес! А в Русия петата колона беше толкова силна, че властта там не правеше нищо, за да противодейства, или поне да призовава хората към здрав разум. Напротив, политиката на петата колона в Кремъл и в правителството на РФ беше да се затварят очите пред тези неща. И ето – дойде време за война. Който грижливо я е отгледал, сега ще я пласира на този, дето е спал.

  • Да бе, подкокоросаха цял куп страни и ги направиха нацистки… Големи са майстори ша са туй „руските шпиони“.

 2. Наистина става смешно. Това значи, че върху съзнанието, както на украинците, така и на литовците се влияе чрез психотронно оръжие. Не може да бъде иначе според мен. Такива идиотски стъпки нормален мозък не може да предприеме.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s