Берлин изрази надежда за нови преговори за „Южен поток“

Газпром l-1Министърът на икономиката и енергетиката на Германия Зигмар Габриел изрази надежда, че преговорите по строителството на „Южен поток“ все още могат да се подновят.

„Мисля, чу за южна Европа това е важен проект. Надявам се, че все още можем да се върнем към преговорите“, – заяви Габриел пред журналисти в Брюксел.

Отговаряйки на въпроса, при какви условия би бил възможен варианта на възраждане на „Южен поток“, министърът каза: „Това е решение на руското правителство, върху което ние не можем да повлияем“. Според думите на Габриел, отказът от строителство „не е катастрофа“, трудностите около реализацията на проекта бяха налице дълго преди украинската криза, предаде РИА „Новости“.

„Ние просто сме длъжни да се надяваме, че ситуацията в отношенията между Украйна, Русия и ЕС ще се стабилизират и преговорите могат да бъдат възобновени“, – каза той.

„Що се отнася до Германия, то отказът от „Южен поток“ не е голям проблем. Ние имаме добри канали за доставка“, – каза Габриел.

Министрите на енергетиката на осем страни от ЕС, участващи в проекта, във вторник обсъждат в Брюксел ситуацията около него. Срещата е в рамките на поредния съвет на министрите на енергетиката на всички 28 държави от ЕС, в която среща проектът „Южен поток“ по принцип не е в дневния ред. Държавите-участнички в проекта са България, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия, Италия, Гърция и Румъния. Габриел пристигна за среща на министрите.

Припомняме, че шефът на Газпром Алексей Милер заяви по-рано, че откровеното блокиране на „Южен поток“ е целенасочена политика на ЕС. Според него, никой не гарантира, че при възраждането на проекта, ситуацията около блокирането му няма да се промени и повтори от страна на ЕС.

6 отговора на “Берлин изрази надежда за нови преговори за „Южен поток“

 1. Искат пак да метнат Русия, докато през това време си уреждат доставките от Америка и други места. Просто печелене на време – но е прекалено тъпо, за да се клъвне на тази празна кукичка.

 2. Ама ЕС не, че не искат въобще Южен поток. ИСКАТ ГО, НО ТОЙ ДА НЕ МИНАВА ПРЕЗ клоаката им WC-00 българия!
  „много ни обичат“, БРЕЙ!

 3. Дрън-дрън! Зигмар Габриел да си гледа работата! Само хвърля прах в очите на глупаците. Ама де да има кой да му вярва…

  Сега, когато вече е 100% сигурно, че „Южен поток“ няма да го има, такива като него и като нашия Боко Тиквоча са спокойни и могат най-после да лицемерят и да лъжат колкото си искат. Юнкер (когото Марин льо Пен нарече „върховен лицемер“), им задава „тон за песен“.

  Сега, след като убиха благополучно проекта, всичките еврейопейци станаха изведнъж, като по чудо, страшно загрижени за него – много позитивно настроени, даже взеха да се вайкат, че не се е осъществил… Но, естествено, при това не пропускат да обвинят за провала корумпираната, дива и варварска Русия, дето уж не била изпълнила там някакви си, иначе съвсем малки и незначителни, законови изискванийца на ЕС… Туй било, видите ли, единствената пречка – иначе никой за нищо не бил против, ама ко приказвъти, как щяло?!…

  И този, и той същият! Не ги слушайте такива! И не им вярвайте! Докато хленчат с пропагандни стонове по проекта, който те самите погребаха, тайничко и доволно си потриват подутите джобчета…

  „Министрите на енергетиката на осем страни от ЕС, участващи в проекта…“ Дрън-дрън-дрън. Събраха се глупаците да поскимтят заедно, па белким някой се впечатли.

  Проектът е мъртъв – край! Няма да го има, забравете вече за него! И не вярвайте на лъжците, а си правете изводите за в бъдеще! И също така първо си отговорете, а после ЗАПОМНЕТЕ, и никога не забравяйте – КОЙ (КОЙ, КОЙ, КОЙ!) – е ВИНОВЕН за това, че България ще загуби милиарди долари?… И в това число вие лично! – да, да, – ВИЕ, да, именно – не се оглеждайте, няма никой зад вас – ВИЕ лично ще лапате мамулите, докато турците се облизват…

  • (исках да кажа, по-точно, „докато турците се оригват като преяли бейове“)

 4. Когато вървиш против собствените си интереси (разбирай интересите на народа на РБ), никой няма да дойде да ти помогне. Ще поплачат Германия, Франция и другите богати държави от ЕС, и след това ще кажат оправяйте се. А нашите Марионетки ще продължат да хленчат колко е лоша Русия и как няма да имаме никаква полза от Южен поток. Но всичко се плаща на този свят. И нашите мижитурковци „политици“ ще си платят с лихвите за страданията на народа който от 25 години търпи геноцид.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s