Светът, в който управляват жените

0_93ee5_b5863cc4_XXXLБорбата за мястото на жените в управлението набира сили отново. Ако през XX век жените искаха правото да се образоват и да избират, то сега става въпрос за мястото на прекрасния пол в политиката и за победата на матриархата.

Светът на жените

С увеличаване ролята на жената във властта, особено на Запад, все по-често се повдига въпроса: не са ли твърде много мъжете, които са се набутали в политиката?

8_martaМиналата година в чест на Международния женски ден бившият прессекретар на Белия дом и политически аналитик Ди Ди Майерс каза, че ако във властта имаше повече жени, световните конфликти щяха да приключат с мир. Първо, защото жените са много по-малко склонни към агресия и предпочитат да търсят и правят компромиси, второ, защото ефективността на жената като мениджър отдавна е доказана, дори с това много хора да не са съгласни.

Изследванията показват, че жените управляват по друг начин, различен от този на мъжете. Министърът на вътрешните работи на САЩ Джанет Наполитано твърди, че прекрасният пол е по-настроен към сътрудничество и мирно регулиране на проблемите. Потенциалният успех на матриархата във властта може да бъде обусловен и от това, че жените често са по-хитри и изобретателни от мъжете, защото в свят, в който властва силата и мъжа, те не могат да победят по друг начин. Според аналитика Марк Ланге, женското поведение в политиката е по-перспективно от мъжкото. А бившият президент на Ирландия Мери Робинсън обещава, че в „женския свят“ ще има много по-малко войни и повече възможности за правилно възпитание на децата.

8march3Замразените яйцеклетки

Всички потребности на човечеството са ориентирани около потребностите на доминиращия пол. Да се опитаме хипотетично да си представим какво би се случило, ако начело на човешкото общество застанат жените. Журналистът от Independent Катрин Таусънд твърди, че жените биха могли да водят по-свободен живот, ако не се страхуваха, че ще опетнят името си. В света на жените, според нея, за репутацията си ще се страхуват мъжете.

20020847-1Но дори ако не допускаме, че ще се сбъдне „утопията на феминистките“, традиционното семейство ще бъде прекроено при всички положения. Жените ще виждат все по-често „бащи-домакини“.

Според прогнозата на учените, при матриархата, който по всяка вероятност ще победи в третото хилядолетие, ще има замразени яйцеклетки, което ще помогне за увеличаването на фертилната възраст на жената. Така, на 45 години, когато жената вече е стъпила на краката си и се е реализирала в кариерата, тя ще може да се възползва от своите „отложени“ женски функции.

По-малко разговори и церемонии

1353698387-0510518-www.nevsepic.com.uaКолкото и да е парадоксално, но някои експерти твърдят, че в свят, в който управляват жените, няма да има излишни разговори и церемонии. Журналистката Джанет Стрит-Портър твърди: „Ако жените управляваха Великобритания, то безсмислените заседания щяха да бъдат два пъти по-малко, щяха да изчезнат специалните съветници, двойно щеше да се съкрати бюрокрацията, както и разходите на правителството“. Според нея, жените с власт не се интересуват от безсмислени церемонии, водещи до загуба на време, затова функцията на спикер, шерифите на графствата постепенно ще се ликвидират, а тяхното място ще бъде заето от обикновени мъже и жени, които ще вършат реална работа вместо церемониалната за половината от настоящата работна заплата“.

Всичко на жените

Матриархатът ще бъде принуден да поддържа властта си така, както и патриархата: на жените ще се предоставят повече привилегии и те ще преобладават във всички сфери от живота на обществото. Естествено, в перспективните и престижни сфери, а мястото на бавачките и чистачките ще бъде заето от мъжете.

prikolnullnaa_fotopodborka_60Всички средства за масова информация ще трябва да гарантират на жените половината от ръководните си места. Ще бъде повишена минималната заплата на жените.

Свят без милосърдие

И все пак матриархатът може да се окаже не така перспективен и спокоен. В края на краищата, всеизвестен е фактът, че жената биологически превъзхожда мъжа по силата на духа си и по аналитичния си ум, а тези качества са така необходими за всеки лидер. Независимо от това, че светът познава много примери на „желязна лейди“, които биха отвели всеки крал, политик или дори военачалник, амазонките по-скоро са изключение от правилото. Прекрасният пол е по-емоционален и несдържан. Затова матриархатът може да доведе света до войни, а и до ужасяващи международни катастрофи и конфликти. Да си спомним Екатерина Медичи: нейните старания да примири католиците и протестантите, а и да съхрани процъфтяването на Валуа, доведоха до кървавата Вартоломеева нощ и до упадъка на френската династия. Или Мария Тюдор, която безжалостно и безрезултатно потопи английската реформация в кръв, с което и влезе в историята.

RIAN_00061178.LR.ruИзследователи от Масачузетския технологичен университет достигнаха до извода, че жените притежават по-перспективни качества на управленци. Те направиха заключението си, наблюдавайки живота в някои селца в Индия, където жените заемат управляващи длъжности в местните съвети. Изяснило се, че дамите повече се грижат за съселяните си и са по-малко корумпирани от мъжете. И все пак, жените както и до сега се смятат за нелогични и непоследователни при вземането на решения. Така че въпросът, кой е по-добрият свят – патриархат или матриархат, все още виси във въздуха.

soie

Реклама

Един отговор на “Светът, в който управляват жените

 1. Глупости! Мислех, че сексизмът отдавна е отречен, също както, впрочем, и расизмът. А сега гледам, че то това горе си е жив сексизъм, прикрит под маската на феминизъм… Ужас.

  Всъщност, в света не трябва да „управляват“ нито мъжете, нито жените. Защото когато казваме „управляване“, ние имаме предвид „егоистично властване“, което ощетява подчинените или послушните. Приемаме, че властта по презумпция е привилегия и „далавера“, а воденият е грабен, стриган и доен от водещия (лидера). Но по принцип това не трябва да е така. (Христос е обяснил това прекрасно в Евангелие от Матея гл.20, стих 25-28.) Тук проблемът не е в това, че управляват мъже, а че те не управляват справедливо и според Божията воля. И няма никаква (!) гаранция, че жените биха управлявали по някакъв по-различен, едва ли не, „по-добър“ начин. Просто защото са жени. И това ги прави, едва ли не, някакви по-добри същества. По-благородни, по-висши, по-морални, по-способни и т.н. Ето в това е лъжата и сексизмът. Няма такова нещо като „по-добър пол“. Има само „по-добре прилягаща роля“ на един или друг пол.

  Половете са изначално РАВНОПРАВНИ – и жените, и мъжете са ЕДНАКВО ХОРА, в еднаква степен! Това, между другото, Църквата ви го втълпява вече от векове, но няма кой да я слуша. Вместо това се чудите как да изкривите и да преиначите думите й, и да я обвинявате в неща, които на никого и през ум не са му минавали.

  Разбира се, равенството на мъжете и жените не отменя различните РОЛИ, които те играят в обществото. И не може да се твърди, че ролята на едните е по-ценна и по-важна от ролята на другите. Впрочем, ако някой не е доволен от ролята си в обществото и семейството – било като мъж, или пък като жена, то ей ги на, гейропейските ценности – и полът може да се смени, и „ориентацията“… Напред, дерзайте!… Нали много ви харесват „европейските ценности“ – ползвайте се от тях! Или те, едва ли не, понякога са хубави, а понякога са лоши… (Много интересно как стават тези работи и как дяволът може само понякога (!) да си отваря белите крилца, а после пак да ги закача на куката…)

  Когато насилствено, неестествено, по политикански, или по някакви извратени, идеологически причини, започне да се налага на обществото ЗАДЪЛЖЕНИЕ да се променя ролята на половете – било в семейството, било в държавната администрация, било като цяло в обществения живот – то тогава неизбежно се задава голяма беда.

  И жените, и мъжете имат еднакви ПРАВА да заемат еднакви постове и да вършат една и съща работа. И едните, и другите имат правото да гласуват, да се трудят, да почиват, да се лекуват – изобщо, да не изреждам; като цяло са абсолютно равноправни в обществото.

  Но по силата на обективни дадености – биологични, психологични, културни и т.н., жените и мъжете са способни и имат правото, и ПРЕДПОЧИТАТ да избират някои области, в които да се изявяват и други, които да отстъпват на противоположния пол. Това е естествена, природно обусловена даденост. И като такава тя не бива да се бута – това не е някаква си там „идеология, натрапена от потисници и експлоататори“.

  Стремежът на всяка цена изкуствено да бъдат „изравнени бройките“ на жените и мъжете във ВСИЧКИ области на живота – във всички професии и дейности, представлява форма на антихуманизъм и даже насилие над половата идентичност.

  Не е нужно самоутвърждаването на даден пол да става за сметка на изместването, омаловажаването, или унижаването на другия. И не е редно изкуствено да се търсят разни комплексирани индивиди, мечтаещи за нетипична за техния пол роля. И тези индивиди, чрез изкуствен подбор на кадри и изкуствени преференции да се трупат в дадена област и да променят ИЗКУСТВЕНО (пиша го вече за 5-ти път!) природното, естествено обусловеното (!) съотношение на заеманите от различните полове „бройки“.

  И особено трябва да се внимава, когато някой реално ни изтъква някакви доста съмнителни доводи.

  Не е вярно, че „мъжете са по-добри шофьори“. Защото първо на първо, какво определение давате на „по-добър шофьор“?… Много може да се спори какви са критериите за „по-добро“ в шофирането. Определено жените допускат по-малко произшествия. Но това ли е водещият критерий? И кой има право да го определя? Няма „по-добри“, има просто РАЗЛИЧНИ, които в един или друг случай, са ПО-ПОДХОДЯЩИ.

  Така или иначе съществува ярко изразен мъжки или женски стил на шофиране, и той средно-статистически е ясно различим. Фактите не могат да се отричат. Съответно, по най-естествен начин може да се наложи в определени области да се дава предпочитание на женския или на мъжкия стил на каране. Най-добрите водачи на тролейбуси са обикновено жени; докато най-добрите спортни състезатели обикновено са мъже. Това не е така, защото някой потиска жените или мъжете, репресира ги, експлоатира ги, ограничава ги, унижава ги, спира ги, не им дава възможност да се занимават с дадената професия, онеправдава ги и им пречи. Напротив – и при най-добрите, даже при несправедливо преференциални условия, жените ще продължават да дават по-малко шампиони по Формула-1, а мъжете ще продължават да правят повече пътни аварии в градски условия.

  Хората естествено усещат тези неща. Усещат „с кожата си“ своята най-добра роля в обществото. И съответно, поведението им по ЕСТЕСТВЕН път води до правилно, ЕСТЕСТВЕНО разпределение на бройките, заемани от мъже или от жени в дадена професия.

  В ЕС се правят ожесточени опити изкуствено, чрез препоръки, директиви и закони, да се наложи феминизъм в администрацията. Тоест, да се изравнят бройките на жените и мъжете в политиката.

  Но това си е чиста проба идеологически сексизъм. Това е насилие над природата – над естественото разпределение на половете, което именно обществото (!) излъчва. Това понамирисва даже на евгеника – понеже, ако се продължи по тази линия, ще се стигне твърде далеч. Равноправието на половете ще се превърне в ИЗРАВНЯВАНЕ на половете, а това скоро ще доведе на свой ред до УЕДНАКВЯВАНЕ на половете, а това неизбежно ще доведе и до евгеническата концепция на „съвършения човек“, който е безполов, или е даже нещо като женски, но размножаващ се по еднополов, партеногенетичен път.

  Този стремеж към поведенческо и даже биологично моделиране на човешкия вид (евгеника) вече го виждаме да се прилага от глобалистите и евр(ей)оинтегристите – накратко, от юдеомасонския (или англо-саксонски?) „световен елит“. А ние вече знаем, че от тези мерзки хора нищо добро досега не е излязло. Виждаме какво излиза и колко е не само неестествено и грозно, но и колко е страшно, колко е убийствено за човешкия род. Тогава защо, за Бога, им се водим по акъла и им играем по свирката?

  Внимавайте много, хора! Както намесата в генетическия код на организмите (създаването на ГМО) е зло, както намесата в нормалната, физическа (!) човешка природа е зло, също така, и даже в още по-голяма степен, ЗЛО е и намесата в естествената, биологически обоснована разлика при обществената роля на половете.

  Комунистите имат отдавна големи залитания по тази тема. Някои „активни комунистски-революционерки“ от началото на миналия век са били яростни феминистки, които са се борели не толкова за равни права на жените, колкото за получаване на повече ВЛАСТ ЗА жените. Но това не ги е правило нито особено морални, нито особено полезни за осъществяване на революционните им идеи. Да не разказвам сега и да не вадя разни кирливи ризи и мръсни чаршафи, но всеки, ако се заинтересува, ще намери много нещо написано по темата.

  Пазете се от залитания! Революцията не е задължително да засяга някои неща. МНОГО се пазете да не излезете от пътя и да тръгнете да газите просото. Да не нарушите нещо, което не ви е работа и от което нищо не разбирате! Не ви е работа да определяте дали хората трябва да вярват в Твореца – за победата на комунизма идеалистичният мироглед не представлява никаква пречка. Следователно, няма нужда да тероризирате хората, за да ги правите зорлем материалисти и безбожници. Но също така няма и никаква нужда да се занимавате със социално инженерство, със сексизъм, с евгеника и разни други опити за „подобряване“ на човешкия род. Дайте най-после на хората да дишат! Дайте им РАВНИ ПРАВА и ги оставете сами да решават, как и дали ще се възползват от тях!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s