Протести и в Ню Йорк

p_51688331След като бе решено да се свалят обвиненията срещу белия полицай, който уби чернокож мъж, започнаха протести и в Ню Йорк, съобщи The New York Times.

На 17 юли в Стейтън Айлънд, район в Ню Йорк, 29-годишният офицер от полицията Даниел Панталео се опита да арестува Ерик Гарнер, 43-годишен баща на шест деца за незаконна продажба на цигари, но го уби.

По улиците на мегаполиса, от Копмкинсвил до Таймс скуеър много хора излязоха да изразят възмущението си. Протестиращите скандираха последните думи на Гарнър преди смъртта му: „Не мога да дишам!“

p_51688333Стотици демонстранти излязоха по улиците на ню-йоркския Манхатън. В сградата на Централна гара няколко десетки човека легнаха на пода, изобразявайки мъртъвци. Протестни акции имаше също и във Вашингтон, както и в други градове.

В същото време полицията в Ню Йорк съобщи, че са арестувани сравнително малко нарушители на реда. Това е, както се отбелязва, в тотален контраст с безредиците, които се случиха във Фергюсън, щата Мисури, където белият офицер Дарен Уилсън, който застреля чернокож младеж, също не бе арестуван.

Министерството на правосъдието на САЩ по-рано заяви, че взема под контрол делото около смъртта на Гарнър и ще проведе собствено разследване.

p_51688433p_51688434p_51688435p_51688436p_51688488p_51688489p_51688493p_51688495p_51688496p_51688497p_51688501p_51688508p_51688509p_51688510p_51688511p_51688511 p_51688512p_51688513p_51688514p_51688515p_51688516p_51688539p_51688540p_51688541p_51688547p_51688548p_51688549p_51688550p_51688551p_51688552p_51688553p_51688554

5 отговора на “Протести и в Ню Йорк

  • Ей го дей! – не било трудно да си признаете, значи – кои сте, какво и кой ви дразни, по какъв повод ви дразни и какво правите после… Цяла изповед само в едно изречение! И хем доброволно дадена, без бой.
   Браво! Добри тролчета, добри. Ей го – на ви едно левче, купете си бонбонки, на бати сладурчетата. Ама да не го изхарчите цялото наведнъж, ей!

 1. Властта в САЩ е тиранична и диктаторска, нямаща реално нищо общо с никаква демокрация. Всички фашингтонски дрънканици за някакви си там „права на човека“, за свобода и демокрация, са само блъф и прах в очите. Всъщност те са построили една жестока антихуманна империя, една лицемерна полицейска държава, която мачка хората и ги експлоатира, и ги привръща в животни. Които, ако не се подчиняват, ето – вече ги бият и ги убиват направо на място, без да се боят от съд или от народния гняв. И тези подли лицемери се опитват да учат целия свят как трябвало да живеят и какви ценности да спазват и какви били „правата на човека“!… Каква безгранична и безумна наглост!

  Но…
  Тук има и нещо друго, нещо под повърхността. Не забравяйте, че САЩ е страната на лицемерието, подлостта и конспирацията. И колкото по-нагоре във властта поглеждате, толкова по-силен става този принцип. Чета щатската преса и започвам да си мисля, че тук нещо не е чисто. Някои се напъват да изкарат случилото се като расов проблем. Но това не е вярно. Проблемът не е расово обусловен, а е социален. В САЩ тиранията и полицейското насилие са всъщност не само спрямо черните, а изобщо спрямо всички. Жената на удушения човек твърди, че според нея ченгетата са убили мъжа й не защото е черен, а просто ей така – защото е бил силен, и за да си избият комплексите.

  Но аз си мисля, че освен всичко това, тук има и някаква „държавна поръчка“. Всичко, което се случва е някак си много изкуствено, много странно, много „издърпано за косата“. Направо изпитвам „де жа вю“, все едно че виждам миналогодишните „красиви и интелигентни“ протестъри да се пънат по софийските улици. Като че ли и преди 1-2 години нямаше десетки такива случаи в САЩ, които се премълчаваха и замитаха. А сега изведнъж бясно се раздухват, и медиите не спират да наливат масло в огъня.

  Тези последните събития в САЩ твърде силно ми напомнят за „цветните революции“, които избухват в много места по света. Абсолютно навсякъде те са изкуствено провокирани, дето се вика, от едното нищо – по някакъв измислен или не чак толкова важен повод. Аха, да – „на народа най-после му било писнало“, било имало някаква си там „последна капка“, и т.н. – дежурните идиотски обяснения. Накратко, виждаме явна поръчка и изкуствен, изсмукан от пръстите формален повод. Безредиците и протестите са поръчково предизвикани, подгрявани са с пари, насърчавани и насъсквани са отвън, подпомагани са от конспиратори и от предатели. В крайна сметка те целят хаос и дълбоки обществени сътресения в „разбунтувалата се страна“. И всички те са организирани и провеждани, естествено, от САЩ.

  Ясно е защо Фашингтон предизвиква изкуствени „цветни революции“ по света. Те са неговото оръжие за скрита интервенция, чрез което сваля неугодни режими и съсипва непокорни страни. Но защо биха предизвикали такова нещо в „своята си“ стана, точно под носа си?

  Напоследък в САЩ „гвардията“ провежда интензивни тренировки по въвеждане на всеобщо военно положение – с комендантски час, с блокиране на Конституцията, с масови арести и даже с предвидено затваряне на стотици хиляди „лоши граждани“ в концентрационни лагери… Лагерите, впрочем, вече са построени и даже са активирани, но все още са празни. Стоят и чакат…

  Напоследък Обама пусна огромно количество нелегални имигранти от Латинска Америка, повечето от тях бедни, криминално проявени и антисоциални елементи. И даже се опитва да им даде амнистия, барабар с гражданство. Това го направи по съвсем изкуствен и бих казал, престъпен начин – като просто блокира, на места напълно свали, иначе драконовския контрол по южната граница на САЩ. Някои го обвиняват, че с това цели да напълни страната с хора, които биха гласували отново за него. Глупости – той е също марионетка и изпълнява команди. Той не е никакъв самостоятелен политик със своя игра. Защо тогава вкара в САЩ стотици хиляди бандити и нестабилни елементи? Та те са бедни и агресивни хора, силно зависими и за дребни пари са готови почти на всичко…

  Защо в момента в САЩ се води пропагандна война за отнемане на конституционното право на гражданите свободно да притежават и да носят оръжие? Започнаха полека-лека, в нарушение на закона, да го забраняват – засега само на местно ниво… Или да ограничават носенето му, но на все повече места… Или, патроните – продават се за все по-малко видове оръжие… Или, пълнителите – да са все по-малки, а дулата пък – да са все по-къси… Защо? За да се пребори държавата с уличните банди ли? Та те плюят на закона и винаги си намират всичко, каквото им трябва. Така се отнема оръжието единствено от законопослушните граждани. Но защо?

  Защо все повече се развихрят истерии около разни нови болести и епидемии?

  Защо в САЩ има построен вече цял изкуствен (празен) град, в който се тренират военни (!) за потушаване на народни бунтове? Защо все по-често военни части се наблюдават да провеждат учения в градски райони или близки до градските?

  Създава се впечатление, че някой иска чрез няколко провокации (активни мероприятия) изкуствено да предизвика бунтове сред населението на САЩ, с които после „успешно да се справи“ (много ясно, щом е добре подготвен – пък и самите бунтове ги е организирал по сценарий), само че после, въведеното вече военно положение никога няма да бъде отменено. И САЩ ще премине в режим на ръчно управление – на откровена фашистка диктатура.

  Може би си измислям. Може би няма никакви такива планове… Кой знае. Вие сами си преценете. Бъдещето ще покаже.

  • Скоро ще гледаме по новините същите кадри но от Москва-ще свалят Путин.

   • Мечтай си, трол дрислив… Като се събудиш, провери си пръстите, да не би да са напъхани в контакта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s