Euronews/Ходорковский: Не вярвам, че Путин се е отказал от „Южен поток“

Ходорковски hodorЕкс-шефът на „ЮКОС“ Михаил Ходорковский смята, че решението на Русия да се откаже от газопровода „Южен поток“ не е окончателно, защото алтернативните варианти „не издържат на никаква критика“. Еврокомисията също има намерение да продължи преговорите по този въпрос, макар Путин вече официално да обяви за спирането на проекта, предаде Euronews.

Независимо от решението на Русия да прекрати строителството на газопровода „Южен поток“ в България, Еврокомисията има намерение да продължи преговорите. Комисарят от България подчерта, че подобни енергийни обекти трябва да се изграждат според законодателството на ЕС, което защитава потребителите и гражданите от високия ръст на цените.

Кристалина Георгиева, комисар на ЕС по бюджета: Решението за „Южен поток’ потвърди, че ние не трябва да зависим от един източник на газ. Диверсификацията на източниците на енергия за Европа е много важна.

Новината за отказа на Русия от новия газопровод  беше възприета с недоверие от Михаил Ходорковский. Екс-шефът на нефтения гигант „Юкос“ и бивш затворник беше в Брюксел по покана на  Европарламента.

Михаил Ходорковски, руски бизнесмен: От сутринта слушам новини по въпроса. Мисля, че решението не е окончателно. Защото алтернативното решение от икономическа гледна точка не издържа на никаква критика.

Спирането на проекта бе обявено в понеделник от Владимир Путин по време на посещението му в Турция. Според думите му, София не е дала разрешение за строителство под натиска на Брюксел. България изрази удивление, че Русия прилага едностранно решение, без да използва дипломатическите канали.

В ефир на 2 декември 2014 г.

Един отговор на “Euronews/Ходорковский: Не вярвам, че Путин се е отказал от „Южен поток“

  1. Тази бандитска фекалия Хуйдорковски е гласен от Фашингтон – познайте за какво?!… Само да не припаднете от смях!… За наследник на Путин – за президент на Русия, след като Путин бъде свален с преврат!….

    Да се чуди човек – да се смее ли, да плаче ли, да повръща ли?… То фашингтонският идиотизъм е хем отвратителен, хем страшен, хем и смешен… И те това най-сериозно го казват, и вече милиони долари са пръснали, за да го промотират този кретен, бандит и национален предател!…

    Но какво пък, то ние и от това сме по-зле. Едва ли има нещо по-гротескно, смешно и предателско от съществото Плювналиев, дето го играе в момента „президент на България“. Щом така жестоко фашингтонците са се изгаврили с нас, защо да не се поизгаврят малко и с руснаците?…

    Естествено, че през устата на Хуйдорковски говори не самият той, а някоя зловеща икономическа вещица, като Кудрин, да речем. Хуйдорковски е просто един крадлив бандит. Не, не е съвсем неграмотен. Но не е и брилиантен икономист, или някакъв си там политически анализатор. Мнооооого далеч е от класата на Путин, на светлинни години от нея. Затова просто дрънка, каквото е чул от други щатски марионетки. (Слушал бил „новини по въпроса“…)

    А пък между другото, на Сталинка „тезата“ й е такава: да речем, донасят ти чиния с някакво прекрасно ястие, а тя се изплюва в него и после, естествено, ти отказваш да го ядеш… А тя ти казва: виждаш ли сега, колко е важно да имаш възможност да избираш? На ти сега една копаня с рожкови, па да ти е сладко! (Аз ще избирам вместо тебе, щото ти си идиот.)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s